Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    No tak nevím, jak u tebe, ale mě 2/3 her na Linuxu nejedou, tak nevím, jak mi zaručí a "odůvodní" abych na to přešel a ještě si koupil k tomu drahou krabičku do pokoje.
  • Robotron3
    Jelikož to inzerují a vyloženě se pyšní tím, že to bude složená stavebnice jako PC, který můžeš cokoli něco vyměnit, odebrat, přidat, tak fakt nemá smysl nařizovat konfiguraci a když ji nebude splňovat, nebude mít podporu. Navíc nechápu, k čemu by nějaká oficiální konfigurace ani byla. Když budou vývojáři dělat linuxovou verzi hry, tak ji budou dělat prostě na linux, univerzálně, aby běžela na hlavních distribucích, což bude jedním z nich Steam OS. Těžko budou zase speciálně něco upravovat jen na jedinou specifikaci hardwaru.
  • Veskoslav
    No kromě holek tak snad nikdo v mém okolí nemá pc, kde by se něco do dvou-tří let neměnilo. Od zdroje až po mechaniku. A ano, pakliže si sám přestříkáš, upravíš auto, ale pomocí originálních dílů a přesně tak, jak to bylo, tak třeba Renault to povoluje a záruka se vztahuje i nadále;) Navíc sám říkáš, že se tam budou moci měnit prvky v tom pc od Valve. Co ti zaručí, že to bude kompatibilní? Jako že Valve řekne? Jak říkám, je to obyčejné pc. A ta sestava s i7 a Titanem, jestliže nebude stát do 20-25 maximálně, tak si to nikdo nekoupí.
  • nemysli se funkcni, ale spis vykonova kompatibilita (kdyz mas nas steambox, vsechny nase hry ti poslapou jak hodinky)

nechces nas hw, ale chces nas os? np, ale u toho nerucime za nic...
  • Samozrejme, že to zatrhli. Konzoly sa predávajú pod cenu a dorovnávajú to zárobkom na hrách. Ale keď si ľudia uvedomili, že PS3 má výpočtový potenciál, začali si z toho stavať cluster. To sa samozrejme nepáčilo Sony, ktorá tieto riešenia sponzorovala nemalou čiastkou a v roku 2010 to zatrhli vydaním nového firmware. Herné konzoly si musia svoju výhodnejšiu obstarávaciu cenu vždy nahradiť na prevádzke, vývojároch. Treba si uvedomiť, že až doteraz MS vyberal poplatky od vývojarov aj za patch-e.
  • smejki
    když si v autě vyměníš svépomocí motor, kola a přestříkáš ho, máš na něj ještě záruku? úpravami se z toho logicky stane mašina bez oficiální podpory. to by byli blbci, kdyby na tohle neupozornili. navíc běžnej jarin se v PC nevrtá.
  • Robotron3
    a) Kompatibilitu u PC řeší operační systém. Nevšiml jsem si u her na Windows třeba, že by v dnešní době měla nějaká hra problém s kompatibilitou.
    b) Když uvádějí, že jakoukoli věc si v tý krabici budeš moc změnit, tak to s definováním čehokoli tak horké nebude.
  • smejki
    a) že to bude složené z běžných komponent, se vědělo dlouho
    b) hlavním cílem je definovat konkrétní konfigurace, u kterých jsi pak schopný zaručit plnou kompatibilitu (s tím, že u necertifikovaných konfigurací bude možná, ale negarantovaná). obrovské množství možných kombinací součástek a verzí OS je přece jeden z největších problémů PC platformy. A když se ho povede vyřešit touhle cestou, tedy aniž by se z toho stal uzavřený systém (konzole), je to jedině dobře. Navíc tohle můžeš upgradovat mnohem rychleji než konzoli. Prostě po dvou letech řekneš "steam machine certifikáty/konfigurace druhé generace jsou tyto tři" a v klidu jedeš dál, zatímco první generace pořád platí a zatímco XBone vesele stárne až je mu za chvíli směšných deset let a říká ti, co musíš a nesmíš.
  • Konec v 2015? To asi víš víc než samotnej microsoft, protože jejich stránky říkají něco jiného.

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/products/lifecycle
  • nevim jaky jsou (jeste loni jsem jel na xp), ale vim, ze je nepotrebuju

nejsem fruktarian, abych potreboval na vsechno barevny obrazky
  • Robotron3
    Pod 20 000 to podle mě nepude.
  • a jsme zas u toho, ze dual boot sony nepripusti... uvidi nakej nezadouci balast ve svym desktopu a obvini te z porusovani svych proprietalnich prav
  • jejich marketingove oddeleni neodvedlo dobrou praci protože tomu nikdo nerozumí.
  • Presne tak, mam presne zdroj na 450w a to jsem ho uz kupoval pred par lety. Minula grafika v peaku zrala asi 220W a tak nejak problem s tim nebyl. Proste staci mit normalni zdroj co ten deklarovany vykon vyda a ne nejaky za 500kc co neda pomalu ani polovinu.
  • v rámci tej optimalizácie. čo keď ten ich steamos má ponúknuť lepšiu optimalizáciu, a HW sú už vedlajšie produkty. Možno na tie dané HW dobré optimalizované. Skúste sa nad tým zamyslieť. Neviem či veríte, že Gabe vyvýja len niečo z čoho nemôže profitovať. to isté ako keď sa tu píše, že či sa im tie krabičky nebudú zahrievať. myslíte si, že nad niečím takým neuvažujú?
  • Jack1947
    Pockat, "že nás Valve překvapí něčím, co není dostupné pc trhu" a to z jakeho duvodu , ja bych naopak cekal ze predstavi neco , co se vztahuje vice k pc trhu . Soucitim s pcckari. *4*
  • a proč ne když jí moch dostat i obama :D
  • tomu nevěříš snad ani ty sám
  • Win 8 je skvělý systém... za nic bych to nevyměnil. Lepší než Win 7. Už tu nejsou takové zbytečnosti jako např. start :D. Z počátku jsem byl taky skeptický... Ale koupil jsem za 700 Kč upgrade z XPček a co si na to člověk zvykne, tak je to paráda.
  • hej lenze rozdiel je ze PS3 je postavene na Cell procesore, ktory zasa vychadza z casti z Power architektury a cele je to RISC. PS4/XboxOne je ciste x86. Urcite tam bude par upraav aj na hw urovni ale stale je to de facto x86, takze rozbehat na tom SteamOS alebo hocico ine by vobec nemusel byt taky oriesok.Vlastne aj Orbis na PS4 je modifikovany FreeBSD. Pravdepodobne to bude mat locknuty bootloader asi najlepsie cez digitalny podpis. Ak sa to podari obist tak v podstate si budes moct na konzolu nainstalovat hocijaky Os. A vyhoda je ze staci jedna krabica a mas na nej 2 platformy. Ostatne docela ma zaujima ako si koznole osetri aj Sony aj MS lebo je tu aj opacna cesta, upravit OS z nich aby bezali na PC respektive potencionalna moznost rozbehat konzolove hry na PC nativne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší