Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jde mi spíše o to, že lehkooděnci nebyli trénování na držení formací... bojovali rozptýleně, proto mě nevýsostně sere, když mají zarovnané řady. To samé jsem viděl u germánských lučistníků v předváděčce z bitvy v Teutoburském lese. Je to pitomost, nevím proč tenhle neduh neodstranili.
  • Není, tuším, že video přidali dneska na youtube.
  • Je vyšši, sam toi zmínili v tom videu :)
  • Vím, že je v redakci spoustu práce, ale to video je už trochu zastaralé:)
  • MickeyMutant
    Vzhledem k tomu, jak špatně to ten člověk hraje, a přesto vítězí, si myslím, že AI byla nastavená na "Fucking Easy".
  • Chlape ty jednotky bylo myšleno;)
  • MickeyMutant
    "...oštěpaři dohodí oštěp na obrovskou vzdálenost a vždycky mají úhledně zarovnané řady"

No jo, kdyby oštěpy házeli z perfektně zarovnaných řad, tak vždycky přežije jenom ta poslední řada.
  • No tak nějak nevím. Komentovat taktiku a kecy vývojáře nebudu. CO mě ale zaráží, je že AI je tupá jak tágo. Za další, nevím jak to bylo s počty jednotek, ale moje zkušenost je taková, že mám li stejně nebo víc jednotek než nepříel a stojím na kopci, musel bych něco hodně podělat, abych prohrál. To AI, ach bože, to je ....

Vzhledem k době za jakou má hra vyjít bych se měl asi začít bát a litovat předobejdnávky.
  • Starcrat je cisto o massovani jednotiek kto ma viac taak vyhral takze netrep nieco o apm to ze klikaju ako sialeny ked este ani nemaju jednotky a zvysi im to apm o polovicku je jedna vec ale to ze jednotky tam su z papiera a vacsinou vo fightocch sa snazia s nimi mikrovat je pekne ale realita je skoro vzdy taka ze kto viacc jednotiek vyrobi ten vyhrava na rozdiel od total waru kde treba aja premyslat a nie len stavat dalsie bazy na tazenie a masovat a masovat
  • Oprava
    Dle CA budou pesaci utikat a umirat cca 25% pomaleji jak v Shogun2.
  • Verim ze mas Shoguna po tech hodinach ve voku. Dle CA budou pesaci utikat a umirat cca 25% pomaleji. To ze Battle of Nile je rychlejsi udelali proto ze tenhle build meli na E3 a Reezet a chteli aby si to zahralo co nejvic lidi. Tak to zrychlili. :D
  • Uplne presne to nikdo nerekl. Tak jak to popisovali, vojak co by MOHL zautocit vytvori bonus. Z druhe rady toho gladiem moc neudelas. :-)
  • No bitvy probíhaly různě dlouhou dobu... Co mně přijde arkádové? Koukni se ještě jednou na video proboha... házení oštěpů na 50m hned po rozkazu a ještě v běhu, dále např. rozkaz pro utvoření jiné formace, vojáci v běhu ze čtverce vytvoří obdélník závratnou rychlostí (5:27), absolutní nesmysl... ti samí oštěpaři dohodí oštěp na obrovskou vzdálenost a vždycky mají úhledně zarovnané řady... možná pro někoho jsou to maličkosti, ale jsou to detaily které v té hře tvoří výsledný obrázek a pokud na to CA mají takové nehorázné finance, tohle musí dopilovat (nebo si jednoduše řekli, že na to serou a zpřístupní hru více hráčům)
  • "(prislo mi vtipne, jak se jeden ashigaru 20 sec mlati s mnichem, kdy kolem nej stoji par stovek dalsich kamaradu mnichu ;-) )." jj, presne tohle se propiralo na offiko foru. Reakce byla presne jak rikas.
    Pravda je, ze na to ze to maji mit do mesice hotove + mesic na distribuci a stale mluvi o pre-alfa, a stale to jako pre-alfa vypada, jsem z toho take rozpacity.
  • Magister_Peditum
    Bitvy obyčejně trvaly několik hodin. Jsou známy i extrémní případy, kdy se (samozřejmě s přestávkami) řezali i několik dní.
  • Heh.. jsem slepy... ctu "AMD bude k Rome 2 pridavat grafiky zdarma..." ;-D
  • Keyz
    To je dobře, že volný spolubojovník nějak pomáhá i když takto.

- Stejně škoda, že to neupravili, když na to člověk pak kouká tak to vypadá divně. Mohli by si dát u historické hry více záležet.

Tedy když stojí první řada proti první řadě, tak borci v druhé řadě dávají bonus těm v první řadě? Anebo to platí pouze když mají vyloženě početní převahu a nebojují.?
  • MickeyMutant
    Tak proč se v intru před bitvou mluví o Caesarovi, Ptolemaiovi a Alexandrijské válce?
  • Chlape, řezali. Římani meli vypracovanou techniku kdy prvni řada byla po určité době střídána. Jsou záznamy o tom že v extrémně dlouhých bitvách celé dopoledne, přišel voják do přední linie 5-8krat. Mrkni na wiki na Battle of Watling Street. 4500 legionaru rozsekalo za jeden den 70 000 domorodcu. To se neudela hned.
  • Magister_Peditum
    Efekt hodu oštěpů se mi tedy extrémně nelíbí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit