Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    Já nejsem vzorek reprezentující sportovní hráče, takže tohle si můžeš odpustit. Nejsem totiž sportovní hráč, spíše bych se dal zařadit do škatulky příležitostného hráče...

Řekl jsem, že zlo je akorát facebook a to je (IMHO).

U sportovních her se dá povídat o velkém množství věcí, stačí mít k těmto hrám vztah.

Na mé závěry jsi zřetel očividně nebral, neb jsem nikde neříkal, že by lidi neměli zájem. Já jen říkám, že je to slepá ulička - ty hry nedopadnou podle představ, neboť revivaly a remaky v drtivé většině případů dobře nedopadají.

Než mě začneš příště z něčeho osočovat, lépe si nastuduj mé příspěvky... A nebo mě z ničeho raději neosočuj. *3*
  • Jak nic sportovní hráči neřeší? Dyť nejvíc nenávistných příspěvků tu máš ty... Facebook je zlo, Skyrim je zlo, Bioware je zlo, FNV dlc jsou zlo, redaktoři jsou zlo atd atd...

Sorry, ale u rpgéček je si aspoň o čem povídat - o čem si chceš povídat u sportovní hry? Že rozhodčí je svině? Nebo o tom jak tvoje postavička střelil gól. http://www.youtube.com/watch?v=bGe3aQ8nfSk Můžeš si udělat třebas i fiktivní rozhovor. *3*

Na tvoje závěry bych moc nebral zřetel... Kickstarter ukázal, že lidi mají zájem.

Ale doopravdy se nemám chuť pouštět do nějaký haterský diskuze, která mi to tady akorát znechutí...
    Extrémistů je tu pár a mezi nimi nejvíc vynikáš ty. *3*
  • Thorleif_cz
    S tím, že různé stupně obtížnosti jsou zlo nesouhlasím. Nepamatuju si hru, která by měla jen jeden... Navíc různé stupně hry zpřístupňují hru i nezainteresovaným hráčům. A dávat za příklad Bethesdu? No fuj, ukaž mi něco, co neumí podělit.

Věřím tomu, že z fullbetaversion release vývojářů si Brian vzor rozhodně brát nebude. Má za sebou už sakra pevný portfolio her na to, aby věděl jak to chce dělat a ne o tom jen mluvil...
  • GlaDOS
    Tak s tímto musím souhlasit. Velmi nerad vidím, když se do her vkrádají sociální funkce. Je to velmi laciný nástroj, jak si nabalit další fanoušky ale to, že to pak kazí atmosféru hry už pak ani nikoho nezajímá. Na Kickstarteru se mi nelíbí jedna věc a to ta, že pak autoři mají pocit, že by měli poslouchat fanoušky. Sice z toho vzejdou nějaké zajímavé nápady nicméně taky spousta žumpy a to pak autoři musejí odfiltrovávat, což se může na hře negativně projevit.
  • Trol.diskuzni
    Jenže o fifě nikdo nemluví jako o nějakém umění. FIFA je prostě hra pro fanoušky fotbalu, která každý rok nabízí úpravy po herní i grafické stránce a o tom to je, nikdo si na nic nehraje.

Nebo jsi někde viděl o*anovat rádoby hardcore sportovní hráče nad tím, jak je FIFA přelomem herního průmyslu, co si zaslouží pozornost každého správného hráče? Já tohle vidím akorát u fanatiků rpgček... Ti pořád laborují nad svými klenoty, jak kdyby na tom záležel celý svět. Sportovní hráči nic neřeší a prostě hrají.
  • Já vidím bezpředmětnou recyklaci ve Fife...
  • Thorleif_cz
    Všech šest palců pro tebe Smejki!!! Povedenej článek, dost jsem se u něho pobavil...
  • Trol.diskuzni
    Nezapomeň, že:

http://www.metacritic.com/game/pc/the-elder-scrolls-v-skyrim

Metacritics je to, co rozhoduje o kvalitě!
  • Moc pěkný článek
  • Co se tyka tech "zel" tak maji dost casto pravdu, treba ruzne stupne obtiznosti svedci hlavne o tom, ze vyvojari nedokazou spravne nastavit herni mechanismy - v podstate se jedna o neschopnost. Viz treba Skyrim - vsechny obtiznosti jsou na nic, bylo by uplne jedno kdyby byla jedna nebo kdyz je jich pet, protoze problem je nekde uplne jinde. Timhle je ovsem Bethesda znama odjakziva.
  • Trol.diskuzni
    Nerozumím, čemu se autor diví v případě oné "sociální hysterie". Téměř každá dnešní hra se nějakým způsobem snaží neumětelsky naroubovat určitý "sociální content" bez jediného opravdového přínosu pro herní zážitek ze hry... Zajímalo by mě, jak si pan Poláček představuje onu "možnost výrazně ovlivnit zážitek někoho jiného". Já v tomhle vidím akorát lacinou snahu si kolem sebe naakumulovat větší masu hráčů, kteří si budou moci připadat "propojeni" s ostatními hráči a tedy součástí jakési komunity. Působí to na mě jako nepěkný způsob tvůrců, jak reflektovat o poznání nepěknější fejsbůkové peklo, které se v posledních letech na světě rozšířilo, a tedy si přivydělat něco málo navíc.

Řešení všech potíží s komunitou, nad kterými se autor pozastavuje, je jednoduché - Zbytečně se nesnažit recyklovat po mnoho let mrtvé herní série, nechat je spát a hledět vpřed. Osobně tuto hysterii s kickstarterem nechápu - lidé chtějí vrátit něco, co se vrátit prostě nedá... Připomíná mi to takové ty komické pokusy o "revivaly" slavných kapel nebo remaky starých filmů, tady to bude velmi podobné... Očekávání nebude naplněno téměř u nikoho, všichni budou nadávat a vidět především nedostatky.

První polovina článku, která se zabývala tím, proč byly (a stále jsou) zmiňované hry důležité a zábavné, se mi velmi líbila. Zbytek, jak je naznačeno výše, už tolik ne... Ale to zejména proto, že tady pro mě není nic k řešení - série jako Fallout či Wasteland by tvůrci měli nechat spát a věnovat se věcem novým. Nebudou mít svázané ruce komunitou a třeba stvoří (izometrické) RPG, které tento žánr nějakým způsobem doopravdy redefinuje. Tady to vidím jen na bezpředmětnou recyklaci.
  • no tak mu to můžu poslat třeba na mail;)
  • Polovica "štěků" na oficiálnom fóre je iba trolling borcov z RPG Codexu, ktorí takýmto spôsobom reagujú na rôzne Biotardské a Bethboyácke príspevky. Iba cvok by písal do fóra trojstránkový elaborát! :D
  • Trol.diskuzni
    Tyto termíny, které používáš, už dávno nejsou z lékařského hlediska aktuální... Tudíž to není nic jiného než vulgarismus, který je v rozporu s pravidly slušné diskuze. *3*
  • Díky za pěkný článek. Možná, že samotná interakce s komunitou bude bude ten největší boj Fargova týmu. Připomíná to anarchii nebo parlament. Jesliže Fargo dopředu nastínil koncept hry, tak by to platiči měli respektovat. Třeba i zavést nějaké diskuzní pravidlo bude potřeba. A pokud to nepůjde jinak a bude tam skupina zaprděných křiklounů, kteří budou chtít ostatní přeřvat, tak nezbyde než udělat o konkrétních rozhodnutí a mechanismech hlasování a rozhodne prostě většina. Vzhledem k tomu, jakým způsobem tenhle projekt vznikl, je to volba na kterou i ten největší "expert" musí přistoupit. Moje neinformovaná představa byla, že to bude stylem připomínat právě Fallouty. Zajímavý nápad je inspirace v tahových soubojích u tak propracované hry jako je JA. Nezdá se mi ale, že možnost měnit kameru by byl dobrý nápad. Nechápu taky třeba, proč by někomu vadila animace smrti, pro drsný svět Wastlendu je to, řekl bych žádoucí. Jsem zvědavý na další dění kolem tohoto atypického počinu, který možná vyplní tu lobotomickou díru ve videoherním průmyslu.
  • smejki
    klidně mu to přelož a pošli *3*
  • Hlavně nejlépe (nebo spíše nejvěrněji) zpracované souboje podle D&D. Lepší než IWD ani náhodou, ale to je možná tím, že je to pro mě srdcovka na kterou nedám dopustit.
  • Hairy_Ass
    Já si ji pamatuju až moc dobře! *15*
  • Cahir
    Jó Temple of Elemental Evil. Tu hru dneska skoro už nikdo nepamatuje, přitom podle mého byla lepší než IWD.
  • Jj, máme stejný informace, ale přísahal bych, že včera bylo v článku napsaný něco jinýho (je dost dobře možný že ne a prostě jsem jenom špatně četl).

V každým případě díky moc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší