Přejít na výpis diskuzí
XCOM: Enemy Unknown - videorecenze
15.10.2012 | Pavel Dobrovský
214 příspěvků
-
Stoprocentně za to mužu já, odhalil si mě! Jakýkoliv jiný flash na světě mi to přehraje jen tady ten custom player (který byl otřesný i když mi předtím fungoval) nefunguje.
To mám za to že updatuju no. -
Tak to Nigerie na africkým asi taky.
-
Už jsi mě zaskočil a chtěl jsem jásat, ale pak jsem si všiml, že jsi to už vyvrátil :-( .. no ale aspoň si nemusím nadávat do nevšímavých debilů, když tam ta možnost opravdu není :)
-
No jasne ze som ju zhodil, inak totiz vypnut nesla, a nepomohlo to. Po loade to iste..je to daky zombie mimo mojho pohladu a tym padom to nedokazem opravit tym, ze by som ho zabil. Kazdopadne vysiel patch tak mozno to uz bude opravene, skusim ked pridem domov.
-
Ja to dohral na normal a blizim se ke konci classic. Neni to spatne, ale neco tomu proste chybi. Nepratele, co se vyjimecne sami pohybuji po mape a jen cekaji, az je objevite. Strasne malo veci k vyzkumu, takze nema cenu vubec najimat vedce a stavet laborky. Divny system vyroby, kdyz stihacka stoji min nez plasmova sniperka. A navic postavit novou stihacku na zaklade emzackych trva 14 dni, ale jeden blby satelit se stavi 20 dni? WTF? Naprosto uchylny system paniky, kdy uspesna mise snizi paniku v dane zemi, ale tam, kam neletite to zvysi paniku v celem regionu. Navic si celou dobu vubec nepripadam, jako pri invazi. Za mesic maximalne 2 mise a kdyz se objevi UFO, tak je to spis zazrak. No a nakonec opet reseni Firaxisu ohledne obtiznosti. Na co delat AI, proste na vyssi obtiznost dame buffy nepratelum a nerfy vlastnim jednotkam. Takze mi vojaci permanentne mijeji cile pri 85 a vice % na zasah a emazaci to do mne husti pres pul mapy a jeste s critical.
Ale i tak mne to porad bavi. Ale vickrat to asi hrat nebudu, je tu bohuzel nulova znovuhratelnost. Je to porad stejne. Tri klicove body v pribehu a konec. Mozna, az se zacnou objevovat MODy, tak to prubnu. -
A tak se omlouvám za desinformaci.Já jsem zkoušel jeden mini mod a tam bylo přepnutí i na buy. V originálu je tam jak teď koukám jen sell. Hlavně v modu měla být méně neposlušná kamera, ale spíš to bylo horší a taky to schazovalo hru :D
-
ja stary xcom ani tenhle novy nehral, jen reaguju obecne a co jsem četl nejake reakce tak jsem mel dojem že stare ufo byla hc hra
-
Aj starý XCOM bola predsa mainstreamova hra. Len sa asi za 20 rokov zmenil.
Nový XCOM je dobrá hra, čakal som niečo komplexnejšie. Nie ani tak v taktickom móde ( alebo v grafike optimalizovanej pre konzoly ), ale skôr vo výskume a nových technológiach. V tomto ohľade je pre mňa zjednodušenie v hre sklamaním. Nové vynálezy sa objavujú príliš samozrejme a rýchlo. Zbrane zostali rozdelené rovnako na 3 úrovne - tu som čakal viac. Naproti tomu čo sa mi páči je, ze armor už nie je jeden ultimátny ale je potrebné zvážiť pre a proti pre jednotlivé triedy. -
Tam jde i nakupovat?! UPS!! *7*
-
Suroviny si můžeš nakoupit v Grey marketu.Situation room.Já jakožto odbojný Afričan mám dostatek kreditů, tak nakupuji v Grey marketu. :D
-
Nejprve doporučuji zjistit si význam slova "archaismus"...to nemá s mainstreamem co dělat...nebo snad chceš naznačit, že UFO bylo ve své době záležitost nějakýho undergroundu? )))
-
Království za zámek úrovně kamery *9* . V současné podobě je (doslova) k vzteku *10*
-
Tak nak. Zrovna vcera se u toho chytl takovyho nerva kdyz me umreli v misi (obtiznost classic-ironman) 2 celkem uz nabuseni vojaci ze sem musel dat ctlr-alt-del ukoncit program a jit to rozdejchat na cigo:D Ale za pul hodky sem vojaky oplakal a uz sem u toho sedel znova:D
-
Toto je spíš bug... classic už sem si prošel a vim že se hybe maximálně jeden pack v terror misi.
Pokud oni tebe předtím neviděli, budou tám stát jak lemry do nekonečna, což mam odzkoušeno za pomoci ghost armoru.
JEDNOU se mi však stalo, že se na mě naspawnovaly asi 3 packy.
A teď když nad tim uvažuju, v jeden z misi na impossible se na mě naspawnovali floateři.
Každopadně rada nad zlato - ukladat, loadovat! -
"mise v průměru jednou za dva až tři dny"?? To se teda máš, já většinou na misi čekám 6-10 dní a tak mám často nedostatek surovin (alloys, weapon fragments atd.), protože je nemám z čeho získat.
A ani po 15 hodinách hraní se to nezměnilo *7* Průměrné čekání na misi bych odhadnul tak 8 dní. A taktéž hraju na Normal -
To s tím Elitem....no to sis prostě vykoledoval sám. :) Je pravda, že si občas přivolávají pomoc, ale nikdy jsem si nevšiml, že by jim nějaká přišla.
-
Me neskutecne stve ze jednotlive mise neodpovidaji casu na globu! pristanu ve dne, zacnu hrat a noc. Pritom si nemyslim ze by to mel byt pro vyvojare az tak zasadni problem tuto mechaniku do map implementovat, jde preci jen osvetleni ktere je vicemene dynamicke. Kdyz uz opustili od generovani map a maji je prepripravene (nebo alespon mohli udelat mapy ve 3 variantach - noc, den, rozbresk). Skoda, stejne tak vyroba sla urcite vic poladit. To ze se mi neustale prepinaji skiny vojaku pri navratu z marodky... to je uz jen tresnicka na dortu. Jinak ale prekvapive spokojenost je to navykove jako driv.
-
co jste mysleli tim "hra nepusobi archaicky"? znamena to posun smerem k mainstreamu? Proč je nutne čtenarum neco podsouvat a proč se v recenzich nepojmenuji veci pravym jmenem. Podsouvate nam, že kdo nechce zjednodušení je archaicky a to nejen v tehle recenzi.
-
No jooo, ale v UFU sem z toho měl tak nějak větší radost. Vyčistit za jeden den takovýho svinstva, to sem si pak pěkně oprášil ruce a v duchu proneslu "Job Done." :) A hlavně sem věděl, že si daji na dalších 14 dní pokoj a nebo je prostě budu sestřelovat nad vodou (body k dobru si za to nějaký taky dostal).
Tady vím, že udělám misi, v USA a Brazílii se zvedne už tak dost vysoká panika a čína mi pošle čtyři inži, který mi sice nepomůžou, ale za další takovou misi si už konečně budu moc vyrobit nějakou novou bambitku. Nebo taky ne, protože budu muset udržovat klid někde, kde to bude potřeba víc, což oddálí výrobu a další kus. A tak dokola. -
Potvrzuju, u mě taky bez problému. Při jednom průserovým výsadku (uvítací delegace asi sedmi chrysalidů mezi spoustou civilistů) jsem to zkoušel přechcat killnutím procesu, ale bylo mi to houby platný. Iron Man automaticky ukládá po tazích.
Skoro bych řekl, že Iron Man je jedinej správnej způsob jak hru hrát (a plně docenit), protože jinak bych cheatoval s loadováním jak zjednanej *1*
EDIT: Skvěle to popsal nějakej blogger tady:
http://hoopleton.com/omega-man/