Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kolik her jsem si já, ošklivý pirát kupjující originálky koupil? Asi jsem výjimka ,ale jen tento měsíc Crysis 2, WH DoW2 Retribution, Arma posily. P5ed časem Dragon Age 2 a Dead Space. Každý měsíc 2-3 originálky dám. Asi jsem výjimka, ale Dead Space mám 3x z toho jednou na x360. Co dostávám za odměnu?Bugy a buzerační drm. Takže to není jen o pirátech.
    • ucho
      a kvůli komu myslíš, že se stále snaží vymýšlet nové a nové buzerační ochrany? kvůli velké prodejnosti to opravdu není.
      • Uz to tu bylo receno stokrat,ale opakovani je matka moudrosti: Ochrany piraty nijak neodradi (existuje na PC nejaka neprekonana hra?)a trpi jen kupujici zakaznici. Ja si treba hry kupuji,ale uz nejmin dvakrat jsem byl super novymi a super otravnymi ochranami tak vytoceny,ze jsem malem prisahal ze si8 hry zu nikdy nebudu kupovat.
        • Cajk
          Jo, nepřekonaná hra je pořád a stále HawX2 co já vim teda:)) A myslim že už se piráti nikdy nedočkaj cracku, to dřív zlevní na 199,-:)
      • Ochrany, ktoré sú stejne k ničomu. Nech radšej peniaze investujú niekam inam.
  • Konzole PC scénu nezabíjí, to spíše natvrdlí vývojáři, kteří ze všech dělají dementy *1*
    • Irisis
      Přesně. Podle tohohle článku PC herní scéna je něco k nákupu nového hardwaru. To samo o sobě je docela snobská móda z minulého desetiletí, kdy se kluci na základkách chlubili kdo má větší kmitočet nebo velikost harddisku. Dneska si ani nepamatuju s kym jsem naposled rozebíral něco jako hardware, sám pořádně nevím co mám v notebooku a to jsem na FELu.
      Naopak bych řekl, že konzole mají stále co dohánět, úspěchy online her, steam, nakonec i alternativu GoG na konzolích nenajdete. Občas je něco zpětně kompatibilní nebo předělaný, ale v takovýhle míře určitě ne. A co se toho honění hardwaru týče, i dneska si můžete utratit 60 litrů za nějákou pošahanost jako je 3D vision na šesti monitorech...
  • Osobně nechápu tuhle grafické onanování sám vlastním pouze pc a u mě hlavně hraje prim: dobrý nápad,zábava a ovladatelnost.K čemu je hra když se nedá pořádně ovládat ( Resident Evil 4,Dead Space ) popřípadě je to úmorná nuda sestávající z triviálních úkolů ( Far Cry 2 ).Pokud má hra ale dobrý nápad klidně oželím chudší grafiku,jenže jsem trošku starší generace takže někdy od roku 2004 si nepamatuju hru která by měla vysloveně odpudivou grafiku.
    • U mě se stala ta věc, že po upgradu PC jsem se těšil na nové dobře vypadající a propracované hry. Jenže jich bylo velmi málo. Tak jsem s novým kompem nainstalil Dosbox, dohrál Spellcross a další pecky. A teď hraju Might and magic 7, settlers 3 apod. Dříve jsem upgradoval kvůli Morrowindu, pak Oblivionu a tak mě asi čeká další na Skyrim, ale dosbox využiju asi prostě víc než výkon PC. Grafika nových her může být skvělá ale jinak je obsah odfláknutý. A nemůžou za to konzole. Pirátství bych tipoval taky spíš jako reakci na upadající kvalitu. Kdyby do toho autoři dali víc práce, tak by asi i prodejnost byla jinde. BTW co bych dal za might and magic X.
      • predposledni dve vety uplny nesmysl
  • Amen
  • Ono by pane Vavro i hodne pomohlo, kdyby kazda sracka nedostala hodnoceni 1000.. Takze kdyz ani herni kritici nejsou schopni plytkost her v posledni dobre poradne zkritizovat, deti jim pak uveri a hru si nechaji koupit... Proc by se pak vyvojari meli snazit .. Kdyz jim pak staci pro kritiky jednou za rok udelat poradnej mejdan *1* *1* *5* ( napul vtip. ale neni na tom neco? ) :)
  • Na vině nemohou být konzole, kdyby PC hráči hry kupovali ve velkém tak by měli i víc exklusivit, osobně si myslím že o nějaké exklusivity by se měli postarat i tvůrci grafických karet. Obecně platí, že platforma od které se předpokládají nejvyšší prodeje, se stává hlavní vývojovou platformou hry.
  • Me osobne vubec nevadi,ze se hra neposunula po strance vizualu.Co me ovsem vadi je priklon k hratelnosti ala cod,zjednodusovani hernich mechanismu,zmenseni levelu a celkove vice arkadovitejsi a radoby cool pojeti.
  • Proč by si češí kupovali hry na pc když je můžou mít zadarmo a nic jim za to nehrozí?
    • Co třeba žalář nebo peklo?
      • hehe peklo jenom pre veriacich a zidov *1* *1*
  • Autor pouze hájí svůj píseček.S objektivním článkem to nemá nic společného.To že konzole MAJÍ vliv na PC scénu je fakt.To že pirátsví má vliv na PC scénu je taky fakt.Ovšem ,který z těchto dvou vlivů je horší o tom by se dalo dlouze pomlemizovat...Dneska se všechno zjednodušuje ,aby to padlo do ruky mnoha lidem .Konzole je takové velmi jednoduše ovladatelné zastaralé PC ,ovšem její vývoj/reklama stála nemalé peníze. A tak výrobce nasypal nějakemu vývojářskému studiu za exkluzivní titul.A vývojář si řekl:" to je panečku peněz a za nic,proč já bych měl vyvíjet pro PC ,když konzolím stačí nějaký brak a konverze na PC umlčí tuto scénu."Jenže ono tak přestává fungovat a lidi nechtějí za tyto konverze platit a tím se zvýšila obliba pirátství.Je to začarovaní kruh,ale primárně za to opravdu mohou konzole...
    • ucho
      lidé nechtějí za konverze platit a proto se přikloní ke stahování? :D to je co za myšlenkové pochody. když se mi něco nelíbí, tak na to nehrabu ne?
      • co na tom nechapes? vim ze to bude shit port za 1500kc , tak to stahnu a zkusim jak to vypada v behu, tot vse...
        • ucho
          je vidět, že ani nevíš, kolik dnes stojí hry... GTA 4 stála hned po vydání 800,-, Crysis 2 stojí po vydání 800,-, Bulletstorm stojí po vydání 850,-.
          kde bereš 1500,- ?
          a když je i 800,- moc, stačí počkat půl roku, cena bude 500-600,-. když si počkáš rok, hru máš za 200-300,-.
          ale to už je vlastně jedno, ten shit port už máš většinou dohraný, proč si ho kupovat... (ignoruji fakt, že nevím, co je to shit port, nejvíc křiku bylo tuším u GTA 4 a s tou jsem byl spokojen velmi, hra ani nebyla extrémně HW náročná...)
          • Crysis 2 za 800 ???? - tak to mi sem ten obchod, kde se za takovou cenu prodává nahoď *1* , protože když se podívám třeba na Xzone, JRC nebo GameExpres, tak kupodivu je tam u všech stejná cena na Crysis 2 - 1099 - a to mi jako 800 nepříjde ani náhodou *1* *1* *1*
            • http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_8?url=search-alias%3Daps&field-keywords=crysis+2&sprefix=crysis+2 - jak vidis, daji se koupit i do 600, CZK. U nas jsou to zlodeji a z toho cos napsal plyne jeden fakt - prodejci maji mezi sebou kartelove dohody.
            • ucho
              v Anglii stojí i s poštovným 800,-. je každého věc, za kolik si to objedná. u nás se na tom chtějí holt ještě trochu napakovat, přeci jen moc toho neprodají a za nákupky to dávat nemůžou... tedy v Anglii se dá sehnat za 800,- u nás za 1099,- a pořád to není těch nesmyslných 1500,-. a to je to nová hra, za pár měsíců to bude s cenou zase někde jinde...

edit: tak koukám, jeden český shop má crysis 2 za 783,- ...
  • Ono to je vsechno hezke, jak se nadava na piraty, a ze PC scena zije jen z warezu atd., PC hry se nezaplati. Jenze co je to platne, povidat o tom u nas? V CR? Kde se multiplatformni hry proda jednou tak na Xbox360, dvakrat tak na PS3 a asi tak petkrat a vic na PC nez na konzole? U nas se nejvic prodava PC her a to s velkym prehledem, takze se ptam Dana Vavry, co mi s tim jako muzeme udelat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit