Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
Můj iphone moje PC nezabíjí, stejně tak ani PS3... na PC hraju Heroes of Newerth a Starcraft 2, na konzolích zase hry, které jim lépe sedí jako např. God of War 3, který si na PC nedokážu představit. Každý má svoje, to, že na PC vychází málo titulů není na vině konzolí, ale hráčů, kteří ty konzole kupují :)
-
super clanek,souhlas.pro me je lepsi crysis2 protoze to ma lepsi spad,akci,NY kde je jedna lepsi lokalita nez druha a je porad na co koukat,hudba,proste mazec a dohral jsem to uz 2x a urcite si dam dalsi kolo.jednicku jsem dohral jen jednou a priznam se ze to bylo hlavne diky grafice,ale je to sama jungle,jungle a jungle a hodne nepresny kalach.warhead jsem ani nezkousel.crysis je dobra hra ale manhatan je manhatan,rozhodne vyborny tah ze strany cryteku.good game,good job
-
He he že vás to baví *1*
Tenhle svět funguje pouze na penězích a pokud nedáme Fallout na živo tak se na tom nic nezmění. Tak buďte rádi za to co máte. Pořád se v těch srágorách daj najít svělý hry. O to víc potěší. A ten póvl přeci hrát nemusíte. nikdo vám to přeci nenutí. Taky se něvěnuju krasobruslení když mě nebaví *1* -
-
To je hezký, ale bez projevování názorů bychom se moc daleko nedostali. A když projeví hodně konzumentů rozdílný názor, než má developer, nejspíš to nějaký dopad mít bude.
-
-
myslíš že nějakého developera zajímají názory zde v diskuzi? :) kolik názorů jsi napsal přímo nějakému developerovi nebo na oficiální fórum hry?
-
-
Co se týká Bioware a Bethesdy, dost. Ostatní mě netrápí. Jo, Crypticu jsem napsal, že je zabiju, převleču za klauny a poházim po pláži. Blizzard se taky zajímá. A bude jich víc.
-
Jediný názor který máš je tvá peněženka. Lepší argument neexistuje.
-
-
Tak to radsi nechod do metra.. Nekdo Te okrade a jsi v prdeli... Moc peknej nazor... *7*
-
-
-
Aoyagi - jj taky mě baví tyhle jedinci "nad věcí".
-
-
Buki: Na druhou stranu, mít za každou cenu nějaký názor není vždycky cool, tak nebuď arogantní.
-
-
-
asi první rozumnej názor co tu je :D
-
-
Já jsem naopak rád, že se Crysis 1 neprodávala, protože kdybych ji recenzoval já, dostala by max 4. A když někdo pořád svádí vinu na pirátství...možná by stálo vytáhnout na světlo statistiky z před 10-15 lety, kolik her se v té době prodávalao? byl snad poměr mezi pirátstvím a prodejem jiný? podle mě ten rozdíl nebude o mnoho vyšší, jen způsob je jiný...jediné co je stoprocentě vyšší jsou náklady na výrobu her, které potřebují také víc prodat, což se jim nedaří...
-
-
Mas pravdu...jen bych dodal, ze driv se hry kradly stokrat vic!! Hrali jsme je vsichni.. kopirovali jsme si je vsichni... Kdo mel jednou za cas origo, to byl buh !
-
-
Mno, možná tady v pidizemičce, která má v rámci světovýho trhu nulovej význam. A ono vůbec to "stokrát" a "všichni" je velmi diskutabilní - hrálo nás krapet míň, než máš ty počty hráčů dneska..
-
-
Taky tech her a vyvojaru bylo mozna malicko min,ne? .) A opravdu nemyslim, ze jen v nasi pidizemicce.. Nebydlel jsem jen tady a neprijde mi, ze by to jinde driv bylo o moc jine .)
-
-
A ono bylo. Na západě herní trh fungoval spořádaně celý osmdesátky, kdežto tady byl po převratu od začátku nabouranej logickým pokračováním situace, kdy se tu věci šířily pouze jako kopie (plus léta trénovaným mindsetem "kdo nekrade, okrádá rodinu").
-
-
Tohle je nejak overene?? Nebo jen Vas nazor zhunesenej nutnosti potykat se denodenne s naci ceskou narodni povahou.. On by se Vas nazor docela nabizel... Ale od roku 93 do roku 98 jsem zil v nemecku (zapadnim) a byl jsem celkem mlade, ale pamatuju, ze jsme si hry kopirovali uplne stejne jako tady v Cechach.. a nebyli jsme to jen ja a moji kamaradi (jakoze jsme byli cerny ovce) ale bylo to celkem bezne i u lidi se kteryma jsem zrovna nejak nesympatizoval a byli z jinych vrstev.. Takze s Vami opet nesouhlasim :)
-
-
-
-
staci vzpomenout na cem skoncil Bullfrog Productions. Opravdu originalku nemel nikdo
-
taky mám ten pocit, že v době komodorů, amig, atárek... neměl originální hru prakticky nikdo, všechno kopírky na disketách, kazetách a světe div se, hrení průmysl přežil, nebo to tehdá ještě negbyl průmysl? *1*
-
-
Ted se to teprve hodi!!! : Amen!!! *1*
-
-
-
-
NA pc je hromada lidí co by byli ochotní za hry platit,ale přece nebudou kupovat kraviny ,například nepovedené porty které vycházejí ještě třeba rok po té původní hře..Vývojaři si asi myslí že vydají nějakou osekanou kravinu (aniž bych chtěl cokoli naznačovat o tom že Dan Vávra toho moc nepředvedl,a o tom že Mafia 2 je oproti očekáváním opravdu nepovedená a to na všech platformách také pomlčím..)
Víte,pane Vávro.Pc hráči nejsou blbci a nenechají se opít rohlíkem.Dejte jim hru která za to stojí a bude se prodávat dobře.Ale kraviny logicky nikdo kupovat nebude,na to tu máte mainstream a konzole. -
-
mass effect 2 tes nebyl moc prodavanej a stejne to byla hra roku.v posledni je vse o znacce.Call of Duty si lidi kupujou protoze pred 6 lety to byla legenda a treba darksiders se moc neprodava i kdyz to je podle me dobra hra.lidi se uz v posledni dobe na kvalitu nedivaj.bouzel *9* *9* *9*
-
-
a vyvojaři chtej(vetsinou) jen penize
-
-
A to co jsi napsal je důvod proč krást?
-
-
Nepochopil jsi co jsem psal.
Jde o to že mnohdy jde jen o řeči od tvůrců kteří pokazili hru a teď neůspěch svádí na pirátství.Jistě,na pc se pirátí,ale to i na konzolích.A o tom jsem psal,ať dají pc hráčům kvalitní hry a ti je pak budou kupovat..A vývojaři pak nebudou muset lhát o pirátství.. -
-
Vies kolko skvelych studii skrachovalo? Kde je Troika, Gremlins, Looking Glass studios? A byt mas mozno i pravdu ze to niekam hadzu aby zakryli neuspech, maju predsa svoje statistiky a tie ich nepustia - nerobili by pokracovanie globalne neuspesnej hry ze jo. Ak nieco take tvrdia tak skor verim im nez nahodnym ludom na forach, predsa len kto vie lepsie cisla nez oni sami? A kto by bol lepsi clovek na napisanie takehoto clanku nez ten ktory sa sam vo svojom zivote podielal na vyvoji nejakej hry a vidi trochu do toho?
-
-
-
....a je dovod preco su porty nepovedene a preco vychadzaju o rok ale ty stale nechapes alebo nechces chapat...... *9*
-
tak proč je ta hromada lidí hraje zadarmo? :) na jedné straně lidé říkají, jaké jsou ty hry kraviny, na straně druhé je dohráli. a ještě na to hážou hnůj. jako by je někdo nutil ty hry hrát. když něco někoho nebaví, proč to hraje? (inteligentní odpověď nečekám, jen přemýšlím nahlas :) )
-
-
Tipuji že někteří lidé si to prostě chtějí zkusit.A podle toho jaké to je pak uvidí zda si to koupí či ne.Třeba..Ano,někdo také pirátí,ale to jede i na konzolích.
Ovšem hromada výroků od vývojařů jak se jejich hry prodávají špatně kvůli pirátství jsou prostě jen řeči aby omluvili to že hry je špatná a neprodává se.. -
-
pokud bys četl pozorně, mluvil jsem o skupině, která zkouší takovým stylem, že hru rovnou dohrají... ono když k dohrání stačí většinou 5-10 hodin v kuse, je to pro někoho snadné...
a takových testerů je hodně... :) -
-
Polka sveta su testeri, aspon maju devs dobry feedback na opravy chyb *1* *1* *1*
-
-
-
-
-
Jak někdo píše níže. Ano Crysis 1 prodalo asi 3 miliony ale v plné ceně pouze necelej mega a ty dva miliony ve slevách což je prostě málo. Takže ano prodejně to byl ač se to tady některým nezdá propadák. Crysis 2 je naprosto v pohodě, grafika je pěkná a hratelnost je fajn. Hraju hry od 6 let a mám radši hratelnost nežli mega grafiku. Crysis 2 bych si zahrál i kdyby měl grafiku Half-life 1 prostě mi to nijak tu hru nekazí. Přiznám se že grafika se mi líbí ale není to ve hrách to hlavní. Přiznám se že jsem Kvůli Crysis v den kdy vyšel koupil novej komp za několik desítek tisíc. Vzhledově to bylo nádherné ale herně to nic extra nebylo. Zato dvojka je sice vzhledově slabší ale hratelnostně je tak o 100% lepší. A až ti co tu vykřikují že vývojáři prdí na pc, začnou hry kupovat, místo stahovat tak se třeba karta obrátí. Do té doby bych vás všechny poprosil aby drželi ústa a radši se nevyjadřovali.
-
-
Je to o vkusu no.Me trebas jednicka bavila ,coz se o dvojce rict neda.
-
-
Mě jednička taky bavila ale dvojka mi přijde lepší. Ale pokud bych počítal i Warhead tak ten se mi líbil hodně.
-
-
Me se dvojka take libi ale omezeni destrukce je evidentni ( viz. BVP versus kandelabr) a hlavne prvni dil nebyl tak zabugovany a MP je momentalne spatny vtip. Pokud by se me ted nekdo zeptal zda si ma Crysis 2 koupit tak bych mu rekl ze ano ale az v dobe kdy hru opravi patchi. Neustale se vsude omyla grafika, absence DX11 atd. ale vi vubec autori jak jejich hra nefunguje a hodlaji s tim neco delat?!
-
-
-
-
No jo nase.ou tri pr.ele dolaru do reklamy a pak se divi ze vydelek sotva pokryje vydaje. Staci se podivat na takove CoD, uz i dite v deloze vi ze vyjde kazdy rok druhy tyden v listopadu tak proc rozhazene miliony za reklamu pri super bowlu atd. A ten komu se ta hra protivi nebo ho nezajima ten by si ji nekoupil ani kdyby mu reklamu na ni promitaly do snu. Navic Black Ops je presne hra kdy ma clovek pocit ze reklama na nej sezrala vic penez nez jeho samotna vyroba. A ostatni jim to jeste zerou, takze tu nemame jeden CoD rocne ale dalsi X CoD v prevleku. Naposledy tragicky Homefront. A co si budeme povidat MP Crysis 2 je take CoD citit na hony daleko. *5* To ze si clovek CoD nekoupi jeste neznamena ze ma vyhrano.
-
ale co když by si dotyční piráti hru prostě nikdy nekoupili? docela by me zajímalo jaký je poměr mezi pirátama co to dělají jen proto, že cracknutá verze existuje a kolik si řekne, že když to nejde stáhnout zadarmo, tak si to nakonec koupí
každopádně myslim, že chyba je na obou stranách..plno her jsou (konvertované) srágory, které radši ani nemají demo, pořádný manuál, podporu, atd.
na druhou stranu nelze vývojářům nadávat, že to tak dělají, když hodně lidí bezcitně krade jejich produkt a ještě jim nadává..přijde mi, že si hráči myslí, že vlastní značku..příklad-zničili mi mé úžasné a milované Crysis..ale oni si se svou hrou můžou dělat cokoliv, ať se nám to nelíbí, nebo ne *1* a komu nelíbí, nechť nekupuje
já vím, že lidi nemají ta přirovnání z reality rádi- ale když víte, že v pekárně mají hnusné rohlíky, půjdete tam nějaký ukrást a vzápětí po ochutnání to vyplivnete a začnete pekaři nadávat? jestli lidi nebudou jeho rohlíky kupovat, zkrachuje..takže mu zbývá rohlíky polejt cukrovou polevou a doufat, že se na ně chytne víc lidí a třeba si bude moci koupit za to lepší suroviny na skvělé a křupavé rohlíčky, které budou chutnat všem..uvidíme jak tohle celé dopadne:) -
citacia z clanku:
"Následně ještě zjistíte, že zatímco oficiálně se první hry prodalo milion kusů, pirátsky si ji stáhlo dalších pět milionů uživatelů a to rozhodně nepotěší."
Mozno by sa autori Crysis mali zamysliet nad tym, preco boli schopni zaujat zo 6 milionov ludi len milion natolko, aby si tu hru kupili. -
Clanek kvalitni. Pro vydavatele hry je navod jasny : 1) udelat dustojny multiplayer aby se hru vyplatilo koupit. 2) pumpnout ATI/NVIDII o prachy, je jasne v jejich zajmu nedovolit upadek PC gamingu ktery at si to chceme priznat nebo ne, je jedinym duvodem vzniku tehle vetve hw a zaroven hry jsou vec ktera hnala vyvoj PC hardwaru dopredu a udelala z windows dominantni OS platformu.