Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Geniální článek a 100% pravda pravdoucí. Musím říct, že za ty léta co se bavíme hraním her, jsem zjistil jednu zajímavou věc, cena kterou jsou ochotní hráči zaplatit za dobrou hru a dát přednost před jejím stáhnutím je okolo 400,-, tak možná by měl někdo z vyrobců risknout začít prodávat hru rovnou za cenu , kterou jsou ochotní hráči hned zaplatit. Jinak mám doma PS3 i PC a na PC už jsem nehrál hry ani nepamatuju .
    • Tak to jsme na tom úplně stejně. Naposled jsem hrál Fallout 3 na pc a teď si s chutí dávám New Vegas na ps3 a musím říct, že mi je úplně šumák jestli to vypadá líp na ps nebo pc, pro mě vždy byla hlavní devízou her zábava a tu já nepostrádám u ničeho. Bavil jsem se stejně jako malej smrad u Pac Wars na 486, nebo co to bylo za stroj v domě dětí a mládeže (moje první multiplayerová řež po lanu) jako teď u nejnovějších her.
  • Ryba9
    Když už jsme u toho ovládání, zkoušel jsem onehdy se svým Rumble Padem Just Cause 2, abych se vcítil do těch xboxovejch chudáčků. A řeknu vám maj to neuvěřitelně težký. Když jsem se pokoušel vystřelit k tomu hodit granát a přesunout se hákem, ozvala se 3 hlasitá křupnutí v mých prstech a od té doby s tím hraju jenom FIFU. Mohli byste mi poradit jak to děláte?? Mě příde, že zamířit a trefit je s gamepadem nadlidský výkon. A nebo jsem prostě jenom ztratil cit v rukách po dohrání série starých, dobrých adventur.
    • tak to ja mam opacny pripad, hral sem tak po 3letech fps na pc a kdyz jsem mel pri chuzi mackat v ci t,g,f bo ypsilon tak to abych si kurva zlamal prsty ne.. fakt dmnce, zlaty hry kde se to da vse nakonfigurovat..
      • A co jsi to hral za hru?? Ze to neslo nakonfigurovat? A jeste ze jsi musel mackat takhle nesmyslny klavesy?
    • *7* Z vlastni neschopnosti delat nejaky dukazni material ci co? Ze se na to nevykaslete... Je zajimavy jak se lidi potrebujou delit na dva tabory a pokud mozno se co nejvic rezat. Tam, kde jsem ja je to kvuli politice, tady zase banda deti kvuli stupidnim platformam. Co pak z deti asi vyroste? Podobni fanatici...
      • Co to placas???? Ja nejsem dite, mne je treba 34 jsem zenska a vyrostla jsem na Doomovkach.... Konzole nemusim pac mi to s nema nejde... Proste ja se stavim na stranu PC a vidim jak to pomalu upada a her je opravdu po certech malo... Ale synek ktery ma 13 a je hrdym vlastnikem PS2 a PS3 se nastesti pomamil a semtam se vetre pred pocitac a s nadsenim hraje stary hry.... Takze neurazej ani ty deti prosim te..... *3*
        • A on vas nekdo nuti se nekam pridavat? On nekdo vyhlasil valku? To je smutne, ze se zena v takovem veku neumi vyjadrovat a ani premyslet...
        • Nechces si me vzit?? *3*
      • Jeste jsi zapomel na moralisty, kteri lezou do zadku obema taborum *12* To at se radsi perou deti mezi sebou a maji nazor za kterej jsou ochotny bojovat... Nez aby jen proplouvali jak to jde... To uz tu trochu bylo v minulem rezimu!
        • LOL, ty mi neco povidej o bojovani. Zkus si to nekdy doopravdy a kvuli necemu na cem opravdu zalezi.
          • Nevis o me nic.. Takze tohle nerozjizdej... Poucujes tady lidi a sam ses sem prisel pohadat.. Tak nemel prosim Te!
      • Ryba9
        Nejde o důkazní materiál. Nechápu jak jsem se zaředil do jakéhosi tábora kvůli platformě. Pouze jsem upozornil na to, že to konzolisti mají těžší. To vy se spíš snažíte všechny "rezat".
        • "do těch xboxovejch chudáčků" treba takhle?:-) Ja vsechny rezu jen v realu, na konzole a PC mam cas tak 2-3x tydne a hraju podle chuti...:-)
          • Ryba9
            chudáčků, zdrobnělina od slova chudák, což znamená asi něco jako, že to maj těžký (což jsem tam myslim hned vedle napsal) Jak já miluju češtinu *3*
  • do svojich sedemnastich som si hry stahoval momentalne mam viac ako 30 zakupenych hier ale od kedy sa robia multiplatformove tituly je to loteria... porty na z konzol na PC su castokrat nehratelne... a mna moze roztrhnut aj ked mam nadupane PC tak si nezahram napr. posledne GTAcko som rozbehal az po pol roku ako vyslo... medzi tym dalsie sklamania a naposledy zase legalne zakupeny hypovani HOVNOFRONT zo svojou 5rokov starym enginom. Ktory proste na PC trha a trha... takze sup do zasuvky a uz sa k nemu nikdy nevratim - proste super kuupa... Vacsina vydavatelov odrbava ze PC verziu robia samostatne aby sme sa nebali...ho hooo no skus ist hru reklamovat s tym ze ta niekto na nete odrbaval.. WTF mozes sa stazovat vies kde... Developery hier nehraju feer tak ako chcu feer klientov...Na zaciatku ukazuju super screeny a super videa , slubuju PC specialny pristup .. a nakoniec ******. Keby ze mam zase patnast a som z Ostblocku tak piratim lebo nemam na to jak decka z AU alebo NSR...
  • este neco k piratstvu..napr. po revolucii v 89tom malo 90 percent architektov nelegalny softver - keby ho nemali tak by si na ten softvare nazvykli... a nevedeli by v nom ani pracovat ... tym padom by si neholi nikdy zarobit peniaze na legalny soft. momentalne ma na slovensku 90 percent architektov legalny soft... a k tomu ich nedonutila ziadna policia a ani osveta tvojho tipu ale financne moznosti. a pozry si co stoji taky AUTOCAD alebo 3D MAXko ci ADOBE pack. Co sa tyka hier kedysi bolo pravidlo ze pred hrou vyslo PCdemo... teraz je to skor rarita... dvovod? - zly port...
    • ucho
      proč je teď málo dem? demo usnadňuje tvorbu cracku, demo je časově náročné udělat (čas jsou peníze a jelikož se většinou nestíhají termíny, je lepší čas věnovat bugfixování než demu), demo je častokrát obří a velikostí podobné jako plná hra díky složitosti současných her, což není moc praktické.
      • Cas pokrocil a aj ten najpomalsi net je Xnasobne rychlejsi a praktickejsi jak pred rokom... kedysi sme cakali kym stiahne 300megove demo pol dna - nevidim dvovod nestiahnut 2Gb dat za hodinu... Ked nestihaju terminy za to ja nemozem a ako je zvykom dokazu Bugfixovat este pol roka po vydani titulu )) demo obsahuje textovu licenciu ale nie ochranu. preto ho moze hrat kazdy. Demo je velmi dvolezite .. inak kupujeme macku vo vreci... na konzolach mas demo na kazdu *******... tak preco nie na PC:?
  • stáhnu vše a proto nemám rád hmotné věci nedají se totiž stáhnout!
  • Tak jsem zase celkem slusne prekvapen. Pekne cteni.
    Jako PC hrac k tomu reknu jen jedno. Jdu si zahrat Uncharted. *5*
  • Nedvi69
    Jak je vidět, tento článek přiložil pod kotel pár solidních polen a diskuze začala vřít. Nicméně přiznejme barvu - PC scéna není tam, kde mohla být, a to opravdu jen proto, že to pro vývojáře není tak atraktivní jako u konzolí. Kdo je na vině? Rozhodně to není nějaké vývojářské studio, které naslibuje hory, doly (každý si takto snaží udělat nejlepší reklamu). Jestli ale "nelegálně" stáhnete hru, a jakkoli ji dohrajete, a nehodláte (ten úmysl je důležitý) za ni zaplatit alespoň nějakou částku tak jste to právě z poloviny Vy, kdo za to může. A proč zrovna z poloviny? Vzhledem k tomu, že nejlepší herní tituly stojí okolo 45 éček (cca 1100 CZK), což je pro většinu lidí nemalá částka, a musíte chápat, že hodit tento obnos všanc i zklamání vyusťuje docela v pochopitelné váhání. Obzvláště, jednáli se o hru bez multiplaeru, kde se (až na vyjímky) člověk 100% nezabaví na tak dlouho. Prostě na to jdou marketingová oddělení blbě.

U her SP a MP: Proč neprodávají např. singleplayer za 400 CZK, který může udělat další reklamu mulťáku ten pak zvlášť prodat za nějaký další obnos? Za 400 CZK - pro mě například návštěva hospůdky s přáteli a nějakým tím žvancem, nebo návštěva kina s přítelkyní - si můžete pořádně ozkoušet hraní (né jako v jakémkoli demu), a rozmyslíte se, jestli si dokážete představit toto v multiplayeru a bude vás to bavit. Pokud jste ale zklamaní, 400 CZK není oproti 1000 CZK tak moc a neleží vám v poličce (popř. na HDD) cenný kus, na který se jenom práší. Mno neřekněte, nestojí 400 CZK a další prachy dát teprve až se vám bude chtít, už za větší úvahu?
    U SP only: Zde by měli vývojáři brát v potaz, že SP si zahraješ jednou, podruhý, potřetí a pak zábava a vzrušení klesá. Myslím že sympatická cena 400 CZK je pořád pohodová plus pak případné darování dalšího finančního obnosu jako uznání a poděkování. Ve svém okolí znám bandu zarytých PC hráčů, kteří si hru nejdříve stáhli nelegál, a když se jim líbila (i když ji třeba úplně nežrali), tak si ji pak koupili.

Pro mě, jakožto dřívě casual, dnes zarytého PC hráče (a ještě studenta VŠ) je cena 1100 CZK za hru, kde si ani tak moc jistý že mě bude bavit, dosti nepřijatelná. Když si ale stáhnu, zahraju a fakt se mi hra líbí, neváhám a kupuji a zahraji znova a často si ji užiju (např. ty detaily co jsem poprvé přehlídl) prostě daleko více.
    Nicméně, kdyby ceny za hry byli tato sympatické, věřím, že lidi by tolik na koupí neváhali, vzrostla by koupě PC her, kleslo pirátství, vzrostl by celkové trh s hrami a měli bychom v poličce místo jedné hry tři různé.
    • Z anglie je mozne si temer jakoukoli hru v den vydani poridit i za polovinu toho, co se prodava u nas. Krom toho se ted objevuje cela rada uzivatelu na aukru, kteri prodavaji za petikilo kody ke stazeni novinek. Napriklad Crysis 2 je tam prave za takovou cenu. Nevim do jake miry to je ci neni legalni, ale vzhledem k tomu, ze uz to nejakou dobu funguje a nikdo s tim zjevne nic nedela, neco na tom nejspis bude. A jak sam rikas, petikilo je velmi slusna cena za hru, zvlaste kdyz k tomu dostanes i plnohodnotny multiplayer.
    • Pokud jsou ty tebou uváděné ceny k PC tak ->
      Hry se skoro za tu cenu sehnat dají.Otázka zní jestli chceš krabici nebo ti stačí kod.
      V anglii se hry prodávají hry do 3o liber.( Witcher 2 premium predobědnávka 25 liber například ) a pokud ti stačí kod tak se u nás dá sehnat i do 500,- czk.
      Těch 1100,- stojí hry jen u nás resp. není hra nebo novinka, která by se u na prodavála za stejnou cenu jako v zahraničí.
      Třeba ten Witcher 2 se v Polsku prodavá za 100zl, což je v přepočtu nějakých 620,-.To je docela zajímavá cena vzhledem k tomu, že u nás stojí 999,-
  • mmrrxx
    boze ja sa tak tesim z minecraftu, a som vdacny tomu typkovi ze to spravil a nemal 1000 zamestnancov , nemal hype, nemal marketing, a diky bohu ze to neni na konzole, ved co by potom robili chudaci konzolisti ? 1080p minecraft ? hehe, na PC nepotrebujeme ziadne vase stupidne "console only" tituly *3*
    • minecraft je perfektní hra na to že na ni pracoval 1 člověk a pro hodně lidí má větší hratelnost než třeba COD btw: nepíšu to rád ale o minecraftu jsem se dozvěděl když sem jaksi brouzdal stánkou s warezem tak sem ho stáhl a hrál moc mě bavil tak jsem obětoval 400 kč a koupil ho to je můj příklad já si "vyzkoušim" hru a když se mi líbí tak ji koupim třeba Shogun 2, Dragon Age 2 ano stáhl jsem je ale pak je koupil
    • ucho
      ale mají tam FortressCraft :)
      http://www.youtube.com/watch?v=1JPYsmbf__Q
      • mmrrxx
        njn, ked sa portuje z PC na konzole je vsetko ok *3* z vykonnejsiho na menej vykonny, logika ne ?
  • Překvapuje mě, že zrovna Dan vávra, píše co napsal. Podívejte se na Mafii 2, která je sprzněná obsahově i graficky, právě kvuli konzolím. A děkuji pánům z DICE, že nový Battlefield 3 je primárně vyvíjen na pc a osobně mi uniká proč Crytek nepřistoupil k věci podobným způsobem. A že se pc hry vyplácí jen u "online" titulech? Větší hloupost jsem v článku nečetl, podívejte se například na serii Total War, která je předně o single kapmani a daří se ji.
    • BF3? Na rovinu rikam dokud neuvidim tak neuverim! Podobna prohlaseni pro me uz ztratila veskerou vahu. To ze PC bude mit 64 hracu v MP a konzole ne jeste neznamena ze mame vyhrano?! *5*
      • Chápu Tě, ale u BF3 si můžeme dovolit trochu důvěry.
    • Mafie 2 je graficky zprzněná? Tak to jsi asi jediný kdo to říká. Mafie 2 samozřejmě nemá konkurenci ve hrách s otevřeným městem, které jsou charakterově vždy náročnější a těžší programovat než koridorové scriptované střílečky. Si to srovnej s populárním GTA 4, které vypadá o dost hůře a je také o hodně náročnější a technicky problémové(milion patchů). No a co se týče hratelnosti u Mafie 2, tak to je subjektivní. Mě ta hra vůbec nezklamala a považuji ji za důstojného nástupce jedničky. Mnoho misí je tam perfektních a příběh více než dostačující. Škoda jennějakých těch scénáristických vykrádaček z prvního dílu.
      • Srovnávání grafiky není na místě.GTA vyšlo na PC dříve jak M2.O 2 necelé roky dříve pokud se nepletu.
      • pro upřesnění: grafika je příšerná u ps3 verze
  • Vazeny pane redaktore na obsahu vaseho clanku neco bude, jen se me jako poctiveho kupujiciho dotykaji neustale omylane reci o piratstvi. Me to proste nezajima, ja za hry platim a neni muj problem ze jini ne a rozhodne nevidim duvod proc bych na to mel doplacet. Ovsem jedna vec me zarazi proc s takovym clankem nevyrukovali predstavitele EA a Cryteku v dobe zapoceti medialni kampane na Crysis 2 misto toho aby majitelum PC mazali med kolem ust a delali z nim debily svymi velkohubymi prohlasenimi o tom jaka bude PC verze Crysis 2. Aktualne nemam HW ani OS k tomu abych mohl tesknit po DX11. Moje PC je starsi nez 2 roky a presto sem C2 hral na druhe nejvyssi nastaveni grafiky a jeste z rezervou. Co me vsak totalne odrovnalo byli zcela osekane moznosti jak grafiku primo ve hre nastavit. A to pripada ciste na vrub Cryteku protoze spousta jinych her jsou konverze z konzoli a takovou degradaci netrpi. Momentalne me ale mnohem vic trapi jak je SP zabugovany a MP nefukcni. To ze proti prvnimu dilu chybi standartni vyklaneni v SP pribyla stupidni detekce zasahu ktera je bezne k videni v MP musim chte nechte prenest pres srdce. Nikdo ale nemuze zpochybnit ze v prvnim dile jsem mohl pesti kacet palmy a tady se v BVP zarazim o kandelabr. Stejne tak nelze prolezt obycejnym krovim, proc asi?! Kazdopadne bugy a problemy ktere C2 provazi od jeho vydani me pali mnohem vic nez absence DX11. Ale nic to nemeni na tom ze majitele PC se mohou a to pravem citit podvedeni.
    • Přesně tak, C2 jsem si taky koupil (Původní Crysis taky..) , především z důvodů keců a lží vedení Cryteku, jak bude hra úžasná po grafický stránce.. blablabla.. Vždyť je to lesklejši Crysis s pár efektama navíc a s možností 3D. Těch dvanáctset, co jsme za to vyplázl mě celkem se.. štvou. Klidně se přiznám, všechny hry nekupuji, ale tituly, o kterých si myslím, že stojí za to, tak si rád zaplatím.. Crysis 2 mě silně zklamalo. Konzole neviním pro Crysis 2, ale pro brždění celého vývoje her. Když si vzpomenu, jak si ze mě před pár lety ještě konzolisti dělali prdel, že na kompl už hry vycházet nebudou a jak jsou PCčkáři looseři a hele.. ony ty konzole už tak úplně nestačí ;). Měl jsem dva roky Xbox 360 a byl jsem fakt rád, že jsem se ho zbavil.. Každopádně, Crytek si to u mě s odpuštěním pěkne posral a už mu fakt na to seru, ať si dělá prdel z někoho jinýho.. *10* Mohli rovnou říct: ,,Jsme další firmou, co sere na touhy PCčkářů, my jdem POUZE za penězma, takže pro nás jsou primárním cílem konzole. "
    • "ja za hry platim a neni muj problem ze jini ne a rozhodne nevidim duvod proc bych na to mel doplacet"

Protože žijeme pod vlivem tržní ekonomiky a tu nezajímá, že zrovna nějaký mijunior si za své hry údajně platí.
      • Zadne udajne a rozhodne nejsem jediny. At se ta trzni ekonomika postara aby tomu tak nebylo. Proc na 100 prodanych aut pripadne 5 ukradenych a na 15 prodanych her pripadne 100 ukradenych?! *5* Za komousu se kradlo potaji, ted se tim kazdy jeste verejne chlubi. Holt chteli jsme demokracii a mame ji a bude hur protoze pokud si dnes 12 ti lety kluk s klidnym svedomi ukradne hru proc by za par let nemohl podobny zpusob aplikovat treba na to auto.
        • Netvrdím, že jsi jediný a ani netvrdím, že si hry kupuješ. Ale to si jaksi nemohu nijak ověřit...ne že by na tom záleželo.

Tržní ekonomika se nemá co starat, od toho tu byli zmiňovaní komunisté. Někomu se nelíbí dnešní PC hry? No hrůza tak to by s tím asi něco měl dělat. Investovat. Investovat do studia, které podle něj je schopné splnit ony požadavky. Pro upřesnění: investovat znamená něco víc, než si koupit produkt/y.
          Za dob komunistů se kradly PC hry úplně stejně, jenže to byla oblast tak málo prozkoumaná, že tomu nikdo nevěnoval pozornost. Ba co víc, kradlo se v mnohem větší míře, protože většina lidí si prostě neuvědomovala, že vývoj taky něco stojí.
          Pokud si x-leté dítě něco stáhne s "klidným svědomím", je to jen špatná výchova, nic víc.
          Ta analogie s autem, to je dost...dost přehnané.
          • Rec byla o tom aby se starali aby se nekradlo ne nekupovalo. Neni to jen o vychove konkretniho ditete ale take o moralce ve spolecnosti. Krast je dnes povazovano za normalni. A dokud se to bude tolerovat nic se nezmeni. Analogie s auty prehnana? Fajn nekdo si nedovoli ukrast ani rohlik za 1,50,- a jiny si ukradne hru za 1000,-. Misto aby se clovek stydel ze pirati tak se tim nektera individua jeste chlubi a posmivaji se tem poctivim hlupakum a jini nas zahrnuji bludy o tom ze jsou chudy studenti a ze na hry nemaji bla bla bla. Na co si nevidelam to proste nemam. Vzdy se najde neco co si v zivote nebudu moct dovolit ale ze bych se kvuli tomu stal zlodejem tak to fakt ne!
            • Morálku společnosti jentak nikdo nezmění. A když, tak je to opět výchova, ať už rodičovská nebo státní propagandou.
              Rozdíl mezi tvými příklady a stahováním her je ten, že při stahování vlastně nevzniká žádná škoda, zatímco při kradení hmotné věci ta věc prostě pak chybí. Ti co se tím chlubí, nebo se dokonce posmívají, jsou banda idiotů. Ale těch je naštěstí málo. Středoškoláci na hry holt nemají, radši utrácí za něco, co se tak snadno přivlastnit nedá. Viz první dvě věty + škola.
              A vážně si nestahuješ ani MP3 nebo filmy? To bys byl první člověk, kterého znám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší