Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
Marně vzpomínám na to, kdy jsem četl větší blbost, Rimmere. *8*
-
Nastesti hry, kterych se tento clanek tyka, nehraju :) A vyrobci tech co hraju, si naopak na pc scene libuji (napr. Paradox) i diky mym penizkum z nakoupenych her :). Takze pokud se prestanou delat strilecky na PC, tak me to vubec zily trhat nebude :)
-
Nepochybne budem ukameňovaný ,upálený ,stiahnutý z kože a následne posolený ale lamentovanie PC hernej scény mi príde dosť scestné( a to hovorím z pozície PC hráča ). Je pravda že po technickej stránke sa hry zrejme musia kvôli konzolám umierňovať ale mne osobne to nijak zvlášť nevadí. Jednak nemusím každého pol-roka investovať do super-high--end hardwaru a druhak ako bolo zmienené v článku by sa tie hry zrejme nikdy nezaplatili ( a to aj na PC pretože NASA comp ešte nieje úplne štandardná výbava domácnosti ). Čo mi ale neide cez rozum je to údajné " zjednodušovanie kvôli konzolám ".
Herný trh stále rastie a na to aby sa uživil musí expandovať , preto sa všetci snažia osloviť i menej skúsených hráčov. Je to proste trend dnešnej doby ktorí ja osobne nevníman moc pozitívne ale čo sa dá robiť . V prvom rade je nutné si uvedomiť že vývoj stojí dnes ovela viac peňazí než kedysi a super hardcore hry by si len ťažko mohli dovoliť tú extra-fotorealistickú grafiku po ktorej tak prahnete ( ja osobne by som odcenil možno prezentáciou skromnejšie tituly s nápaditou hratelnosťou ale ako tu čítam tie vaše komentáre o "hnusnej konzolovej" grafike crysis 2 asi som v menšine ). Za všetko hovorí fakt že tie zlé jednoduché konzolové hry sa na PC predávajú ovela lepšie než superzložité tituly , a tie sa na PC aj konzolách predávajú prakticky rovnako. Nieje to o platformách je to o ľudoch, konieckoncov niektoré hry z PS1 a PS2 v komplexnosti prekonávajú aj PC-modly. -
-
Vývoj dnes stojí o hodně víc než kdysy, protože hodnota peněz se každým dnem zmenšuje. To je fakt, který je nevyvratitelný. Nikde jsem ovšem nečetl, kolik vývoj stojí v reálných (a ne nominálních) cenách. To by byla o hodně zajímavější informace.
-
-
Nic nekončí tak rychle, jako nadšení vyjádřit svůj názor po projetí diskuse.
-
Řekl bych, že pan Vávra to vidí až moc černobíle. Prostě za to může pirátsví, hotovo, tečka a musím říct, že zrovna od něj je to pro mě velké zklamání. Nehodlám tady psát nějakou slohovku, nechce se mně, lidi to stejně nečtou a především hodně toho už bylo řečeno.
Jenom dodám, že dle mého názoru PC herní scénu nezabíjejí konzole, ale peníze. -
Když to vezmu celý dokola, tak to jediné co zajímá mě jako zákazníka je kvalita hry(na PC) a ta na tom od začátku vývoje konzolí rozhodně líp není ...
Kdybych chtěl tak klidně můžu říct že náklady vývojářů mě nezajímaj(což je pravda), jediné co mě pak zajímá je právě kvalita her.
A ve výsledku? Jediné čím vývojáří krmí PC herní komunitu jsou trapné porty z konzolí(Crysis 2 se sice povedl, ale DX11 stále beru jako velký podraz; a Assassins Creed budiž vyjímkou). Pak každý řekne piráti tohle piráti tamto,ale hlavně že maj důvod zas vyvíjet hry pro koznole ....
A za tohle sry vím že to bude flame, ale ať konzole shoří .... hry na tom budou líp(a k argumentům o konzolích ... dokud nebyly kozole tak rozšířené tak na tom hry byly MNOHEM lépe) -
-
"dokud nebyly kozole tak rozšířené tak na tom hry byly MNOHEM lépe"
To je sice pravda JENŽE to nemá nic společného s konzolemi jako takovými, ale s masovým rozšířením videoher. -
-
A jelikoz se masove rozsirily hlavne diky konzolim :D Tak se dostavame kam??? Ke konzolim!!!
-
-
Je zajímavé, jak asi dvě stránky dozadu jsi zkoušel i docela slušně argumentovat a najedenou plácáš takovéhle... hm. Jako by byli dva sirWallacové.
-
-
Jo..a ja se nepokousel docela slusne argumentovat .) Ja docela slusne argumentoval *1* *5*
-
-
OK :-)
-
-
Ne ne .. o to nejde.. jsou dva.. ale kdyz nekdo namita , ze prispevek nad nami ma pravdu..ale neco o masach.. Tak jsem jen chtel rict, ze ty masy tu nejsou diky PC :) Nebo aspon co si ja pamatuju tak to tak proste pred tim rokem 94 nez prislo prvni PS nebylo .. Samozrejme nevime jak by to bylo kdyby tu nebyly...ale oni tu jsou..a ty masy dnes hrajou hlavne na konzolich... tak proto se Ti mozna zda, ze se menim ... Ale vzdyt ja z toho mam hlavne srandu .) Jo a jinak.. To Tvoje argumentovani tim ze ja jsem dva :D No .. necham to byt :D .)
-
-
Hm? Pojem "casual (web) games" známe?
Fajn, pokud to chceš brát takhle, tak PC je vlastně takový outsider v poli videoher. Mnohem víc se dřív hrály různé Segy a bůhví co ještě, pak přišlo na chviličku výsluní PC hraní, potom PSX, a pak s PS2 a Xboxem se to zase vrátilo na konzole. -
-
Ja bych nechtel bejt nejak drzej nebo tak.Nevim s kym se bavim a netvaris se zrovna jako idiot :) .ale podivej se prosim jak to bylo s hrama v historii.. kdy na cem atd byla prvni hra... Kdyz chceme jit takhle do podrobnosti .) ( a nechci slyset o tom prasivem pongu :D )
-
-
Ale pochopitelně že jsem idiot, vždyť se snažím diskutovat na forech herního webu.
První hra je jedna věc, kde se to pak chytlo, to je věc druhá přece. ZX, Amiga, to byly herní stroje. Ne ty věci před 286, ať už to bylo cokoliv.
-
-
-
-
-
-
Tak im sa 3 milióny predaných origináliek Crysis 1 na PC máli, nestačí im to ??? Je na to jedno príslovie:" Kto si nedokáže vážiť málo, ten si nezaslúži viac."
-
-
ten pocet je hezky, o tom zadna, jenze tri miliony kusu po trech letech? par mesicu se hra porodava za full a pak uz je byl jen budget... vyvoj se zaplatil, reklama taky, ale vyhra to pro ne nebyla. Prejit na konzole byl pro vyrobce bylo jedine reseni. Vsichni za to muzeme byt radi, protoze diky konzolim budou mit penize na dalsi vyvoj. (no ja jsem jsem stejne mimo, me crysis nebavi:)
-
-
Jak pár měsíců? Maximum Edition se i po 4/3 letech pořád prodává za 500 to je u tebe budget? To je v Anglii cena novejch právě vydanejch her
-
-
No možno nejde o to že by sa im to málilo, ale o to že tie 3 milióny možno nezaplatili vývoj.
-
-
tak jde predevsim o bussines - kvalita az na druhem miste .. racionalni a pochopitelne ..
-
kobzole jsou fajn, nic bych proti nim nemel, ale vyvoj her omezuji, hry na ne jsou drahe a gamepad se hodi jen na par hernich zanru.
pro me je mys + klavesnice + poradne multiplayerove hry na pc stale jednickou...a zrejme i nejakou tu dobu bude -
-
Když by konzole byly schopné rozjet všechny PC hry a bylo by možné je provozovat s klávesnicí a myší namísto gamepadu, neváhal bych ani minutu:-) V tomhle jsou konzole zatím neskutečně omezené.
-
Naprosto souhlasím. Takhle to holt v dnešní době chodí a právě peníze udávají směr, kudy se hry budou ubírat.
-
-
Ona tomu nepomáhá ani další věc - třeba taková Grand Prix 2 byla v poctivé krabici s tlustým manuálem, kde se člověk dočetl všechno od nastavení hry přes tunu informací ze zákulisí F1 po to, co vlastně které z těch stovek nastavení auta dělá s jízdními vlastnostmi... pirát dostal RAR rozdělený na hromadu disket a snaž se jak umíš...
Dneska je rozdíl mezi legálním kupcem a pirátem v tom, že ten legální za své peníze dostane instalačku v samorozbalovacím ZIPu a s ochranou, pirát zadarmo, v RARu a bez ochrany *4* -
-
Ceny her šly docela dolů v poměru k hodnotě peněz a bohužel mnoho hráčů manuály nezajímají. Proto má dneska Prima Guides monopol na placené manuály ke hrám.
-