Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PC = SHIT
    Konzole 4ever
    • ...říká k*12*nz*12*lista.
    • Hry=4ever
      Trolling= never
    • jo přesně takhle flamersky vyzněl tenhle článek
    • ty = SHIT
      ja + pc = 4ever
  • kostejnesmrtelny
    Co dodat?
    Za sebe můžu říct, že se snažím každou hru, kterou dohraju, mít koupenou. Jde mi to celkem bez problému, protože 4 z 5 nainstalovanejch her letí po hodině / hodině a půl z disku. Crysis 2 byla jedna z nich. První díl ne.
  • Nemam nic proti zjednodusovani her pokud jsou schopny hraci nabidnou i tak kvalitni zabavu a v tom nejlepsim pripade jsou schopny hrace i necim obohatit (Assassin's Creed). Nemam nic proti portovani her na PC z xboxu trebas i se stejnou grafikou pokud se ale vyvojari alespon trochu zameri na optimalizaci (GTA4 je opravdu prisernost, ktera snad ani na PC vychazet nemela) a podporu vetsiho mnozstvi gamepadu, ne jen ten xboxovej (coz se bohudik v posledni dobe konecne deje). Take me stve, kdyz se vyvojari v rozjete serii rozhodnou, ze dalsi dil na PC nevydaji i kdyz predchozi dily tam vysly (Gears of War, Fable, ..). Ale jinak proti dnesni dobe nic nemam. Podle me vyjde za rok vetsinou v prumeru tak 6-8 titulu, ktere skutecne stoji za koupi a to si myslim muze dovolit kazdy pracujici hrac. Zvlastne PC hraci, kteri maji hry o nejake ctyri stovky levnejsi a kde cela rada kvalitnich titulu nevychazi.
  • Tak tohle je snad všeobecně jasná pravda, kterou si každá opice uvědomuje. Ale hezky napsaná, to jo :)
  • ano piratstvo je problem, ja sobne to tiez vyuzivam, Pre dva dovody 1) je to vlastne demo pri ktorom si vyskusam ci ma hra vobec bavi. 2) kupim si ju neskor ked zlacnie.
    C2 si urcite kupim, ale az ked bude v akcii za 5euro rovnako ako C1, aj to len za podmienky ze vyjde opravny path ktory prida Quicksave.
  • kdyz se nad tim vsim zamyslime a neni to JEN herni scena ale TOTALNE!!! VE VSEM dnes je VSECHNO o penezich a KDE JE KVALITA?! ta dnes poradne nikoho nezajima KAZDEJ chce jen hrabat!!! A vuubec nejsmutnejsi je ze za dobre odvedenou praci TEN clovek dostane jen tak malo z toho CELKOVYHO VEJVARU paac NEJDRIV jsou na rade TY LIDI co umej MLYT HUBOU,,,,, neco je spatne ale proc to tak je a co stim delat?? tot otazka ,,,,kazdopadne FUCKING MONEY!
  • M4RTY
    Nevim proč, ale při čtení tohoto článku mi v hlavě pořád lítel pokřik: Český fotbal fanouškům :D. Jinak co se týče samotnýho článku tak na to řikám: ehm ehm, Pane Vávro, Co máme dělat, aby se hry nekradly? Já osobně si většinu her kupuji a to je tak všechno co můžu udělat. To s tím měnícím se hardwarem je taky pěkně na víte co. Nevím jistě na kolik dnes vyjde zánovní xbox, ne žádná jetá chcíplotina se 100 GB... Ale myslim že místo koupě konzole, DVD přehrávače a externího disku se celkem vyplatí tato dokonalá víceúčelová mašinka (PC). Tak asi takhle no... Za dob NESu by nikoho nenapadlo, že by ty paštikální Písíčka rozjely tyhle fajnový hry. Konzole i PC tu byli vždycky, ale teď se to moc hrotí... Já si konzoli nekoupim dokavaď k tomu nepude připojit klávesnice a myš :D
    • to je rec,proc uz davno neni podpora u vsech her mys+klavesnice na konzole.s gamepadem problem nemam,parim na nem uz od PSX ale sposta lidi by si to urcite poridila
      • Niektore podporuju i klavesnicu i mys, dokonca i prve PS1 malo mys, len nebola skoro nikdy vyuzivana hrami.
        • Diky .)
      • Ono to porad nejde?? Vzdyt me vsichni konzolisti vzdycky plivnou do ksichtu : My si to tam muzeme klidne pripojit taky ! ( Proto jsem zasl nad demenci,ze nekdo muze hrat strilecky na gamepadu) Vazne to porad nejde??
        • Diky diky.. :) Jasne.. chapu.. pro nekoho gamepad lepsi...ale o efektivite se asi hadat nemusime.. nebo spis ja nebudu :D
        • treba na ps3 se prodava sikovna klavesnice ale ja ji mam na psani a na net.mys jsem nevidel a v hrach jsem si taky nevsiml nejakyho nastaveny.hlavne ze delaji debilni move a kinect,ta mys by stacila :-) ale jak jsem rekl,ja nemam problem s gamepadem,pro me je to pohodlnejsi nez se krcit u klavesnice s mysi.ted si vybavuju ze na psx jsem hral duke nukem s mysi,tam ta podpora byla
  • ten pocet je hezky, o tom zadna, jenze tri miliony kusu po trech letech? par mesicu se hra porodava za full a pak uz je byl jen budget... vyvoj se zaplatil, reklama taky, ale vyhra to pro ne nebyla. Prejit na konzole byl pro vyrobce bylo jedine reseni. Vsichni za to muzeme byt radi, protoze diky konzolim budou mit penize na dalsi vyvoj. (no ja jsem jsem stejne mimo, me crysis nebavi :)
    • IronNick: Pc hry vydělávaj díky digi distrivbuci dlouhodbě i za 10 let po vydání, v té době už jsou jejich konzolové vrstevnice jen fyzicky v bazaru.

Pokud bys chtěl vyrukovat s příkladama jak KZ nebo Halo to byly hry, kde se utratilo mnohonásobně víc za reklamnu než za vývoj, takovou tlačenku Crysis nemělo. Takže souhlas s kolegou výše.
      • Tak ted vam jako nerozumim... Ja prece nikde nepsal, ze nemaji zisk z budgetu. Nebo ze by se negeneroval zadny zisk online. Ja ani nepsal, ze meli prehnanou reklamu. To vubec. Nicmene jestli se Crysis prodaval napr za 1300kc a pak treba za 299kc, tak je snad jasny, ze z toho uz moc nemaji. Nebo ze z tech 2 milionu ks uz moc USD nemeli. Nemam problem s tim, aby meli dva dolary ze STEAMU treba za pet let z kopie. Jenze vyvojari prece nemuzou zit s predstavy, ze se to bude jeste pet let prodavat. Potrebuji vydelat penize hned.. A ja to chapu. Ale vazne nechapu, na co reagujete :)
        • ten pocet je hezky, o tom zadna, jenze tri miliony kusu po trech letech? par mesicu se hra porodava za full a pak uz je byl jen budget...

hh no to že nemaj zisk z budgetu si síce nikde nepísal to je pravda, ale z tej vety to tak trošku vyznelo.
          • jenze kdyz prodam ve vanocni akci dalsi milion kusu na steamu po 3 eurech , tak je to sice hezky cislo v referencich, ale me to jako vyrobce vubec nevytrhne (netusim kolik si bere steam). Lepsi nez nic, jasny.. Jenze on je zisk a zisk. Bezne se dnes rusi studia, ktera se uzivi (takze maji zisk), ale nevydelavaji, kolik by se cekalo. A o tom tohle cele je. Bud bude crytek chodit do prace a mit fajn praci a nebo budou chodit do prace uplne stejne a vydelaji navic poradnej balik. A ja jim to preju hodne, uz jen proto, ze se vazne snazili drzet se sveta PC.
            • Argument ma mezeru, protoze i hry, kterych se proda vic, stoji 40 USD. Tusim, ze GT5 jeste vic. Hry jsou stale drahe, ackoliv ja si pamatuji doby, kdy staly 2200Kc a byla tehdy tretina platu. No ja si hru ted kupuju, az stoji tak 300Kc. Je mi jedno, jestli budget, nebo na inzerat, nebo el.verze. zkratka jsem ochotny dat za tu hru cca 300Kc. Nezahraji si novinky hned, ale je mi uz pres tricet, takze svet uz neni jen o hrach (nekdy bohuzel). Je fakt, ze mit tyden casu, tak bych treba za TES5 dal i 500. Ale to je hra na desitky hodin, podobne treba jako Diablo nebo GTA. (Nj, ale Oblivion mam koupeny na PC i xbox a jeste jsem se k nemu nedostal) Cena 40 USD je samozrejme relativni, pro nas je to moc, pro Ameriku je to cena vecere (obrazne receno). Pravda, u nas se ta cena nakonec jeste treba i zvedne na 1200Kc (tj 66USD). Takze fajn, pokud budou hry stat 20 USD (v nerealnem prepoctu 330kc), tak by to slo... ale tak to bohuzel neni. Jsem ale rad, ze jsou tu porad lidi, kteri si hru za litr koupi, protoze na to zkratka maji. Nekdo ma zase treba hypoteku ;)
            • No keď stále hovoríš len o zisku tak si nemyslíš že keby od začiatku dali hre prijateľnejšiu cenu že by si ju kúpilo viacej ľudí? Ak za ňu pýtajú 40 eur tak väčšina ľudí im na ňu hodí bobek.
      • To sice mozu ale studio uz davno nemusi existovat lebo v prvotnej faze po vydani uz davno skrachovali.
    • Tak tomuto trošku nerozumiem. Chceš hádam povedať že ak dajú hru za budgetovú cenu tak na nej nemajú žiadny zisk a predávajú ju so stratou? To sa mi nechce veriť. Ani keď si kúpim príklad tenisky po zlacnení, tak neverím že na nich predajca stále nemá zisk.
      • ja ti taky vubec nerozumim. Nekde jsem psal, ze budget je doprodej? Ne. Ale oni asi tezko budou argumentovat pred akcionari, ze ta hra je super, ze se az PO SLEVE, prodalo 2,5 milionu kusu. Jenze jsou hry, ktere se prodaji za par dni treba 3 miliony a to prave za plnou cenu. A to je prave ten rozdil, o kterem mluvim a co je prave stve. (O teniskach nemluv, slevy davaji skoro vzdy az obchody, ktere tak jen prijdou o svuj rabat v obochode. Malokdy byva, ze by byla dohoda s prodejcem, ze neprodane boty muzou vratit)
  • "Jasna pravda" to sice je, ale urcite ne "vseobecne", jak tu nekdo psal.
    Vsechny ty prujmovity diskuse jsou jasnym dukazem toho, ze takovyhle "fool-proof" clanky JSOU potreba.
    Ale stejne neverim tomu, ze to nejak vyrazne pomuze. "Hvezdy HC PC hrani" budou stejne vzdycky mlit ty samy nesmysly dokola. Snad se jednou naucim se jim proste smat, ale zatim me porad lidska hloupost prevlikana za nadrazenost silne vytaci..
  • s těmi penězi je to pravda.. pamatuji si jak vyšel první assassin's creed... utratil jsem prachy, ktere jsem dostal na vanoce... a na nic jineho už jsem neměl... a musím říct.. že 1200 za stereotypní hru ??... coto... ? dvojku už jsem pirátil a brotherhood taky.. ale musím říct že jen kvuli multiplayeru a tomu že jsem fanoušek ACčka si brotherhood koupím... i když to zas budou zbytečně vyhozene prachy.. kdyby hry staly kolem 500.. není problem.. ale 1200 ???...to mi furt příde sakra moc když ta hra skoro nic nenabídne... jen potěšení na malou chvíli takový 10 - 16 hodin hraní... a to ještě když není demo tak ani nevite esli vas to chytne... takže 1200 za hru ktera leži ve stole ? *12*
    • Nevím jak ty, ale já nakupuju novinky za 750,-.A třeba teď mají angláni ACB za 600,- ( I special edici )

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit