Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 2: Vrahové králů - recenze X360 verze
16.4.2012 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
2drasťa ok ode me maš plus a už to nebudu resit *4*
-
Z1 jsem hrál a podle mě je ten systém nudný, monotónní a primitivní až běda. Ještě že byly souboje docela rychlé.
naopak na Z2 se mi líbí možnosti všech kombinací boje, které je navíc nutno využívat. líbí se mi, že se musím snažit něco dělat, ne jen sledovat ikonku meče. Líbí se mi, že když budu stát před nepřítelem jako tvrdý Y a sekat, tak velmi pravděpodobně dostanu na prrdel.
Ze stylů v Z1 bych zas nějakou úžasnou fičuru nedělal. Je styl neúčinný? klikni na ikonku. Běhá tam toho víc? klikni na jinou ikonku. souboj byl jinak úplně stejný. -
Zaklinac je mutant.
-
no však píšu, že souboje v Z1 jsou imho horší.
-
Nic vam nebrani hry znamkovat kolektivne jako redakce (minimalne v pripade nejvyssich hodnoceni) a prihlizet ke znamkam konkurencnich her, aby ty znamky byly navzajem srovnatelne. Tim se priblizite k objektivnimu znamkovani. Nejsem to jen ja, komu se vas pristup nelibi a z neho plynouci vysledky. Kdo chce, hleda zpusob jak problem resit, kdo nechce, hleda vymluvy. A pak nelze mluvit o zodpovednem pristupu. Sam to podle sveho vyjadreni vnimas jako dlouhodoby a trvaly problem, ctenari neustale davaji najevo v tomto ohledu nespokojenost. Postavte se k tomu celem a zmente vas system, aby fungoval ke spokojenosti vasich ctenaru. Je-li horsi hra znamkovana lepe nez lepsi hra, pak to cislo nefunguje ani jako orientacni, nijak se podle nej orientovat neda. I k tomu aby fungovalo orientacne je potreba znamkovani zajistit nejakou minimalni kvalitu.
-
Už to neriešim či Dragon age či Skyrim ma hodnotenie 10 - však tieto hry od zapadných vyvovajorv Biovare či Bethesdy budu ma takmer vždy take hodnotenia , ale už po čase naozaj v týchto hrách ide o kvantitu, generované svete, sekanie hlavne drakov, bosov - a maju aj tak uspech asi to tak má byť človek ma z čoho vybrať . Ale taký Poľský Európsky Zaklínač je už niekde uplne inde nezrovnatelný s vyššie menovanými hrami . Ale teraz važne keď si zoberiem Príbeh ale skutočný príbeh , ručná práca umeleckosti sveta, deatily, hudba , atmosfera tak to už je o niečom inom...
-
Protoze tenhle zaklinac spadnul jako malej kluk do kotle s lekverem na silu a takhle z toho chudak vyrostl. Smali se mu vsechny deti ve skole a on byl uplne sam a mel to tezky a ty jses na nej jeste takhle zlej a to jeste po tom vsem tvrdym treninku co prodelal aby se naucil pruznosti, eleganci a sviznosti....
-
no prave když to bylo pro efekt tak tohle je kontraproduktivni protože to vyznelo trapne. No ale zrejme tady lide co pišou v zivote nebyli v telocvicne nebo alespon na ulici a nevideli svalnateho chlapa
-
hele nechci se tady hadat, ja jenom tvrdim ze takove svaly nemaji ani marinaci z warhammeru 40k, ani jay cuttler, neni to fyziologicke. Navic když si vybral build se silou, tak proč na ne nevytahl sekyru.
-
1. Je to fantasy.
2. Ten trailer byl dělaný na efekt.
3. Je to fantasy.
*4* -
Řekl bych, že soubojový systém Z2 je někde mezi základním jako u Skyrimu a sofistikovaným z Dark Souls.Nedoladěnost vidím taky v tom, že na vyšších levelech se z toho stává klick-fest. Znamení jsou dobrá a s odlišným účinkem. Omezení soubojového systému je samotný zaklínač co by lehkooděnec s mečem. Ještě by to měli kluci polský poladit, ale jsou na dobrý cestě. Rozhodně pro mě lepší než to co bylo v jednotce.
-
jenze to neni roguna ani assassin, je to zaklinac...to ze si vybral build se silou misto obratnosti, kterou stejne ziska kdyz vychlasta elixir, je jeho vec ;]
-
Neni rpg jako rpg. A rpg zalozena na akcnim bojovem systemu (amalur, dark souls, zaklinac 2) jsou svou hratelnosti v podstate bojovky.
-
Ano, protože při konverzi z konzole na PC se dá sprasit spousta věcí (většinou tomu tak je), v opačném směru ale málokdy.
-
ty dokončovací cutscény někomu sednou někomu ne.. Mě vadí tenhle styl dokončovaček, pokud jsem vytřženej jakoby ze hry a přepne to do filmovýho modu, to nemám rád.. Mám rád, když dokončovačku udělá normálně plynule mimo filmovou scénu.. Jako to bylo v jedničce, to bylo super..
-
k čemu mu jsou svaly? v žadnem rpg nedavaš roguovi strength ale jenom obratnost a to je taky to co ve video použil, neporazil je hrubou silou. takže ty svaly ma jenom pro pubertaky. mimochodem dobry jak je všechny porazil pritom ten mag mel hodne rychly reflexy. treba ho mohl umsažit tim firebalem když se uhybal tomu šipu *11*
-
tak nevypada ani jay cuttler
-
Aleš Smutný to vystihl pěkně... Číselné hodnocení není podstatné. Je to doopravdy berlička a spoléhat se na to je podle mne naprosto mimo... Nejde porovnávat číselně dvě naprosto jiné hry.Chápaní číselného hodnocení se může liší u každé osoby.
Jestli dává v dnešní době někdo přednost číselnému hodnocení před psanou kritikou je to jeho věc, ale dost toho člověka lituji...
U vědecké práce (jako příklad velice exaktní práce) taky nikdo nedělá číselné závěry. Chápaní textu je to co je podstatné (Samozřejmě s číselnými hodnotami se tu většinou pracuje, ale jen jako podložení).
Číselné hodnocení je nutné zdravím rozumem, dobrou argumentaci podpořit a podložit - Naopak to doopravdy není. -
Two Worlds 2, Dark Messiah, Mount and Blade. Nerikam, ze jsou to nejak super combat systemy, ale udrzeli me u hry az do konce(s vyjimkou M&B ktery se snad ani dohrat neda). V pripade Witchera me combat system po chvili omrzel.
-
Tady se musím zastat redakce. V případě Zaklínače vznikal port na X360 až po úspěchu na PC, takže se dlouho nejednalo (alespoň veřejně) o multiplatformovou hru. Navíc do X360 verze se promítly zkušenosti a úpravy PC verze. Takže si nemyslím že se jedná o duplicitní recenzi Zaklínače 2, ale v podstatě o hodnocení "Zaklínače 2.25", i když název zůstal stejný.