Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 2: Vrahové králů - recenze X360 verze
16.4.2012 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
Nůdá, proč se tohle vlastně recenzuje, není to snad stejné jako PC verze? Navíc po roce... stačí napsat jako u všechn jiných her "recenze platí pro všechny platformy" *6*
-
Naprostý nesouhlas. Čísílko u recenze je jenom orientační. Důležitý je text. A o tom už se rozepsal Aleš.
-
kotouly clovek dela do te doby, nez se to nauci
-
Děkuji za reakci, odnáším si pár posřehů k vlastnímu zamyšlení, např. příště před psaním uvážit i stanovisko redakce. Promiňte moji možná příliš ostrou reakci. Na druhou stranu, jak lze číst, měl jsem důvody.
Ohledně Zaklínače 2 a prodejnosti máte pravdu, stejně jako s Dark Souls. Nicméně stále zůstávám za svým názorem, že když už ne exkluzivně, tak Zaklínač 2 alespoň přispěl k (doufejme nastávajícímu) trendu "myslíme i na skalní hráče".
Jednu myšlenku ale nechávám beze změny - býváte opinion makeři (hnusný anglicismus, já vím ^_^), a velmi často opinion shapeři. Pamatujte na to. Jsou tituly které nepotřebují nadhodnotit i od vaší profese, o to se stará PR oddělení vydavatele. -
Souhlas, taky jsem zaklínače vypnul po pár hodinách... skákat neustále kotouly v boji působilo trošku divně a dost mi to vadilo, nehledně na tu největší překážku a to byly dokončovací údery v podání filmových scén.. to nenávidim nejvíc.. Škoda, zaklínač jedna byla dokonalá hra.
-
Poradí mi někdo, zda půjde aktivovat na gogu i rozšířená edice? Taky zda bude možno aktivovat na gogu i první díl?
-
Mne sa v Zaklinacovi 2 bojovy system naopak velmi pacil. Klasika, lahky utok, tazky utok, krytie, protider a kotul. A aka hra podla teba dobry bojovy system? Batman tipujem :)
-
Proč to každý říká? V čem přesně ti vadí? Mně přijdou dost dobré. Možná, že ze začátku je těch kotoulů trochu moc, ale s přibývajícími schopnostmi a možnostmi z toho alespoň pro mě byla extáze.
-
Naprosty souhls.
-
Howard, potažmo celá Bethesda, mají veliký talent na oblbování hráčů. Jsou v podstatě opakem Bioware - ty něco řeknou a komunita se chytá za hlavu, Howard něco řekne a všichni se můžou posr*t. A tohle já prostě nechápu. Howard: "Máme tady novou AI! Jmenuje se Radiant AI! Wauuuu, všichni se posaděj na prd*l. Když s někým mluvíte, rozhovory probíhaj v reálným čase! A všichni zase tlamy až na podlaze. A takhle to pokračuje se všema fičurama, 99% komunity je z toho úplně odvařená, ale když se nad tím pak zamyslíš, zjistíš, že jde o totální prkotiny a hlavně o záležitosti, které obsahuje pod jiným jménem každá druhá hra. Skyrim se oproti Oblivionu změnil jen minimálně, což znamená, že se změnil minimálně oproti Morrowindu. A to byly hry, který rozhodně nebyly vrcholem v rámci žánru - bylo a je ještě hodně co vylepšovat. Ale z nějakýho důvodu Howard všechny přesvědčil, že Skyrim je Best Game Eva...
-
Nedohrano stejne jako Skyrim nebo Oblivion ...
Duvod - SPATNY combat system. -
U her se hodnotí i technická stránka a ta byla u jedničky příšerná už v době vydaní.
-
to by byla krása...
-
Nesouhlasim. Ciselne hodnoceni neni jednoradkovy vycuc knihy, je to znamka, je to hodnoceni kvality. Stejne jako ve skole. A kvalitativne stejne hry by mely mit stejnou znamku. A je na redakci, aby si to osefovala. Uvedomte si, ze to cislo ma obrovsky vliv na prodejnost a na herni prumysl jako takovy. Dokonce jsou na zaklade toho financne odmenovani sami vyvojari. Neni to bezvyznamna zalezitost. Problem neni v tom, ze Zaklinac ma 9, to je asi zaslouzene. Problem je, ze jste podlehli hype a vysoce nadhodnotili Skyrim. Ten si zaslouzil daleko nizsi hodnoceni. Vy jste dali hracum doporuceni, ze ps3 verze skyrimu je vysoce kvalitni zalezitost a pritom to na te ps3 byla prakticky nehratelna hra. To je podvod na vase ctenare. A proto vam to nemuzou nekteri zapomenout. Meli byste k tomu pristupovat zodpovedneji a nezlehcovat to. Priznejte chybu, omluvte se ctenarum a priste hodnotte s rozumem. Pak vam nikdo nebude vycitat devitku u zaklinace.
-
dneska maser zitra 10 dalsich... porad dokola. a specialne tady.
-
To uz ukazal napr. demon's souls.
-
Já si myslím, že jde si hru vychutnat i bez znalosti knih. Jasně, bude to chudší, ale to holt bude vždycky u adaptací či spíše pokračování. Na druhou stranu, ten příběh je dost unikátní sám o sobě, aby upoutal. Jediný efekt bude možné přehlcení hráče informacemi, protože se nebude nacházet na už známém písečku. Ale holt... s tím už nikdo nic neudělá :)
-
i kdyby řádově víc kradli, tak násobně víc kupují
-
Tak já zareaguji zde, protože mi to přijde jako slušnost, nicméně ono se to týká většinového tématu diskuse. Ono je třeba pochopit několik věcí, na které už jsme poukazovali tucetkrát.
Je třeba uvědomit si fakt, že recenze na Skyrim a Zaklínače 2 X360 jsme psali dva různí lidé. Máme více či méně odlišné (i podobné) preference, názory atd. A oba "své" hry recenzujeme dle svých hodnot. O tom je základ subjektivity kritiky a princip recenze. A od toho je samotný její text. V něm si chytrý čtenář najde reálná pozitiva a negativa, vyhodnotí si, zda výhrady a nebo pozitivní kritika konvenuje s jejich preferencemi - a pak bude sám vědět, kde si hra stojí. Číslo tohle nikdy, nikdy nemůže obsáhnout. Chápu, že lidé mají rádi jednoduchá řešení a výsledky, ale něco tak komplexního, jako je hra prostě nemůže být redukována na prosté číslo. Číslo je zkratka, rámcová orientace, berlička. Výcuc knihy na jeden řádek. A tím spíše je nesmyslné je porovnávat, když obě hodnocení dávali různí lidé.
Proto by bylo i nesmyslné uvažovat, že jsem dal W2 devítku jen kvůli AI. To samé se dělo poté, co jsem dal devítku DAO a lidé si odvozovali, že od jejich chtěné desítky hru oddělovala jen zmínka o horší grafice. Nikoliv. Prostě hra ve mně nevyvolala to, co by dle mne, osobně desítková hra měla mít. Desítek se nebojím, ale dal jsem jich za kariéru jen pár. Proto vy prosím spíše respektujte novinářskou samostatnost a nezávislost. Ale jsem rád, že jste četl text a nechytal se jen čísla, díky :)
Co se týče vlivu Zaklínače na produkci, obávám se, že se díváte optikou východoevropského hráče. W2 si vedl dobře na poměry CD projektu (byť mne mrzí ta míra pirátství, jíž jsem čekal menší, ale to je dané opět regionem), ale nebyly to prodeje, kteréby velké společnosti nutily k zamyšlení. Ostatně, ono to s tou produkcí "hardcore" her není tak žhavé. W2 se stále v očích západního hráče teprve začíná rýsovat, případně si jej teprve při velkém počtu pozitivních recenzí hráči všímají více. A to CD Projekt rozjel nebývale velkou kampaň, protože jim na úspěchu X360 verze záleží (ostatně, nebyla zadarmo). Pokud bychom hledali titul, který globálně ukázal popularitu náročnějších her mimo nezávislou produkci, bude to Dark Souls, které byly zároveň v mnohém inovativnější (což ale není u W2 ku škodě, není potřeba být novátorský za každou cenu).
Ale nebudu se zlobit, když se nyní konečně vělké týmy budou inspirovat i stylem Zaklínače. Naopak. Jen je potřeba, aby to podtrhli i hráči svými peněženkami, protože kvalita bez kvantity v prodejích není, bohužel, nic.
Pěkný den :) -
Tohle si vyřiď s mAserem...