Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jazz
    RO2 se ještě hraje ?
    Nedávno jsem si to chtěl stáhnout, ale někdo mi říkal, že servery napočítáš na prstech jedné ruky.
  • ámen
  • COD mám moc rád, ale pod tohle bych se podepsal. *4*
  • Nejhorším přínosem CoD jsou její hráči, kteří potom spamují ostatní MP tituly, jako třeba RO2. Takový degenerovaní hráči pak neznají nic jiného, než tlačítko W pro pohyb kupředu a občas vystřelí pánubohu do oken. Kde jsou ty doby CS 1.4 kdy se hrálo na skill

Ono hraní MP všeobecně nějak upadá. Ještě tak 2-3 roky nazpátek byly servery pro BF2 PR plné klanů, každou neděli turnaje. A dnes? Nevim, kdo to hraje, ale hráči se chovají jako děti, administrátoři nehlídají dodržování pravidel... a mě už to nějak nebaví
  • sh*t... ze diky za ten L.A. Noire spoiler...
  • fakt díky za spoiler na LA noire !! *13* *9*
  • Cosi
    Mě se článek líbil, a linky jsem si otevíral rád.
  • Tohle bych čekal spíš od Trolla. Nebo je CoD 4ever jeho další reinkarnace?
  • Možná ještě jen krátká vsuvka - vidím, že jsem vyzněl snad až příliš tvrdě, takže bych rád napsal, že mám vždycky velkou radost, když na games vidím články, které jdou do hloubky/je v nich vidět nějaký "research", které nejsou jen překlady PR zpráv. Články, za kterými je prostě vidět kus práce - a proto prudím, protože to jsou články, kde mi to stojí za to :)
  • ZvacA
    Ladislav_Loukota

A vlastně k čemu? Jistě, možnost vidět daný konflikt nebo situaci u druhé strany je fajn, dokud to má ale nějaký smysl a umí se to podat s logikou. Představa, že bych se angažoval s německým charakterem při obraně koncentračního táboru je absurdní už sama o sobě. Jednak bych neměl buď chuť hrát za SS týlové skupiny, kde bych normálního vojcla pohledal ( přičemž angažovanost běžných jednotek z Wehrmachtu do toho těžko zasahovala ) a navíc se z těch míst stahovalo dřív, než k nim Rusové a později Američané vůbec přifrčeli. Takové podání příběhu Němce, který skončil na frontové linii ať už na východní nebo západní frontě, včetně jihu, je přece jen zajímavější a místo tu má i problematika válečných zločinů, ať té či oné strany a mohla by se tu dále rozvíjet i ta psychologie postavy, která stojí na druhé straně barikády. Ale výše popsaná myšlenka je dle mého už přepal, protože v tom chybí pochopení " Proč? ". To samé mučení z druhé strany nebo řízení demoličních vozidel do příslušných zón v podání hráče? Mě uniká totiž ta logika, proč bych to měl jako hráč chtít? Abych si udělal dobře, že jsem to pro změnu nandal někomu ze západu? Šílený, na to nepotřebuju hru a nebo to mohou zařídit cutsceny. Tedy taky fandím nečernobílé prezentaci událostí, historie a jiných, ale zrovna tohle jsou věci, ve kterých v nich nevidím herní význam.
  • Whoossain
    Jednoduše - vyjadřuji se ke dvoum konkrétním věcem v začátku článku, nevyjadřuju se k článku jako takovýmu.
  • zabit kazdeho hrdinu v hre, to je to v com CoD fakt exceluje. Hollywoodske happyendy velmi nemusim, ale to co sa dialo od CoD MW1 je uchylne. Megarozdiel je napr. koniec L.A. Noire. Smrt hlavneho hrdinu je podany uplne inak. Ziadny pocit z klišé sa nedostavil, na rozdiel od spominanej serie. Tvorcovia sa mozu inspirovat napr. u Orwella, alebo Vonneguta, ako sa bez barliciek odpratavaju hlavni hrdinovia...
  • Nic ve zlém, ale uvedení linku na youtube atp. rozhodně není citace v pravém slova smyslu , citace má své dané formální náležitosti (včetně té používané ve světě digitálních médií)- ale není třeba slovíčkařit :). Nemám potřebu dělat dusno, tím spíš, že samotný článek je fajn, ale dle mého názoru, jsou hyperlinky s popisem typu "pracuje", "skládat hudbu", "sepisovat děj" atp. skutečně o ničem. Předpokládám, že minimálně některé z linků, které jste (nepochybně pracně) našel a dal do článku, jsou zajímavé, ale to třeba bohužel já nemám šanci zjistit, protože opravdu nehodlám otvírat jeden za druhým a nechat se překvapovat, co jste tím kterým pojmenováním myslel (natož ještě ztrácet čas sledováním videí na youtubu). Nemám rád generalizaci, ale skutečně si myslím, že tak to bude mít i řada jiných čtenářů.
    Jako bonus linky rozhodně neberu - jsou to informace, kterou jste měl a místo, abyste je vepsal do článku (tzn. místo linku s nicneříkajícím názvem je nějak elegantně zapojil do textu - literární vlohy na to nepochybně máte), tak jste jim dal formu odkazu - a tím o ně ochudil všechny, kteří se dívají na mobilní verzi (FUP), čtou článek offline atp. To, že takovýmhle způsobem se s linky v renomovaných herních médiích nepracuje, je věc za kterou si stojím - pokud to vidíte jinak, rád se nechám přesvědčit nějakými příklady.
  • "Přiznám se, celý jsem to nečetl, ale " .. když tohle někdo napíše tak si automaticky klepu rukou na čelo. Jak se chceš k něčemu vyjadřovat když si to celý nečetl? *9*
  • Ladislav_Loukota
    Nemůžu než souhlasit. A když už na něco takového dojde - jako třeba v jednom z datadisků Company of Heroes s kampaní za Němce - tak se ignoruje možné využití jistých temnějších motivů. Jak by se hráč cítil, kdyby odrážel útok spojenců na koncentrační tábor? Nemusíme vlastně ani jít do WW2 - jak by se hráč v MW sérii cítil, kdyby mučil někoho v letu CIA? A, ať jsme postmoderní, v MW3 jim zase unikla možnost řídit ty výbušná auta s plynem. Určitě by to bylo kontroverzní a klouzalo by to povrchu, ale sním svůj kloubouk a řeknu, že při správném provedení by si hráč až do chvíle detonace snad ani neuvědomil, že hraje za teroristy. Prostě hra ti dá kontrolu, a jede se. Nejspíše by se někdo ozval s tím, že tyhle hry bohužel neobsahují možnost volby (jako se dalo číst v recenzích na Spec Ops: The Line), ale zjevně by to nikomu nevadilo, dokud hrál za US Marine dobývající "nějaké hadrácké město". I linearita může být kvalitou.

Každopádně ano, už jsme se dostali trochu mimo téma. Nicméně volba postav, příběhu a formy určitě souvisí s tím, co chtějí autoři říct (i když to sami nemusejí nutně takto vnímat), což je celý smysl Ztraceno v procesu. Vývoj tvorby díla nejjednodušeji ukazuje, s čím vlastně máme tu čest.
  • Whoossain
    To máš pravdu. Pokud bych měl přirovnávat ty hry k filmům, pak CoD se snažilo o "realistický" pohled na věc v duchu třeba toho Černýho jestřába a Bad Company bych přirovnal spíš ke Třem králům. Jinak problém dehumanizace v těch filmech nebo hrách je už takovym standardem a Jestřáb na tom není zdaleka nejhůř. Taková gumácká agitačka Act of Valor by mohla vyprávět. Nedávno jsem tu psal, že by bylo zajímavý sledovat reakce veřejnosti na tříáčkový titul, kde by byl hlavním hrdinou řekněme Iráčan, který by při invazi US přišel o rodinu a rozhodl by se v duchu principů akčních her mstít (z jeho pohledu) okupantům. Střílet na Rusy nabo Araby jsme si už tak nějak "zvykli" a mnohdy k tomu ani nepotřebujeme ve hrách a filmech pádný důvod. Ale střílet na Američany? Ale to už sem asi nepatří...
  • Ja si myslim,ze i vetsina z tech ,kteri hru kritizuji pro jeji prilisnou preskriptovanost nemaji problem s linearni a nascriptovanou hrou,pokud je to udelano spravne.
    Linearni nascriptovane hry se musi umet,vytvaret s citem.Krasnym prikladem je treba HL nebo dokonce prave CoD 1 pripadne MW1.
    Bohuzel to co zacalo vychazet kazdym rokem po MW1 je cim dal tim vetsi tragedie a presny opak spravneho pristupu imho.
    Recyklovani vseho mozneho je kapitola sama o sobe.
  • Ladislav_Loukota
    To je jenom jedna ze supr věcí na Spec Ops: The Line; ukázka toho, jak výborně dekonstruuje celý žánr MW a jeho následovníků :-)
  • Ladislav_Loukota
    Určitě, já mám teda u Bad Company jen povrchní znalost hry, nicméně u ní mi příjde, že dominanci CoDu zase posiluje tím, že (první díl BC) chtěl být takovou jeho parodií. "Bad Company", všechny ty trailery parodující Gears of War a podobně. Ale to by bylo zase na delší text, kde by se až rozetlo, jak to přesně je...

Jojo, vizuál bombastický dodnes. Ještě na tom taky lze vidět vliv Generation Kill - rozkaz "Oscar Mike" se objevil až po GK v MW2, předtím vůbec. Leč když jsem se Black Hawk Down po letech dival někdy loni, tak mi to přišlo straně jednostranný a dehumanizující somálskou stranu. I když tohle taky krásně ladí s CoDy/současnými FPS, ve kterých sice máme více stran pohledu na konflikt, ale nikdy úhel samotného opforu, ať už by šlo o nacisty za WW2 nebo Rusy/teroristy v pozdějších dílech.
  • nn to dřiv pojede Cigan na bruslích do práce

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit