Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty co tu čtou a hodnotí mé příspěvky, bohužel nediskusní příspěvky, se spolu se mnou jak tolik doufám shodnou na tom že většina mích příspěvku až na filmové kritiky a recenzi a posuzování alb Die Toten Hosen (stejně jako překlady jejich textu písní, co jsem tu zanechal), by měli být do jednoho smazány, právě jen filmové recenze a kritiky mě v životě navracejí kousek osobní dustojnosti a hrdosti na sebe, nikoliv však na svůj promarněný a osamělí život, k něčemu co dalece přesahuje (převyšuje) mé osobní zklamání a osobní zoufalstvý nad mím vlastním životem, v tom jsou duležitý a přínosný, když si uvědomím že filmovou kritikou často popisuji skutečné životní osudy druhých lidí, co jsou na tom v životě mnohem huř než osobně já, jako bych sdílel jejich zoufalstvý a katarzi ke snaze o soucit a vzájemné porozumění, at to zní jakkoliv klišovitě a přehnaně, já do filmové kritiky osobně dávám všechno co ve mě je, tím spíše že mě to od srdce (duševně) naplnuje a dalece přesahuje k mé víře a k mému osobnímu přesvědčení (kdy se musím nějak vypořádat s konflikty ve svědomí), až pak když vím že jsem toho svou filmovou kritikou dosáhl mám jistotu, že se druhý lidi budou k mím srdečným myšlenkám rádi ve foru, spíše v blogu vracet. Za to tyhle lidi (čtenáře mích filmových kritik) mám rád a vážím si jich, za to jim i nesmírně děkuji a jsem jim za to vděčný. To však nic nemění na tom že by většina mích příspěvku měla být ve foru smazána, s tím naprosto souhlasím a nemám k tomu žádné výhrady!"
  • chráněný sex a kulturní menšina

myslím kvalitní prezervativ je pro mě cenově ještě stále nedostupný. Přece nebudu v sexu riskovat. Na nějaké dětské ratolesti se přece mužou jít občas podívat našim romským spoluobčanum na ubytovnu, aby si to s tím svým ženským udělem raději ještě jednou lépe rozmysleli.. prostě jen aby vyděli, jak by jejich ,,radosti" mohli dopadnout a mít s nimi ze života pak své hotové peklo. Jinými slovy, naši romští spoluobčané nám tu jsou v životě alespon pro odstrašující příklad v životě, když už pro nic jiného. Ano jistě, naši romští spoluobčané nám jsou užitečný už jen jako odstrašující příklad v našem životě. Bez toho jsou uplně nepotřebný. A říkám to tu na rovinu, jak se věci mají. Jak se to s tou naší kulturní menšinou u nás ve společnosti má. Říkám to tu otevřeně. *13* *15*
  • Měl jsem rád od Puškina jednu básen, bohužel jsem ji zapoměl, ale byla tak nesmírně krásná, jak by ji nenapsal ani Goethe, ani Rilke... jak by se na ni nezmohl ani Goethe, ani Rilke... proč? Protože byla srozumitelná, a to v poezii vždy chybělo a chýbí nejvíce!
  • ,,Touha a zmar, žal a stesk, svoboda, solidarita, křestanská obětavost a laskavost, stesk, osobní čest a osobní hrdost (jinými slovy co utváří u každého z nás charakter) Asi právě tyhle osobní charakteristiky nejvíce vystihují text písní DIE TOTEN HOSEN a tyhle osobní vlastnosti mám upřímně rád a vždy je také dokážu ocenit, ano tyhle osobní vlastnosti vždy nejvíce ocením, co mě nejvíce naštve je: pokrytectvý, lhaní a arogance (tou myslím bezohlednost), antisemitismus a xenofobie vuči homosexuálum, duševně nemocným lidem a vuči přistěhovalcum za politickým azylem, kterým z možných duvodu hrozí pronásledování v jejich rodné zemi. (tolik k písním DIE TOTEN HOSEN) Je třeba se zamyslet nad tím jaké osobní charakteristiky (vlastnosti) at již právě u sebe samého anebo právě u druhých lidí nás dokážou nejvíce naštvat, ano co tě dokáže nejvíce naštvat a naopak z čeho už máš, si prožíváš v sobě tu největší radost. To je dobrou a tou nejduležitější otázkou v životě, jejíž zodpovězení tolik vypovýdá o naší (pozitivní anebo negativní) sebeuctě, kterou je nutné si položit. Skutečně je vždy zapotřebí umět nejlíp německý jazyk a znát české překlady jejich písní (myslím tím DIE TOTEN HOSEN), někdy o tom sám pochybuji. A jejich nej.písně: jednoznačně (pro mě osobně) bez falešného sentimentu punk/hard rocková klasika "Alles aus Liebe", "Paradies", "Fallen", "Niemals Einer Meinung Sein", "Deutsch in Willkomen", "Helden und Diebe", "Luge", "Nur zu Besuch", "Freunde", "Alles Wird Voruburgehen"... a další.
  • ,,Je válka,je válka bože,a anděli chran mě abych ani já nebyl vinen." (Mathias Klaudius,zdroj: Schimanski-"Azyl")
  • ,,Pro tu její dobrotu cítil se (skutečně) hrozně a spatřoval ctnost v jejím krásném zjevu!,jak krásná..." ("The Crow" Alexe Proyase)
  • Mám tu jeden dotaz na citlivé téma, a cejtím potřebu a zodpovědnost za to ho (tu) správně zodpovědět, tak tedy: Ne, pedofilii samozřejmě neschvaluji, to už je deviací a jako takové to vede k rozpadu osobnosti a jako takové je (to) nejen právní, ale především i mravní vinou! Za to je takové, co se toho druhý lidé dopouštějí zabít málo! A co k tomu vubec druhé lidi vede?!.... ryzí prožitek (jaký to je pro obět pedofila, kdy je to poprvé), stud a nevinost! (především) Děti jsou totiž ke všemu více vnímavější než dospělí lidé! To - tahle schopnost - se s dospíváním u lidí (postupně) ztrácí! Bohužel dětská obět pedofila je psychicky i osobnostně poznamenána na celí svuj život!!
  • český překlad textu písně "Alles Wird Voruburgehen": ,,...a mluví se o osudu. A protože jsi právě štastný, věříš na happy-end. Je pěkné, když říkáš že mě miluješ, i když si o tom myslím své: Všechno pomine. Myslíš si, že žiješ věčně, že jsi tu v bezpečí, se všemi milými přáteli, s milujícími lidmi kolem sebe. Když se země pod tvýma nohama hroutí, není se čeho chytit. At už se pustíš nebo bojuješ, strhne tě to jednoduše sebou. Všechno pomine. Dobré a těžké časy - nezustanou stát. Hrst štěstí nestačí nikdy pro dva, musí se brát co se v životě dostává. Nebojím se zemřít dokud jsi tu se mnou, avšak nechci tě spoutat svou láskou."
  • ,,Je válka,je válka bohužel,a ty anděli boží mě bran a domluv lidem. Je válka,je válka bohužel,a já netoužím abych i já byl vinen." (Mathias Klaudius)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit