-
Klip k písni "Warum Werde Ich Nicht Satt" aneb jak vlastně vypadá znak (hnutí) svatého Grálu???!!! (v přívěšku na krku u Campina) Nemýlím se anebo snad ano, nebo mám snad alzheimera??!!! Už sám nevím, Wenders je co vím věřící protestant-lutherán, pravydelně chodí do kostela, jenže Campino a jeho vytetovaný mučednický (křestanský) kříž (na noze) obehnaný trnovou korunou - nechme toho, už jsem se nadohadoval, naspekuloval, napolemizoval a to je skutečně upřímně blbé slovo o jeho vztahu ke křestanské víře myslím přespříliš dost. A nerad bych se k tomu vracel, dejme tomu že hnutí Svatého Grálu má kořeny v Německu, v německých dějinnách jakožto ve druhém vyvoleném národu, který si prošel nesmírným lidským utrpením a ještě více příkoří bohužel nacismem zpusobil. Ale to jsem do komentáře myslím už v nejmenším vubec nepatří!! Takže text písně "Warum Werde Ich Nicht Satt" je ve vizuálním ztvárnění němce Wimma Wenderse něčím jako dost svérázným a nekompromisním, nesmlouvavým protikonzumním manifestem o nenasytné finanční a movité chtivosti u nejen vysokých podnikatelu nebo u vysokých politiku v dnešní konzumní společnosti, naopak se dotýká ,,bohužel" nás všech (všech lidí) v dnešní společnosti.
-
Auswartsspiel - tohle jedno z nejlepších alb od DIE TOTEN HOSEN při opakovaném poslechu doslova zbožnuji, protože ta jistá osobnostní rozpolcenost a existenciální nejistota patří hluboce ke mě!! Stejně jako všechna vzácná melancholie z hudební tvorby DIE TOTEN HOSEN mezi lety 1993 až 2012.
-
Campino měl tu nesmírnou čest zahrát si jednom z nejlepších filmu Wimma Wenderse pod názvem "Palermo Shooting"!! Nejlepších, co se týče jak námětu a scénáře k filmu (především Wendersuv odkaz na "Sedmou Pečet" Ingmara Bergmana je pro jeho film typický), tak vizuálního ztvárnění. Campino se spolupodílel se na režii dokumentární retrospektivy o Wimmu Wendersovy - "Desperado"... muj nejkratší komentář...
-
Po poslechu písní Die Toten Hosen jakými jsou pro mě "Luge", "Was Zahlt" nebo "Deutsch in Willkomen" se mě skutečně vubec nechce žít dál! - ten text písní o (mravní) vině a odpouštění a obětavosti je přiznávám příliš hluboký a životně pravdivý, až moc věrohodně osobně přesvědčivý. Některým písním Die Toten Hosen se už z principu proto raději vyhýbám! Přesto do dnešního dne za nejlepší album Die Toten Hosen osobně považuji jejich "Auswartsspiel" (2002) a to se nezmění. I přes svou krajní agresi jsou pro mě všechny písně tohoto alba nesmírně duležité a přínosné. Pořád se ptám sám sebe jak to Campino vubec dokáže že bez jakkýchkoliv počitačových uprav zvuku alba, právě bez naprogramovaných samplu a syntáku dokáže přirozeně neskutečně agresivně odezpívat písně jako jsou "Schlampe" nebo "Depression de Luxe" bez toho že by přišel o hlasivky!!!, já bych to osobně nedal. To je něco neuvěřitelného!!! A myslím že z rockových zpěváku by to dal málokdo! Proto Campino má u mě jednoznačný obdiv a respekt.
-
Tak ještě jednou znova, to se nepovedlo. Proč Campino neučí děti v Dusselldorfu (s dvěma L to město lépe vypadá i lépe se mě to píše, kašlem na gramatiku) na Zušce??? Nechápu, spousta amatéru amatérsky akusticky přeci at už na klavír, piano, kytaru - už chýb.. to iy.. sakra gramaticky správně nedám!!!, pomocte konečně někdo!!... (potřebuji korekturu pravopisu, i korekturu osobních vztahu, léku i spánku...) jen ty housle. No jo ale housle, Campino má hned několik houslistu v záloze, a Goran Bregovič se muže klidně přidat a nazpívat s Campinem nějaký ten balkánský duet!! Nemyslíte?? A zapomněl jsem myslím na uvozovky nebo ne??, pomocte!!! To se vážně nedá přece číst!!, pomocte už konečně někdo!! Jooo ty housle.... no jo chce to ke klavíru ještě přidat housle v akustické předělávce písně v "Té Dívce z Rottwailllllll" nemyslíte???...cello je málo, a do kostela se na bohoslužby nehodí. Nezapomente že písen "Was Zahlt" jistě ano, už v kostele v Dusselldorfu myslím zazněla. Nebo ne?? Někde hold zazněla!! ale kde hádat se nebudu... nezapomente jít do kostela, je přece advent. V Hořicích nám zapomněli pořádně ozdobit vánoční strom...ek... strom stojí, ale ozdoba je chudá a skromná. Město asi nemá na ozdobu vánočního stromku už lidi nebo peníze!!! Tak to sami vidíte. Alespon gramaticky ho mohli ozdobit. Ten muj adventní komentář i vánoční stromek na náměstí v Hořicích. :-)
-
Které písně od Die Toten Hosen nám vlastně zlidověli? Co třeba "Alles Aus Liebe", která není o žárlivosti, či o žárlivecké povaze jak si někdo muže myslet, ale naopak je o lásce v extrému tak jak je osobně skutečně co nejsilněji prožívána, jak je toho málokdo tak upřímně schopen. Výborný, i když bolestný, ale pravdivý text písně, a pravda sama nikdy nebývá milá ani příjemná či líbyvá, a to je třeba mit neustále na paměti. Samozřejmě jsou depresivní písně od Die Toten Hosen jako je kupř. "Urlaubsgrusse" (o smrti), které rockového posluchače, který není na poslech Die Toten Hosen prostě vubec ještě příliš zvyklí, psychicky naprosto odrovná či zlomí. V tom je alespon (pro posluchače) nejlépe vidět že hudba Die Toten Hosen není určena pro povrchní a laciný konzum! To skutečně není...
-
Píseň Sonne od Rammstein by Campino na Alles Ohne Strom vedle písně Ohne Dich asi už nepředělal...Velká škoda.
-
Píseň tauschen gegen dich aneb potřebujeme se pro druhého partnera poradne trápit. Bez toho, bez trápení se pro partnera už není žádna chuť a žádna motivace žit svuj život. Aneb jake to je když na sobe samém už mne vůbec nezáleží. Píseň *tauschen gegen dich. S DTH navždy!!
-
Poslouchám DIE TOTEN HOSEN v poslední době už tak často, že už se mě o písní "Altes Fieber" (o její melodii) dokonce i v noci ve snu zdá!! Neskutečné, ve snu vnímám melodii této písně!! Velmi sugestivní písen, pořád ji mám v hlavě!!
-
Hudba pro ty kteří hluboce respektují co osobně cítí a nemají už obavy a strach to dát otevřeně radikálně pro levicově najevo špatnému sociálnímu a politickému systému v době dnešního trendu pro americké konzumní společnosti a co to nejvíce podporují to i u druhých lidí ve společnosti - co cítím osobně já je dáno v textu písně "Schlampe", "20 Zehne Gebote" či "XTC" na jedné straně, a v textu písně "Alles Wird Voruburgehen" a "Was Zahlt" na té druhé straně, tak nevím, prožívám a trpím tolik na emoční ambivalenci a hlubokou emoční deprivací ke všemu k tomu - otevřeně přiznávám že v převažující české konzumní společnosti už necítím a neprožívám raději vubec nic, jen hnus a velké svinstvo z osobní apatie, znechucení a znepokojení se svým životem a hlubokou frustraci, hold žádná sebemenší odpovědnost za svuj vlastní život!! A nejsem tu jediný.... budu osobně nápomocný a ku prospěchu jen těm lidem co si nejvíce osobně duševně vytrpěli a těch je v české společnosti méně, ostatní lidi a většina druhých lidí at se prozatím příjemně baví dokud ještě mužou, at si s dobrou náladičkou užívají sobecky a lhostejně bez ohledu už na druhé lidi!! Jistě negramotní a násilní američané jsou přece k tomu nanejvýše dobrým příkladem!! Američané at si nadále cenzurují pravdu o stavu americké společnosti samotnou kapitalisticky prohnilou Hollywoodskou filmovou produkcí k zábavě. To mužou, všichni ji, tu pravdu, to procitnutí do tvrdé ,,americké" reality přece známe - negramotnost, povrchnost, pokrytectví, sobectví, nezájem a lhostejnost u nich samích, u američanu dnes v jejich filmech až na výjimky už vubec nespatříme, už neuvidíme. Bohužel, ,,kapitalistický" sen a realita je totiž velký rozdíl.