Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Redakce games začíná fetovat, protože tohle už není normální.... guys WAKE UP!
  • Pořád jsem čekal, že aspoň zmíníte Darksiders 2 které dostali absolutní známku(nebo 9) a jako by se slehla zem.
  • Umaroth
    Volba pěkná, i když u mě by to bylo dishonored, na Journey se teprv chystám.
    Zaráží mě ale jedna věc, Far Cry 3 jste na**ali uplně všude a Borderlands 2 ani ťuk
    Jinak ale fak rozumně zvoleno, máte můj souhlas
  • Smetana.pavel
    Jako striktní PCčkář a nekonzolista se občas v seznamu nechytám a leží mi v hlavě Journey, ale výběr respektuji (už jen proto že v kategorii PC to vyhrál Far Cry 3).
    A chápu že se zde někomu nelíbí snaha games.tiscali hledat ne-mainstreamové proudy a z nich lovit perly (což vypadá jako příklad Journey), ale uvědomte si, kolik letošních "monster" titulů, bylo něčím vyjímečných, skvělých, nebo alespoň nadprůměrných. Ať šlo o Diablo III, Assassins Creed III, NFS:MW, ME 3, Max Payne 3 atd každá hra našla zástup fandů, ale i velký zástup odpůrců (např. Mass effect 3), případně celkem dobré ohodnocení, decentní zatleskání a pak propad do zapomění (Diablo III).........
    • Umaroth
      Ne že bych si do tebe chtěl rýpat, ale je vtipné když řekneš striktní PChráč a máš avatar sackboye *3*
      • Amylee.Anderson
        Nebo je tak striktní PC hráč, že sackboye nezná a bere to jednoduše jako panenku Bezejmenného.
        • Smetana.pavel
          Děkuju *3*, chápu že to asi působí divně, ale přiznám se že doteď jsem si asociaci mezi tímhle avatarem a Little big planet ani neuvědomil *2* . Asi tak, beru to jako cute-verzi Nameless-one
  • kapalka
    1. dishonored
    2. dayz
    3. xcom
  • u me vyhral hitman absolution
  • kirukatoo
    Journey Jako nejlepší hra roku? Naprosto souhlasím! Když jsem viděl video recenze tak sem jen sedel s otevřenou pusou a chtělo se mne brečet že nemam PS3. *13*
    • Ja ti ho prodam chces? Sice asi 3 roky starej ale hral sem na nem jen GT5.
      • kirukatoo
        Ne ale i tak děkuji za nabídku já teď jen čekám až vyjde nějaká další konzole od sony a tu plánuju že koupím ale i tak děkuji za nabídku. *3*
  • Áno, áno. Tu sa mažú komentáre, pretože redaktori su nepripustia kritiku. Ja som im len napísal, že sú ignoranti (zistiť si prosím, že ignorácia, neznamená hanlivé označenie), pretože očividne a jednoznačne ignorujú určité žánre, a do minúty bol komentár zmazaný. Týkalo sa to ignorovania NBA 2K13 v top športových hrách.

Inak k téme. Journey som nehral, a ani neplánujem, pretože ak by som sa riadil podľa top hier od Games.cz, tal by som strávil nehorázne veľa času pri hrách, ktoré za to nestoja, pričom napr. pri športových hrách (z tejto témy bol aj môj zmazaný komentár) by som každý hrok hral len futbal a hokej. Nehovorím však, že hra Journey je zlá, ale po nedávnych rebríčkoch u mňa stratili kredibilitu. Názor, že hra nemusí mať adekvátnu dľžku neobstojí. Tiež neobstojí prirovnanie k návšteve reštaurácie, kde sa nemusíte najesť do prasknutia, aby ste boli spokojný. Áno nemusíte, ale odchádzať z reštiky hladný, tiež nie je bohvie čo. A zažil som už aj to.
    • sleepless
      Když svůj názor či kritiku napíšeš slušně, tak není důvod to mazat. Když ne, jako ten první, tak jde pryč. Kapiš?
      • eeeee
        Pokud vam jde o slusnost, proc ji ignorujete v podcastech, kde razite heslo, at si kazdy hovori, jak mu zobak narostl? Kvuli cemuz je nemohu poslouchat pred detmi. Nemerite dvojim metrem?
        • Copak vás tady někdo nutí něco číst/poslouchat? Pokud se ti nelíbí, jak tam mluví, prostě si to nepouštěj...
          Redaktoři tady píšou své subjektivní dojmy z her a subjektivně je hodnotí - co vás na tom sakra tak žere?
          Nikdo tu nikomu nic neplatíte, tak se podle toho chovejte...
  • Původně jsem myslel že se mi to jen zdá ale opravdu tu někdo maže některé komentáře . Tímto jsem tu skončil . Hnus !
  • Sorry, ale fakt ne. To, že Journey (a The Walking Dead) jsou takto chváleny a oslavovány jen ukazuje, jak smutně na tom je herní průmysl, když tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi a lidi se musí uchylovat k takovýmto "zážitkům" pro titul hry roku.

Journey je neuvěřitelně krátké a ve spoustě ohledů jen bere zažité principy a ohlodaná je až na kost a posype to trochou dojáku. Prostě je to jeden jediný koncept (coop bez mluvení) vybroušený až k dokonalosti. Ale to podle mě jako hra nestačí. Hra roku má být něco skvělého po všech směrech, co kombinuje různé koncepty blízko k dokonalosti. Pff, takové hry už nejsou, takže smůla, co?

Z vašich nominací bych dal Dragon's Dogma... kdyby tam nebylo pár chybek a nedodělků. Ale jako start možné série byla Dragon's Dogma super a dvojka má nevádanej potenciál. Ba co více, dvojka Dragon's Dogmy by mohla integrovat typ multiplayeru z Journey do skutečné hry s výzvou, obtížností atd. Dobře by tam seděl. Nebo i do Dark Souls 2 by seděl. Prostě se zbavit omezení na jednotlivé povolávání a invaze a dát to otevřené. A hotovo obě hry budou jako Journey v tom, co dělá Journy dobré, ale zároveň budou i něco mnohem, mnohem, mnohem, mnohem více.

Jo a nominovat GW2 a ME3... sorry, ale taky fakt ne. Binary Domain je lepší TPS jak ME3. Max Payne 3 taky. GW2 je standardní 100x omletej themepark s trochou náplastky nad bolístkama themepark MMO žánru. Nevyniká absolutně ničím kromě artstylu.

- J-kun@GamesAreGames
    • Viktor_H
      "Sorry, ale fakt ne. To, že Journey (a The Walking Dead) jsou takto chváleny a oslavovány jen ukazuje, jak smutně na tom je herní průmysl, když tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi a lidi se musí uchylovat k takovýmto "zážitkům" pro titul hry roku. " - Uvědomuješ si způsob své argumentace? - 1) Netradiční hry jsou pod tradičními hrami, tudíž se hrají tehdy, když tradiční za moc nestojí 2) Žádná tradiční hra nevyhrála => závěr: Letošní tradiční hry jsou špatné.

Tohle myslíš vážně? Nesouhlasím s první premisou, nesouhlasím s druhou premisou, jsou divoké, o nic se neopírají, ničím jsi je nepodpořil a celé je to absolutně zcestné. Nechápej mě špatně, tvůj názor ti neberu, jen se vymezuji proti tomu, co formálně vypadá jako argumentace, avšak obsahově jde o naprostý nesmysl.

BTW, ME3 nelze redukovat na klasickou TPS, Binary Domain ano. Srovnávat tyhle hry tudíž není úplně šťastné.
      • Kde byť jen naznačuju tvou premisu 1? Kde říkám, že tradiční hry jsou tento rok špatné? Zanášíš má slova do přílišných extrémů.

Ano, prej-Cahire, v ME3 je toho více bež Binary Domain. Ale stejně, většinu času strávíš v obyčejné TPS. Takže se na obyčejnou TPS redukovat nedá, ale prakticky jí je. Ale to beru, vím, že ME3 žereš, takže ho bráníš a já v tomto případě rýpal až moc.

- J-kun@ThinkLess
        • Viktor_H
          "Kde byť jen naznačuju tvou premisu 1? Kde říkám, že tradiční hry jsou tento rok špatné? Zanášíš má slova do přílišných extrémů. " - Takhle je tvoje argumentace vystavěna, přestože volíš mírnější slova - schválně si svůj text po sobě zanalyzuj. Přít se s tebou o tom, že "tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi" =/= "tradiční hry jsou špatné", opravdu nehodlám, protože pokud by význam propozice "tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi" byl: nejsou to sice takové Über pecky jako kdysi, ale pořád jsou to zatraceně dobré hry, pak to v kontextu celého prvního odstavce nedává žádný smysl. Celý první odstavec je pak lamentování nad čím? Že hry jsou pořád skvělé? Nesnižujme se tedy ke slovíčkaření, tvůj pohled na tradiční hry v rámci prvního odstavce je rozhodně negativní, držme se toho.

O tom, co mám, nebo nemám rád, to není. Bavíme se o faktech. Většinu času nestrávíš v obyčejné TPS (ME3 =/= Omega, v níž to, co říkáš, platí více). A opět slovíčkaříš. - řeknu: ME3 není pouhou TPS > ty řekneš: Ne, to není, ale těch ostatních prvků je tam tak strašně málo, že to vlastně je pouhé TPS. Co je tohle za argumentaci? Kdyby jich tam bylo tak málo, tak v první řadě vůbec nemluvím o ME3 jako o něčem více než pouhé TPS. A v druhé řadě bys to pak ty vůbec neměl uznávat... Takovýmto rozmělňováním textu se ničeho nedobereme. Buď konkrétní.
          • Jo a ME3 je TPS hratelnostně. Pak je tam banální zápletka o základním konfliktu, pár ohraných rádoby velkolepých scén a emoční náboj asi jako v Ordinace v Růžové Zahradě. Aneb konec se zdvořilostmi, ME3 je "mediocre-at-best" ve všech aspektech. Nemá v GOTY nominacích co dělat. Tak a je to venku. Velmi konkrétně.

- J-kun@MyOpinion
            • Viktor_H
              Dekonstrukce: "Sorry, ale fakt ne. To, že Journey (a The Walking Dead) jsou takto chváleny a oslavovány jen ukazuje, jak smutně na tom je herní průmysl, když tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi a lidi se musí uchylovat k takovýmto "zážitkům" pro titul hry roku." - V první větě řadíš Journey a WD do kategorie netradičních her. > Jakmile jsou tyto netradiční hry chváleny, ukazuje to na žalostný/smutný stav herního průmyslu, resp. toho, co nazýváš tradičními hrami. Aby jsi byl úplně explicitní, ještě vkládáš slovo zážitek do uvozovek... Nabízí se interpretace, že v rámci kategorie "video-games" považuješ tyto netradiční hry za něco, k čemu se lidé musí uchylovat, nedosahují-li tradiční URČITÝCH kvalit. Tuto hranici jsi nespecifikoval, očividně touto hranicí ale odděluješ hry pozitivně hodnotitelné a negativně hodnotitelné. Jinak nedává celý první odstavec smysl. Z celé této dekonstrukce je už jen krůček k mé první reakci na tebe, za níž si stále stojím. Celé to říkám jen proto, abych se obhájil, žádnou habaďuru na tebe nezkouším. Což mě přivádí ještě k tomuhle:

"Eh, tedy přesněji "tvůj pohled na tradiční hry v rámci prvního odstavce je rozhodně negativní, držme se toho. " Takže vlastně nenávidím všechny hry, když netradiční jsou pod tradičními a na tradiční mám negatvní pohled. " - Špatně pochopeno. Řeč je o tradičních hrách v rámci prvního odstavce (D'oh! vždyť je to tam přímo řečeno) - tudíž o hrách letošních, či současných. Cituji tebe, nikoliv sebe.

"Jaksi v prvním odstavci nevidím žádnou kontradikci. Nebo ty snad celou diskuzi točíš kolem toho, že jsem ve větě "když tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi " nepoužil formulaci "většina tradičních her". " - Co to teda ten tvůj úplně první odstavec říká? Že teď vycházejí kvalitní i nekvalitní hry, ale lidé se i tak uchylují k netradičním? Pokud se budeme držet tvé argumenace (lidé se k netradičním uchylují, PROTOŽE nemají dostatek kvalitních tradičních...), pak to nedává smysl, že ano. To je pak lamentování o ničem a nevysvětluje příčinu toho, proč se lidé k netradičním hrám uchylují (vždyť mají i kvalitní hry). Kdepak, ten odstavec dává smysl pouze v případě, že tím myslíš: a) Nyní nevycházejí až tak kvalitní hry (hranici jsi nespecifikoval, pouze jsi řekl, že už to není to, co bývalo, což ve spojení s lamentováním poukazuje na celkový negativní ráz). b) Vycházejí nekvalitní tradiční hry, proto se lidé uchylují k netradičním, přestože se samozřejmě sem tam nějaká kvalitní hra objeví. A i B jsou v podstatě to samé, pouze B hovoří o jakési množině kvalitních tradičních her, které však stejně nestačí na to, aby se lidé z nedostatku kvalitních titulů neuchylovali k netradičním hrám. Závěr je tedy významově stejný, B je pouze političtější vyjádření. Držím se pouze tvých vlastních vyjádření, pokud je mám chápat jinak, k čemuž mě ty vybízíš, tak pak vůbec nerozumím tomu, co jsi tím vším chtěl vlastně říci...

Tvůj poslední příspěvek o ME je jen emocionální výlev bez jakékoliv argumentace, takže k tomu nic...
              Tím končím, lépe už to stejně nenapíšu a slovíčkařit tu kvůli tvému relativizování tvých vlastních slov nehodlám. Pak je tu samozřejmě možnost, že všem tvým pointám nerozumím. V tom případě tě žádám, pokud tě to moc neobtěžuje, o polopatičtější vysvětlení.
          • Cahir, Cahire, to seš celej ty. Chytáš se slovíček a pak děláš analýzu. No, teď už k tomu máš titul, že jo?

První odstavec je lamentování nad tím, že spousta lidí je dneska špatně naladěná proti AAA hrám, protože spoustu špatných AAA her opravdu vychází. A tak se uchylují k těmto alternativním hrám. To osobně považuji důvod proč jsou hry jako Journey přechváleny.

Jaksi v prvním odstavci nevidím žádnou kontradikci. Nebo ty snad celou diskuzi točíš kolem toho, že jsem ve větě "když tradičnější hry nedosahují kvalit jako kdysi " nepoužil formulaci "většina tradičních her".

Jo a vraťme se k tvé původní premise 1. "1) Netradiční hry jsou pod tradičními hrami, tudíž se hrají tehdy, když tradiční za moc nestojí ". To jsi teda pěkně musel lovit, protože nic takového jsem nenaznačil... asi jsi si to sám uvědomil, protože jsi se tomu v druhém postu úplně vyhnul a otočil jsi, že najednou jsou podle mě tradiční hry špatné. Eh, tedy přesněji "tvůj pohled na tradiční hry v rámci prvního odstavce je rozhodně negativní, držme se toho. " Takže vlastně nenávidím všechny hry, když netradiční jsou pod tradičními a na tradiční mám negatvní pohled.

Prostě Journey je hra o jedné věci (coopu beze slov), je nesmírně krátká a nemá moc znovuhratelnosti, neboť v jednom playthrough uvidíš vše, co nabízí. Hry mohou být mnohem více... což už jsem tady párkrát řekl a popsal, co tím myslím. Proto si Journey nezaslouží GOTY nikdy a nikde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší