Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • *15* *15* *15*
  • Tak za mě je celá DS série hlavně úpadkem obsahu toho, čemu se dnes říká "RPG". Nemluvím tu o obtížnosti ani level designu. Ale obsahu je tam prostě strašně málo, někomu stačí jít rovně, zabít 10 mobek, zabít bosse, jít rovně, zabít 10 mobek, zabít bosse, jít rovně, zabít 10 mobek, zabít bosse..
    Nechápu celej ten hype kolem DS, za mě je to obsahově chudá akční hra, se špatnou hratelností postavená na wow efektu (nevyžaduje obsah) a obtížnosti (honění ega). to, že někdo udělá model bosse a nastaví mu 100x size multiplier mě prostě neohromuje. spoustu lidí ale očividně jo.
  • Draken69CZ
    *5*
  • Draken69CZ
    Spíš ne.
  • Vogon
    Obtížnostně přituhne v druhé polovině hry, a to jako tak, že jsem myslel u některých bossifghtů, že na to nemám.
    Pokud máš problémy s kamerou, tak doporučuji se naučit hrát bez lock-on, u některých bossfightů to pomáhá a lock-on je u nich k ničemu(velké potvory).
    Pokud jsi začal s Knightem, tak jsi udělal chybu, ten je vážně neskutečně silný, longswordy jsou asi nejsilnější zbraně v celé hře(Sprint 2h R1 zastunuje vážně vše.), ale musíš sám experimentovat se zbraněmi. Doporučuji vyzkoušet třeba kosu, ta je naprosto úžasná, nebo Dual-wield šavle s bleed.
    Mě osobně se hudba docela líbí, hlavně přechody mezi fázemi bossů, nicméně zase, to nejlepší příjde teprve v 1/2 hry, kde OST k Oceirosovi je moje nejoblíbenější písnička z celé série.
    Oceiros OST(Neposlouchej pokud si nechceš pokazit překvápko) https://www.youtube.com/watch?v=FVHpOHQum5o

EDIT: Jinak může hrát roli taky to, že soundtrack, narozdíl od Bloodborne, je syntetický.
  • Vogon
    V Irithill of Boreal Valley procházejí kouzla těch ohnivých rytířů skrze zdi a mají neskutečný dosah.
  • Osobne pre mňa ide o hru, ktorá ma konečne po Z3 pritiahla k monitoru a skvele sa bavím.. podľa mňa ide asi o najľahšiu DS hru - ale to samozrejme závisí od viacerých faktorov, pre niekoho kvôli určitým veciam môže ísť aj o najťažšiu - hra má samozrejme zase skvelú atmosféru, skvelý artdesign, super súbojový systém, veľmi dobrý level design, obecne dobrú technickú stránku, atď.. takže všetko dobré čo bolo v DS1 a v DS2 + vylepšené veci (hlavne z nie až tak výbornej dvojky)..
    ALE a teraz dúfam, že aj najväčší fanúšikovia hier od From Software mi dovolia aj niektoré veci v hre kritizovať, lebo v hre sú veci, ktoré trochu ničia alebo zhoršujú dojem z hry

Po prvé, nepriatelia prechádzajú cez textúry a ich útoky prechádzajú cez steny a pevné prekážky a tým pádom v podstate majú k dispozícií lacný útok, ktorý môže niekedy znamenať zbytočnú a hlavne neférovú smrť - človek stojí za stenou a z ničoho nič prejde tou stenou meč a samozrejme ma zasiahne - a to je podľa mňa problém.. čo samozrejme vedie k zbytočnej frustrácií, ktorá by nemala v tejto hre existovať, keďže vieme čo smrť v tejto hre znamená.. v tomto dieli som to zatiaľ videl najviac z celej série a to pritom som začal nehral hru toľko hodín ako predchádzajúce diely - samozrejme nestáva sa to väčšinu času, ale patch by bol podľa mňa veľmi potrebný, ktorý by toto odstránil

Po druhé, kamera v niektorých momentoch úplne zblbne a začne robiť kúsky, ktoré tiež môžu viesť k neférovej smrti a taktiež niekedy zameriavanie nefunguje ako by malo .. niekedy je to veľmi, veľmi otravné, ale toto sa tiež nestáva tak často, aby som musel hru kvôli týmto problémom vypnúť
    A po tretie, aspoň zatiaľ čo som hral, tak loot ma sklamal.. ako Knight stále používam začiatočný meč, ktorý len vylepšujem lebo lepšiu zbraň som doteraz nenašiel.. podobne ako brnenie.. ale to tu všetko závisí od viacerých faktorov a napríklad LUCK nemám na vysokej hodnote, tak aj to prispieva k tomu, že nenachádzam tak dobré predmety ako by som mohol

Potom ostatné veci, s ktorými mám problémy sú veľmi subjektívne : hudba ma zatiaľ neuchvátila toľko ako hudba z DS1, svet nie je tak pekne prepojený ako bol v DS1, bossy zatiaľ (asi 5-6 čo som stretol) boli vcelku dosť ľahký, a aj keď artdesign sveta, brnení, nepriateľov je ako vždy špičkový, tak ta technická stránka mi príde horšia ako pri Bloodborne, keď človek hrá na K+M, tak sa popisky k ovládaniu nezmenia a stále sú tam Xboxové tlačítka, čo by hra z roku 2016 nemala mať, atď...
    Ako som ale už spomínal, DS3 je po veľmi, veľmi dlhej dobe hra, ktorá ma vie udržať hodinu a aj dlhšie pri monitore a to znamená, že hra ma veľmi baví a skvele sa bavím.. ak by som dal DS1 9/10, DS2 7/10, tak DS3 by som dal 8 - 8,5/10.. ale taktiež som rád, že ide o posledný diel Souls série - podobná situácia ako pri Z3, hry super ale som vždy zato, ak vývojári chcú prejsť na niečo nové, originálne a skúšať nové veci
  • Vogon
    Jo, neštˇastně jsem to formuloval. Poise nedělá vůbec nic(Možná hyper-armor na některých útocích, ale pochybuji) a staty brnění taky ne. Dostaneš stagger úplně stejně, ať už máš 50 poise nebo 0. Je tam nový stat "Damage absorbtion", což má váhu, a znamená to kolik zranění obdržíš, ale je to ovlivněno hlavně tím, zda máš nějakou zbroj nasazenou, je jedno jakou.
    Ano, útoky skrze zdi tam stále jsou, a jsou horší než kdy předtím.
    A teď to nejlepší, backstabu se můžeš vyhnout, ale můžeš ho i odrazit skrze parry a můžeš udělat riposte, protože parry má hitbox okolo tebe. Toto je neskutečně super pro PvP, konec fishingu. A ano jsi nesmrtelný během riposte/backstabu.
    Ano, stále jsou invibility framy, díky bohu.
    Hraji na konzoli skrze wifi a v 9/10 případů vidím lag, oproti předešlým dílům, minimální.
    Cheatery jsem nepotkal, hraji převážně na konzolích, ale ano, na PC jsou stále problémem, ale v DS3 je nejvíce možností použití gravitace, takže tak.
  • Johnny
    kouzla nepřátel neprocházejí přes zdi. Aspon se mi to ani jednou nestalo.
  • Johnny
    Litulu chudáčky co nemaj nic lepšího na práci než hrát hry a pak o nich někde něco blejt.
  • btw doufám že to někdo za vývojáře externě vyřeší, stejně jako šlo nakonec externě vyřešit far cry 4, docala rád bych si to pořádně zahrál, ale přez jednu věc u mě vlak nejede, pokud hra neumí ani fullscreen bez pruhů, ten malej ořízlej obraz mě děstě prudí
  • jasně že 970 to dá na 60fps, ta hra je omezena spíš CPU
  • však taky na medium to vypadá stejně jako na max .)
  • ale má, tu jedinou dobrou a správnou, jedinou neojebanou, presne tu, kterou ti rodiče koupili :) vše pod tim je póvl, vše nad tim je zbytečný a nikdy to člověk nevyužije
  • dobře ti tak
  • Dik, aspon nejake relevantni info. Uhyby jsou podle me neco jineho nez kotouly -> jsou zde i uhyby jako v Z3 (BB jsem nehral, ale tusim, ze tam taky byly) nebo jen kotouly jako v DS2?
    Nechapu ten statement, ze poise nema zadnou vahu a ani zbroje nemaji zadnou vahu -> jako ze neni rozdil mezi vahou jednotlivych zbroji? Nebo, ze neexistuje poise? V DS2 byl poise nesmyslny a po utoku Dex buildu nastal staggering efekt, a clovek byl vylozene "upichan k smrti", protoze s tim neslo nic udelat. Pokud tady zadny poise neni, tak pro Dex buildy to neni moc dobre - prijde mi to ode zdi ke zdi.
    V let's plai jsem videl, ze stale nic neudelali s prosekavan skrz zed nebo prosekavani skrz jednotlive nepratele a i ve DS2 pusobily kouzla pres zed, takze tady zadny pokrok. Takovy soul greatsword pusobil, i kdyz byl clovek za cca 2 metrovou zdi.
    Jak je to s back stabem nebo parry - je tam moznost nejakeho vyhnuti se po zahajeni sekvence? Je clovek porad nesmrtelny behem sekvence, nebo jej nekdo muze sejmout?
    Pri kotoulu -> porad jsou invincibility framy, i kdyz skacu proti 2 metrove ruce, takze skrz ni vlastne proskocim jako v DS2?
    Stabilni spojeni znamena co? Ze na PC maji stejny lag oba 2 protivnici? V DS2 jsem zazil i 45 sekundovy lag.
    Jak to vypada s cheatery?
  • Ok.
  • Ristoro
    Není závislé na hodnocení. Ber to trochu s nadsázkou. Nicméně level design je hodně důležitý u her, pokud tě baví chodit pořád stejnými lokacemi bez nápadu, budiž.
  • Draken69CZ
    Dark Space *14* něco jako Dead Space 1 *14* jo to by nemuselo být špatné i když já vždycky raději ty středověké hrady, by mohli udělat reálnější Souls hru.
  • Zde nezbývá než souhlasit, a pro děti, co neunesou kritiku svého oblíbeného titulu, a budou mi tu dávat hate jak sfiňa, stačí si pohyb a animace postav porovnat s Lords of the Fallen. Je fuk, jestli je DS 3 lepší hrou nebo ne (než zmiňovaný LoF), co se rozpohybování hlavní postavy týče, je 100 let za opicema

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit