Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nightborne
    Tak tak, Bohuta je démon =)).
  • Dvě fakta:
    1) Malé indie studio dokáže na PS4 HW a na Cryenginu vytvořit takovéto prostředí se stabilním frameratem: https://wccftech.com/check-power-cryengine-ps4-everybodys-rapture-screenshots/

2) České studio dokáže z mnohem výkonějšího HW (PS4Pro) a na stejném cryenginu vytvořit takovéto prostředí s nestabilním frameratem: https://www.sector.sk/files/novinky///prve-porovnanie-grafiky-v-king-146564-1473962.jpg
    (jak jsem se již přesvědčil na vlastní kůži - tyto textury nejsou výjimkou. Jsou paradoxně na těch největších a nejviditelnějších objektech jako zdi domů a šikmých střech. A v této kvalitě zůstanou i když přijdete úplně blízko a počkáte. Screenshot není típnut těsně před tím, než by za vteřinu doskočil plný detail. Toto je plný detail.)

Každý ať si přebere schopnosti Warhose sám...
  • Zkoušel někdo ty mody? Na otevíraní zámku,ukládaní pozic a neomezená nosnost? Dík *13*
  • I ordinaci lidi koukají a není jich zrovna málo, v zahraničí běží zase 30 leté kriminálky, takže inteligence tam, je taky ta tam, hledat na KC plusy, je jako hledat na Zaklínačovi mínusy :)))
  • Hra běží bez problémů jako taková je supr, grafika je velice zdařilá, příběh dobrý, soubojovy system se mi libi, docela me ale překvapila složitost otevírání zámků, které je pro mne nemozne otevřít, truhlu jsem se snažil otevřit hodinku a absolutne bez úspěchu i když byla snadná :-D nevim jestli jsem takovy lempl nebo jestli to je hrou :-) také čas na vybrání kapes je docela hodně krátký. Odehrano 12 h, nějaké ty chybičky jsem potkal většinou na zpracování textur a v pohybech textur, ale to ani tak nevadí. Hru jsem nakoupil a nemam to v této fázi ani v úmyslu. Počkám si na opravy a změny co ještě udělají opět vyzkouším a podle toho co vše ještě upravi a opraví se rozhodnu jestli hru budu kupovat nebo ne. Každopádně je to pěkný herní kousek ale potrebuje aby se na něm ještě chvilku pracovalo. Neberte to prosím jako negativní komentář jsem rád že vyšla konečné po dlouhé době nějaká hra českých vývojářů která může uspět celosvětově a přeju ji úspěch :-)
  • jsem vystrilel vsechny (dostal jsem se do faze, ze se novy uz neobjevovali, tak jsem to preckal do vecera preskocenim casu)

diky izolepe jsem potreboval tak tri vystrely na jednoho v prumeru, bez ni bych tam byl mozna doted
  • Citace nejvic vykysnute tlchuby:
    Bethesda prosí hráče na konzolích, aby vydrželi, než opraví bugy. Co to jako je? Proč jako? Bethesda vydala v minulosti zabugovanou Arenu, Daggerfall, Morrowind, Oblivion, Fallout 3, New Vegas, Rage. Slovo zabugovanou je při tom ještě docela měkké pro často takřka nehratelné paskvily. A teď když Bethesda vydá zase, zabugovanou hru, máme na něco čekat? Vydržet měla spíš Bethesda s vydáním (opět) masivně zabugované hry, přičemž to, že hra na konzolích padá a nenačítají se textury, je opravdu něco, čeho si nelze nevšimnout a nedá se to svést na rozmanitost hardwaru na PC. EPIC FAIL.
  • ucho
    mně by celkem zajímalo, jestli teď zpětně třeba nelitují toho, že sáhli po cryenginu a ne ue.
  • ucho
    takže už je tam konečně day 1 patch? tak to asi testnu. ale osobně to začnu hrát asi tak za měsíc, co vydají ještě dva patche.
  • To určitě nechtějí, ti pánové budou poctivost sama.

http://www.gamebro.cz/kingdom-come-deliverance-delal-oficialne-jeden-zamestnanec-chtel-zdenek-bakala-usetrit/
  • jamar28
    Chce to cvik, běž lovit králíky. *1*
  • Vyborna hra, dakujeme pan Vavra, a pozdravujem aj vykysnute tlchuby co pindaju lebo ich bicuje zivot a tak im neostava nic ine ako mat hubu nakrivo.
  • strelba z luku je fakt ulet, nalepil jsem si do stredu aspon kousek pruhledny izolepy

ono i tak neni zadna prca trefit tu balistickou krivku

je fakt hovadina nevedet, kam ta ruka horizontalne miri
  • Chci si to taky pořídit na PS4. Opravdu to vypadá na psku tak hrozně jako na videích?
  • jamar28
    U svých nejoblíbenějších her si vždycky zapamatuju chvíli, kdy jsem se do nich zamiloval. Kingdom Come si mě definitivně získal questem s farářem v Úžicích. *4* Tohle je zkrátka přesně to, co jsem od toho chtěl a čekal. Je to paradox, ale ta obyčejná krajina, normální lidé, v podstatě banální questy jako "soutěž s Janem Ptáčkem v lovu králíků", to všechno najednou působí hrozně exoticky a originálně. V jiných hrách mám po 10 hodinách většinou už nadupanou postavu, tykám si s králem/císařem a zachraňuju svět nebo tak něco. Tady ne a je to osvěžující. Hlavní zápletka, pravda, je zatím vyloženě klišé, ale plně mi to vynahrazují postavy (to je naprosto TOP úroveň), dialogy (až na ty mrtvé oči, s tím by sakra měli něco udělat) a vedlejší questy (už jste v lese obcovali se ženami?). A vlastně vůbec všechno, třeba i střílení z luku. Původně mi přišlo už trochu hardcore nedat tam zaměřovač, ale funguje to dokonale, protože z každého zásahu mám teď upřímnou radost a z vlastní iniciativy chodím trénovat na střelnice. Nakonec to není tak těžké, už umím trefit i střed nebo králíka. Příjemně mě překvapilo, že když jsem našel lepší luk, musel jsem si ho pořádně osahat, protože se choval výrazně jinak než předchozí. To jsou přesně ty detaily, které mám rád a díky kterým hry získávají duši, protože umí navodit pocit skutečného spojení hráče s herním světem a předměty v něm.

A ten svět! To není země, to je zahrádka! *4* Nejde jen o grafiku, ale i o to, jak uvěřitelně a logicky je vytvořený. Většinou mám v herních městech problém se vyznat, tady jsou ale města a vesnice tak přirozená, jako by byla skutečná (jo a jo, onoí to vlastně tak je) a po pár návštěvách se v nich vyznám, jako bych se tu narodil. Jen velmi zřídka si musím ve městě otevírat mapu, abych něco našel. Byl jsem asi jen dvakrát v Ratajích a už přesně vím, co kde najdu, kde je mečíř, kde mi opraví boty a košili, kde si můžu procvičit lukostřelbu, kudy do katovny atd. Prostě nádhera a je radost to pozorovat. Místo abych si téčkem hodinku počkal, tak si kolikrát sednu do hospody, dám si párkrát s někým kostky a pozoruju okolí, sleduju, o čem se baví NPC a bavím se bugy. Škoda jen, že ten svět tak úplně nenaplňuje potenciál. Proč za mnou třeba hned nedojde šenkýřka, když si sednu za stůl v prázdné hospodě? Proč jsou některé animace tak kostrbaté?

Technický stav ovšem nemá smysl obhajovat. To je prostě průšvih (jadrnější výraz mi games.cz nedovolí). Já patřím k těm šťastnějším, takže zatím mi to pokazilo jen jeden quest (lukostřeleckou soutěž, kde jsem měl vyhrát soudek vína - jedna NPC vůbec nezačala střílet, takže by klání nikdy neskončilo, ale hned jsem tu postavu přemluvil, aby mi soudek darovala). Další quest měl na mále, protože v jeho závěru jsem propadl texturou a padal a padal a padal, ale naštěstí jsem propadl až po záchytném bodu a během pádu se spustila animačka, která to dala do pořádku. Umím si ale představit, že to dokáže v součinnosti s nemožností manuálně ukládat vytvořit hodně zoufalé pocity hráčů. Ale troufnu si říct, že by bylo strašně malicherné to jen kvůli tomu stavu odsoudit, tohle je naprosto unikátní hra nabízející unikátní herní prožitek (v tom dobrém i špatném slova smyslu) a já jsem si už teď na 99 % jistý, že to zase bude jedna z těch her, u kterých budu koncem roku dumat, jak je kua možné to číslo 350 u počtu nahraných hodin. *1* Ale pokud někdo fakt hodně dá na technický stav, počkejte si. A řekl bych, že asi docela dlouho. Sakra, tohle měl být stručný komentář, jen pár dojmů, ach jo...

Btw manuální ukládání zde: https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/1?tab=files
    Pro vypnutí toho ošklivého HUDu stačí stisknout ";" a napsat g_showhud 0 (zase zapnete tím, že místo 0 dáte 1).
  • Po spuštění na PS4 v aktuální verzi 1.03 trvá přesně 3 minuty než se načte menu. Děje se to ještě někomu, nebo jde o bug?
  • Co to tocis za hluposti, Bakala stale vlatni 70% WH, si mrkni obchodni register.
  • Tichučko dworkin, tichučko ...
  • Subnauticu hraju taky, jedna z nejlepších her co jsem hrál za posledních dvacet let.
  • DWORKIN: Sakra, co máš proti Danu Vávrovi? Vždyť je to jedena z posledních skutečně výrazných osobností české herní scény, která je v herním businessu pořád aktivní! (a teď nemyslím nastupující mladou generaci redaktorů - z těch se legendy teprve stanou ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit