Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
já myslím ty malý roztmomilý padawany v chrámu jediů, který s jeho matkou neměli vůbec co dělat. *3*
anakin je prostě totálně nevěrohodná postava s překotným a iracionálním chováním. Jednoduše řečeno katastrofálně napsaná. -
ja mel i bez salarianu 12500 WA, mne to stacilo
-
a jak? prave s wrexem to nemelo jit snad vubec (pokazdy prokouk ten podfuk, kterej ja stejne nechtel udelat, ten genofag dost brzdil jejich potencial)
-
O tom nevím. Já měl Wrexe, mně nakonec dali i Salariani podporu.
-
dobre? to fakt nevim... ja se docetl neco, ze se musel dosadit u kroganu slabej vudce, kterej pak neprokoukne podfuk, to mi prislo hodne pritazeny za vlasy
-
Ano dalo se ho dosáhnout a velice dobře. Takže já měl jak Salariany, tak Krogany, takže ve finále jsem byl silnější.
-
pravda, zabudol som ze mu rupol, no kazdopadne ho potreboval :P
-
No renegat a paragon nejsou brani jako zly vs. hodny, spis jako vypatlany (pripadne vymyty) zeleny mozek vs. lidska bytost. Ja sem na vojaky nikdy nebyl, takze mi ten normalni zpusob uvazovani sedel vic.
Ale po pravde je divne, ze jakkoli rizikove "dobre" volby se mu nikdy nevymsti, tim pak ten pocit rizika odpadne. Treba v obou zaklinacich jsem taky vzdycky vybiral mensi zlo, a ve vetsine pripadu to pak dopadlo hur, nez kdybych se nesnazil pachat dobro. -
tak napr., kdyz mas pred sebou dilema, jestli podporit krogany na ukor salarianu nebo naopak, tak si bud vyberes drsnaky, kvuli hruby sile nebo salariany, kvuli technice
ztraceni casu s hledanim pohadkovyho rozuzleni by melo vyst ke ztrate obou frakci
ja si vybral krogany (nechtel jsem riskovat jejich duveru), ale pak jsem se docetl, ze nejakou nesmyslnou kombinaci se dalo dosahnout smiru -
Taky uz v knizkach v podstate nezbyl zadny kladny hrdina, je otazka jestli je to dobre nebo spatne. Ale obecne se politici rekrutuji z tech lidi co tam zbyli, takze to ma vicemene postavene na realite ;-)
-
No filmy se sice kvůli hysterii fanoušků nepřetáčí, avšak kvůli hysterii kravaťáků, kteří do toho cpou peníze, ano - např. I am legend. Režisérovi se asi moc nelíbilo, že mu zvysoka kašlali na jeho vizi a donutili ho konec předělat. Přičemž ja považuju režisérův konec za lepší než ten následný. Přirovnání k Mass Effectu sice není úplně přesné, ale stejně mám dojem, že tady šlo taky o názor kravaťáků než o tvůrčí vizi.
-
Já hraní za Renegade Sheparda beru úplně jinak. Především v ME1 a ME2 byl Renegade účelný, ale nikoli zlý. Pravda, ME3 tohle pravidlo porušuje, Shepy se chová dost divně, přehnaně.
-
GoT je na tomhle dost ojedinělé v dnešní době. Martin se opravdu nebojí zabít asi kohokoliv.
-
Víš co, je rozhodný krok a rozhodný krok. Teď půjdu úplně mimo Mass Effect, ale je rozhodný krok vyvraždit vesnici nebo rasu, anebo je rozhodný krok najít lepší cestu, která bude mít stejný výsledek bez toho vyvraždění? Pevnou a jasnou vizi měli i Hitler i Stalin.
-
pomalejsi? jak dlouho si ho palpatin pripravoval/zpracovaval? 10 let? mne to prijde akorat *14*
-
A proto mi chybí např. návaznost na Control ending, kde by bylo možné Reapery použít k dobytí a zotročení galaxie, a válka by neskončila, dokud by se Shepardovi nepoklonil i ten poslední Krogan. I tohle je z pohledu renegada happy ending, ale bohužel...
-
mas bod, vim ze podobnych nejasnosti bude ve SW vic, ale porad to mohlo byt horsi, kdyz vezmes v potaz jak velka ta serie je a jak dlouho vznikala. Kdyby za takovou serii staly scenariste, co maji na svedomi konec ME3, tak by to vypadalo jako film od Lynche - kazda druha scena totalni WTF?
-
Docela ti zavidím, že sis to takto srovnal v hlavě a bereš to tak. A to nemyslím nijak zle, aspoň někdo tady byl schopný to probrat trochu na úrovni a vysvětlit, jak věci chápe. Já se s tím neztotožňuju, a jak říkáš, neuspokojí mě to, protože mi celá filosofie závěrů nesedí. Co člověk to názor. Každopádně děkuju za pokec :)
-
to neni chyba v logice, to je dusledek Lucasovo neschopnosti dobre zachazet s postavama, ten prerod mel bejt samozrejme mnohem propracovanejsi, ale zas se to da obhajit tim, ze Skywalkera proste ziskala temna strana sily, tak mu z toho trochu siblo.
-
kdyby mu nekdo zabil matku, naka banda tupych pazgrivcu, tak by si je dal k veceri, tomu verim *1*