Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A Ty zkus pochopit můj koment a pak plácej blbosti.
  • Hairy_Ass
    Chudáčku. *7* *1* *1*
  • A co bys chtěl ? Jednička byla přece jen primárně na konzole...
  • nadpis se mi zda jako velke varovani nebo si tak dementni ze nepochopis ze kdyz se napise nadpis o konci tak nepochopis ze tam budou spoilery?
  • No ja sem je nedavno hral vsechny 3 za sebou a jednicka je pro me suverenne nejhorsi, hlavne tim ze vetsina misi se odehrava ve trech stejnych lokacich. Pribehove mise fajn, ale je jich malo, zbytek nic moc.

Porad je to dobra hra, na svoji dobu urcite vyborna, ale pri srovnani s dalsimi dily je nejvic odflaknuta ;-)
  • Sweetchuck
    Nad tím se také vždy pozastavím, ale z jeho (hercova) výrazu lze trochu vypozorovat, že droidy zná a Lukovi to nechce říct, jen je otázkou, proč by to dělal.
  • Cahir
    Tady je ale řeč o tom, jestli je chyba měnit v rámci nějaké série styly. Aneroth tvrdí, že je. Já tvrdím, že ne, protože Alien série (pro mě první tři díly) jsou horor, těžkotonážní military sci-fi a klaustrofobická psycho-haluz a přesto to všechno funguje a dává nakouknout do univerza jakoby pokaždé z jiných úhlů pohledu. Mně se naopak líbí, že zatímco ME1 je tak trochu SW klon, epos řízlej hardcore sci-fi, zatímco dvojka je taková více blade-runerovská...
  • Cahir
    Že je anakinův přerod z machýrka typu: "Moc se bojím, aby Padmé neumřela a taky bych chtěl bejt hoooodně mocnej." na psychpata typu: "Kdo není se mnou, je proti, rád vraždím děti a své přátelé" naprosto nevěrohodnej a odehraje se během asi čtyř minut, to už si Lucas moc nepohlídal, viď? Raději nejasnosti v zápletce, než naprosto pojeb*né charaktery...
  • Kdepak dilum, tohle je konecna. Pokud bude nejaky pribeh jeste se Shepardem, tak to bude DLC nebo nejaky spinoff, kde bude jen okrajove a zameri se na jinou hlavni postavu.

Fakt je proste ten, ze hra ma jeden konec (dostupny od 3100 EMS, coz bylo snizeno z puvodnich 5000 aby kazdy nemusel hrat (znova) multak)), kde Shepard prezije, posadka nedala jeho jmenovku na stenu a zbytek uz je na nasi fantazii - a v moji fantazii ho najdou a s Garrusem budou chlastat na plazi.

(v me fantazii se taky vrati casem pred zacatek jednicky, evakuuji citadelu, odstavi ji nekam do pr.., pripravi tam vsechny mozne explozivni zbrane co da galaxie dohromady, zavolaji reaperum, ti prileti a kaboom, vsichni reaperi dead vcetne star child.. happy end - ale to uz je jiny pribeh aneb "grandpa, one more story about Shepard please")

Edit: a ve chvili kdy reaperi k citadele prileti bude samozrejme na vsech kanalech vzkaz "its a trap!"
  • nechcem ti do toho kecat ale plot hole jak brana do mastale v SW je, ze Obivanovi Kenobimu absolutne NIC nehovoria R2D2 a C3PO deto jodovi....
  • chjo, ke kauze ME3 se nakonec stavi prave novinari spatne. Hraci s v prvni rade domahali rozdilnych koncu s jasnym impaktem jejich rozhodnuti z predchozich her. Vzhledem k tomu, ze presne to EAware slibovali, nevidim na vseobecnem rozhorceni nic detinskeho nebo neopravneneho. Novinari ale porad predhazuji jen reakce nekolika zazranych nerdu z diskuznich for, kteri jsou mozna slyset hlasite, kdyz volaji po vysvetleni celeho univerza do nejmensich detailu, ale rozhodne nezastupuji vetsinu. Taky ohlidat si logiku deje neni v pripade tri videoher zadny problem. To ty SW, kde je sest filmu, nekolik generaci postav a tisice doplnku ve forme komiksu, serialu, videoher a knizek, to je jine kafe, a presto to ma Lucas pod palcem i v detailech lepe nez EAware hlavni zapletku v relativne malem univerzu ME.
  • prvni mass effect sem prestal z nejakeho duvodu hrat a uz sem se k nemu nevratil a v momente kdy prisel treti dil se vsim tim hypem kolem sem podlehl a vratil se k prvnimu a prosel si celou serii a musim rict, ze konec me pripadl naprosto normalni a nechapu ty narky kolem.....ale strasne lituju lidi co museli cekat takovou strasnou dobu na kazde dalsi pokracovani :-)
  • x_ander
    No on nedošel k tomu, že celý systém je neúčinný. Stále si stojí za tím, že je třeba vyřešit Chaos a předejít konfliktu. Jen došel k tomu, že jsou jiné možnosti než opakování cyklů. A Destroy ending popírá to, co Spratek tvrdí (a několikrát během hovoru opakuje).

Kdyby ho Crucible změnil až tak, jak píšeš, tak jakákoliv volba postrádá smysl. To by Shepardovi rovnou mohl říct "No jo, spletl jsem se, tak ja si teda vezmu svou smečku Reaperů a odletíme z galaxie pryč." Starchild se nespletl, pořád se snaží o vymýcení chaosu, jen dostal nové možnosti - ale zrovna Destroy jeho názoru odporuje.

A to, co píšeš ohledně nekonečného tvoření teorií, je právě ta základní chyba. Samozřejmě nechci, aby konec byl doslovný se vším všudy, je potřeba tam nechat prostor pro fantazii. Ale tady je díra jako blázen a, jak sám píšeš, spousta proměných, a zatím mi nikdo nikde nebyl schopný říct alespoň to, proč teda Starchild umožňuje Destroy. A nemyslím to nijak špatně, abych se snažil kritizovat nebo flameovat. Prostě jsem to takto dohrál, a teď se snažím najít alespoň trochu rozumnou odpověď, to je celé.
  • Smetana.pavel
    Článku by se hodil nadpis spoiler alert!!!
    ME právě hraju a už první odstavec mnou dosti zacvičil *16* *16* *16*
  • Pane Poláčku, nepročítal jsem diskuzi, nevím jestli na ten Váš Fail už někdo upozornil, ale ten čtvrtý konec není happyendem!!! SPOILER ALERT: Pošlete Starchilda do... A cyklus pokračuje. Což znamená, že všechny vyspělé rasy jsou Smrťáky sklizeny a jediné, co zbylo jsou Liařiny majáky po celé galaxii jako varování a zdroj informací pro další generace! Podobně jako to udělali Protheani...
  • Tak teda takto... Zo vsetkych dielov vieme ze indoktrinacia prebieha pomaly a vsetky subjekty vystavene reaperskej technologii zacali tvrdit, ze sa im v hlavach ozyvaju hlasy... to bola 1 faza ale este neboli indoktrinovani. To nastalo az potom, ako sa reaperom odovzdali formou toho ze zacali tie hlasy posluchat... takze to nie je ani moja domienka ale fakt .. reaperi sa dokazu dostat do mozgu kazdemu ale nie kazdeho indoktrinovat...ale samozrejme nemam patent na ME univerzum
  • jindra.veliky
    Mozna tomu sam neuveris ale neplati nic. Dokonce se nas snazi zbavit za kazdou cenu *16*
  • Cahir
    Proč ne? Pokud došel logicky k tomu, že jeho systém je neúčinný, může to vést k odmítnutí celého vzorce: "Tak si to udělej, jak chceš ty Sheparde." Vítěz má právo rozhodnout o osudu protivníka a možná to Reapeři vnímají tak, že prostě tu pomyslnou šachovou partii prohráli. Možná věří, že Sheparda ukecá, že shepard pochopí, že cyklus je nejlepší řešení. Možná je mu jasné, že nemá dostatek času na to, aby shepardovi v jeho záměrech zabránil - asi to chvíli trvá, než se vypustí kyslík, předělá gravitace atd. Je tedy v danou chvíli bezbranný. Navíc, destroy konec se od ostatních liší tím, že to tam Shepard rozstřílií na srač*y, tudíž to Reapeři asi neplánovali. Možná, možná, možná... Na každou tezi je tu antiteze a to byl prostě záměr BW.

A jak píše člověk nade mnou, Crucible ho nějak změnila, možná nezměnila jen jeho naprogramování, ale i úroveň vlády nad Citadelou. Co já vím...

Tam je takových proměnných, že bych se tím mohl zabývat 2 roky a rozvíjet další a další teorie. A jakousi skicu jsem si tu už před nějakým časem udělal a vedl jsem tu na toto téma nekonečné diskuze. A už na to vážně nemám chuť ani čas, protože taková činnost vážně nemá konec. Jen jsem prostě alergický na to, když někdo mluví o nevyřešenostech a nejasnostech jako o kontradikcích a chybách. Toť vše.
  • Kronoss1
    Tak to nemá být článek o konci Mass Effect 3, ale komentář. Má to tam být napsané a ještě lépe odděleno od zbytku článků, protože novinář přináší informace, nedává do toho své pocity.
  • respektive na urovni ako bol "Henry Ploter" a Slate... tiez mu vnikal do mozgu a cital mu statusy ale neovladol ho..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší