Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
to byl koment jinam, k nekomu, kdo fnukal, ze byl celou dobu hodnej a vsechny zachranil a tak chce the happiest happy end *5*
-
Ok, moje osobní odpověď: Bezbrannost. 1) na přímočaré úrovni bezbrannost opravdová. Shepard je ve fázi, v níž už ho jako Reapeři nemůžeme zastavit. když něco neuděláme, tak Crucible aktivuje, pojďme s ním pokecat, třeba mu otevřeme oči. Za pokus to stojí, když ho nepřesvědčíme, stejně nás zničí (tzn. udělá, co by udělal bez hologramu). Destroy pak v takovém případě vnímám skutečně jako možnost, která není jejich intencí, ale které nemůžou zabránit. Už to, že to není žádný mechanismus, ale prachsprosté rozstřílení tomu napovídá. Je to stejné jako když ve ve filmech drží hlavního padoucha zbraní v šachu, Padouch zpravidla odhalí svoje záměry a důvody, snaží se získat hrdinu na svojí stranu, někdy ho dokonce hrdina zaujme tak, že mu nabídne spojenectví. A destroy vnímám pomyslně jako situaci, kdy hrdina v šachu drženého padoucha odmítne a sejme ho. Je to klasické klišé, jakých jsou desítky (v případě ME průběhem, nikoliv obsahově) 2) Na hlubší úrovni je to "bezbrannost" záměrná. Je to klasický náboženský a hrdinský motiv. Hrdina po všech útrapách prošel zkouškou, kterou ještě nikdo před ním neprošel a získal si tak nejen naši pozornost, ale i odměnu. Odměnou je, že má právo rozhodnout o budoucnosti. V různých obměnách je tohle taký absolutně největší klišé, které se objevuje v bezpočtu mýtů, eposů atd.
Chápu, že něco takového tě v žádném případě nemusí uspokojit, to jen já jsem si celý závěr formálně vyložil takto a jsem s ním spokojen. Obsahově pak ve mně záběr rezonoval ještě dlouho a bavilo mě o něm přemítat. -
V ME3 snad něco takového je?
-
Podle komentáře si nejsem jistý, jestli jsi hru vůbec hrál.
-
Kolik zabil Balotelli dětí (pěkně na férovku zblízka)? A genocidu už taky spáchal?
-
Jednou bych chtěl RPGéčko, v němž by soucitnýmu a smířlivýmu pravdoláskaři vrazili intrikující šmejdi dýku do zad, zatímco ta nejbezpáteřnější a nejfalešnější sv*ně by se na konci dívala na všechny z trůnu jako na své poddané. Tak trochu GoT stajl...
-
anakin je uplne normalni egoista jako treba balotelli, staci se na nej krive podivat a uz meta blesky, beznej charakter
-
To je v poriadku, my zase nechapeme teba...ze kvoli kriciemu systemu... *7*
-
naopak, ty hodny, co se bali delat rozhodny kroky bych nechal vykrvacet
jenom vudce s pevnou a jasnou vizi bych nechal dokracet k jakztakz stastnymu konci (preci jen reaperove maj velkej potencial a nemelo by je jit zastavit jen tak) -
Prehledl jsi neco, v te scence, jak dedula povida diteti jasne zaznelo, ze diky majakum prezili...
-
thane se da zachranit - nesmis s nim mluvit tim padem misto neho bude kirrahe a kdyz ho nemas tak radni zemre
-
Tak polopatě, zdá se že v závěru už jsi pochopil. Dosaď si jakýkoliv film u kteráho se ti konec nelíbyl. Myslíš, že na hysterické stížnosti fanusků budou tvůrci filmu reagovat tak, že uspařádají suprčupr dotáčky a za dva měsíce vypustí do kin alternativní konec? Asi těžko...
A když už se BioW. snaží a udělá DLC s dalším koncem propukně další hysterie a znovu je všechno špatně. Někdo( v tomhle případě asi většina) nikdy nebude spokojena. Být já tvůrce tak se na to vy*eru abych dodělával kuli fandum konec podle jejich predstav, když se stejně nezavděčím. Jen doufám, že jim to přinese nějaký zisk. Mě se ten konec libil :/ -
Mordina tusim muze prezit, da se ukecat, ale ja to nikdy neudelal. Vyleceni genophage jsem chtel uz od jednicky, Mordin to sam takhle chtel a navic uz to byl Salarian na sklonku zivota, takze odesel s gracii. Tomuhle rikam smysluplna obet. Thane se samozrejme zachranit neda. Kelly zachranit muzes, ale presne, musis si s ni ve spravny cas popovidat. P.S. pro nekoho mozna SPOILER. Ja Overlord nehral, takze bratra toho paka pak zachranis spolu s Jakobem a ostatnimi vedci Cerberu. Btw jsem jediny, komu prislo uchylne, ze Cerberus je v celem ME3 vetsi hrozba nez Reapers?
-
Já zas hraju hry radši s krycím systémem, než klasické FPS.
-
nechápu fanoušky týhle hry *4* první díl byl pro mě utrpením, druhý díl byl dobrý, ale ani si nepamatuju jeslti jsem to dohrál a trojku si nechám ujít. natož milion dlc k tomu.. kdyby to byla 1st person tak by mě to bavilo, ale ten krycí systém mi leze fakt na nervy
-
No ale ve trojce je zmineno v kodexu, ze Asari experimentovali s mass relays a par malych snad i postavili, jen to dale nerozvijeli, protoze nebylo potreba. Coz ale porad nevysvetluje, jak opravi/znovu postavi mass relay, ke kteremu se jinak, nez jeho pomoci neda dostat :-) Ale na to uz kaslu, pro mne je ME3 uzavrena kapitola.
-
Co mam pochopit? Ze srovnavas zacatek trilogie s koncem trilogie? To chapu, tim vic to nedava smysl. Co treba mne se nelibi, ze Harry Potter zemre, ja chci jiny konec? Ale moment, to uz tu bylo a neumre. Tak nic.
-
Né JIndro Veliký... já to právě pochopil a ano.. špatnej trolling.
Hráčům se nelíbilo ME3 tak si to vyřvali, ale já hru beru jako něco jiného než film.
Navíc u filmu ti nikdo neslíbill, že tvoje rozhodnutí ovlivní konec a že jich bude :)
Proto hold Prometheus je pro mě osobně špatnej film. -
No ja sem mel stejne reakce jako vetsina lidi, nostalgicky sem si pamatoval ze jednicka je nejlepsi. Kdyz si to pak clovek zahraje vsechno v rade, zjisti ze si pamatuje jenom ty dobre veci a ty spatne moc ne.
-
Jo to když jsem viděl tak se mi chtělo blít. A vyzní to jako stvořil jsem kamarády pro EDI.