Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • calwin
    v podstate nemáš šancu sa celkovo vyhnúť uzavretým platformám... pokiaľ sleduješ vývoj trhu je jasne vidieť čo každý chce dosiahnuť... svoj vlastný systém kde nebude mať nikto možnosť pirátiť a nenastanú ušlé zisky... za všetko sa bude platiť ale pokiaľ sa budú ceny pohybovať v rámci normy tak nikto nebude mať problém pustiť peniaz (viď zlavy na steame)... ja som začal kupovať hry až keď som bol solventný ale už by som nemenil... toľko obsahu ktorý viem za 50€ nakúpiť už ani nemám čas hrať... to že financie ostávajú vo firme a tá sa snaží svoje služby zlepšovať je ďalšia vec...

steam je návykovka... pokiaľ tam máš už viac ako 5 titulov začínaš sa zameriavať vyložene na steam... je bordel ak máš 5 hier krabicových 5 hier origin 5 hier steam a nevieš čo skôr... mne osobne je myšlienka steam OS sympatická už len z dôvodu že mám už určitú knižnicu na steame a chcem aby mi fungoval čo najefektívnejšie čo by som pomocou steamOS mohol dosiahnuť... nie každému to samozrejme bude vyhovovať...

skôr by som povedal že steam ostáva v PC segmente... pochybujem že jeho cielom je vytvoriť mobilnú platformu
  • uznávam - vecná debata by bola zaujímavejšia

ochrana pred pirátmi určite, skôr si lámem hlavu celkovo - Steam samotný bol síce trochu nanútená novinka a čo pamätám launch časy - tak to nebol ani bohvieaký kus softu - ale jedno sa mu nedalo uprieť - bol progresívny - každému bolo jasné, že je len otázka času kedy začne byť digitálna distribúcia zaujímavá, centralizácia, služby navyše - to všetko dávalo z dlhodobého pohľadu zmysel - a malo to svoju základnú jednoduchosť - žiadne krabice, kľúče - kúpim 2 klikmi, stiahnem, hrajem

tieto veci teraz nevyzerajú 2x progresívne alebo jednoducho - krabica vedľa telky s ovládačom, lokálny streaming zo zapnutého PC?? no neviem, nehovoriac o tom, že vraj si ešte rok počkáme - ak by sme aspoň vedeli o nejakej masívnej WINE-like iniciatíve, že síce Linux ale ako tak to bude bežať, ale zatiaľ som nezachytil - no počkáme si - na prvý pohľad to síce pôsobí ako "best of both worlds" ale pri bližšom pohľade ťažko nájsť čokoľvek iné ako riskantnú snahu Valve dať druhú nohu na konzolový breh a zaistiť si tak dosť pevnú pozíciu aby ich mobilno-konzolovo-(možno - nie som presvedčený zatiaľ)-streamingová mánia nepochovala

ovládač nevyzerá zle, ale sám to nezachráni - zvyšok pôsobí dosť neučesane
  • To co popisujes sa vylieci casom, ked clovek dospeje. Uz mi davno netrha zily ked hra XY neni na PC a chapem ze konzole sypu viac penazi :)
  • Kozy
    Souhlas, v csku jsou češi jako takový poláci.
  • calwin
    opäť tá istá téma o blbostiach... nájdem niekedy vôbec od vás nejakú zmysluplnú debatu k veci? Pokiaľ viem rieši sa steam OS a steamBOX nie PC vs konzoly... fakt by sa poniektorým hodilo jednu tou konzolou alebo PC dr****... keď o tom viete h***o tak si kúpte oboje alebo prestante trollovať... akurát sa s tým strápňujete...

osobne si myslím že všetci sa boja steam OS z dôvodu možno ešte horšej ochrany pred pirátmi... tí by prechod na uzavretú platformu neprekúsli a boja sa toho ako čert kríža pretože vidia ako je to s PS3 a Xboxe...
  • Warframe, Boot Camp, leader PlutosCZ. Skvělej človek, kterej rád pomůže a poradí. Chyba asi bude na tvojí straně. Buď výběrem špatných her, nebo je prostě chyba v tobě.
  • Jele Martine, víš kde přesně leží Minnesota, jaké je její hlavní město, počet obyvatel, hlavní řeku atd? Nenavážel bych se do nikoho, pokud sám informacemi nedisonuji, ne?
  • Šíleně si tohoto kroku Valve vážím. Jsou těmi, kteří ponesou celou revoluci na svých ramenech a pokud neklopýtnou a dají do toho všechno, budeme jim všichni nesmírně vděčni, za oprostění od mnohaleté nadvlády Microsoftu.
    Hodně štěstí Valve, přeji vám to.
  • já myslim, že maj všichni pravdu, kromě mě, takže mě si vůbec nevěímejte.
  • jestli my mame spatnou povest ve svete, tak to pak chci videt ten level na kterem jsou amici :D
  • Ono ruku na srdce, SP raději hraji staré hry z mého dětství a dospívání. Nové jsou příliž zdegenerované a to mi nikdo nevymluví (ne lepší, ne hroší, ale nika se již nevyvíjí). A co se týče MMO a většiny MP, ten musí zůstat nenáročný i pro slabší HW sestavy.

Vyjímky jsou snad jen Planetside a ARMA, která by donutila k upgradu, ale zas tolik času na hry zatím nemám. určitě do té doby budu investovat víc do auta, motorky...
  • Imho to ze si lidi misto levnych ntb na prohlizeni internetu zacali kupovat jeste levnejsi tablety na trh s pc hrama moc vliv mit nebude, ale nejsem odbornik tak nevim.
  • ale áno - prvé 2 týždne (orientačne) sú kľúčové - samozrejme ak vychádza na viacero platforiem postupne tak sa to rozkladá, ale áno pre AAA to platí

neviem za čo presne tu vlastne bojuješ - ak máš nejaké info, ktoré aspoň naznačujú, že digitálny predaj je (tržbami - čo je najpodstatnejšie) výrazný (aspoň polovica dajme tomu) - alebo, že PC predaje ak sa zrovna nevoláš Valve, Blizzard alebo EA tvoria väčšinu predajov hier - tak daj - inak je tu len naťahovanie pred jasnou realitou - nehovorím, že sa mi tá realita páči - ale je to realita a reálne ovplyvňuje rozhodovanie drvivej väčšiny firiem v hernom priemysle - aj ten CD Projekt zavelil - "na koznole" - a letmý pohľad na predaje Zaklínača 2 dávajú jasnú odpoveď prečo
  • Ovšem v článku byl myšlen trh s PC jako HW s x86 kompatibilními procesory. A tam opravdu dochází k poklesu prodejů.
  • lol,ze PC trh klesa,prave naopak,PC trh je jediny,ktory stale rastie narozdiel od konzolovych ... ale tak to by nemohla tento clanok pisat nejaka konzolova guma
  • Úroveň této diskuze mě vyprovokovala, už teď toho lituju. *7*
  • Ne nemáme, průměrný američan ani neví kde čr je prostě jsme pro ně (nejen mi)podřadná země a chovají se jako malé rozmazlené děti z bohaté rodiny k chudým sousedům. Nenašel jsem jiný národ na který by platilo víc americké butthurt jako právě na diskutující americké hráče
  • Cz komunitu můžu v současnosti posuzovat jen dle SWTOR a byl jsem v několika guildách u impéria a členové byli většinou naprosto v pohodě.
  • 2 týdny není naprosto směrodatné proboha....Nevím, kde jsi takovou blbost vzal. Kdyby se to bralo podle toho, tak 2. nejúspěšnější hra všech dob je CoD BO II. Mimoto takové Diablo má na kontě už 7 miliónů kopií. A jeho cena nešla pod 850 Kč. Takže to nejde brát podle prvních dvou týdnů, protože u některých her cena neklesá ani po roce. Navíc GTA V má takové prodeje jenom proto, že stojí od 1400-1600 a většina má originál, protože pirátit na konzole je přinejmenším otravně "složité" než na pc.
  • Na Tyriona nesahej!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit