Přejít na výpis diskuzí
Vývoj Titanu je zpátky na začátku, Blizzard spustí onlineovku nejdříve v 2016
29.5.2013 | Petr Poláček
171 příspěvků
-
Odklad od Blizzardu? No kdo by to čekal *1*
-
Jako Blizard taky moc nemusím, ale Starcraft je srdcovka a dvojka se jim skutečně povedla. Od prvního spuštění dvojky se mi vrhly do koutků očí slzy vzpomínek na jedničku a jsem rád, že SC 2 je totožná s jedničkou (na pár vylepšení) a že tam není zoom? No a co? Stejně je na prd. V Total War je taky zoom a stejně ho nepoužiješ, protože potřebuješ vidět na celou plochu bitvy
-
presne, poradne temne MMORPG se spoustou krve, vyhrezlych strev, drog, sexu a nemilosrdneho PvP s postihy pro toho kdo prohraje (a pekne s dropem equipu jako to bylo v UO) by to chtelo jako sul
-
Pěkný článek. Obzvlášť se mi líbilo to zamyšlení na konci. Úplně stejnou otázku jsem si položil sám, jakmile jsem viděl titulek. Myslím si že se Blizzard podíval na současný herní trh, respektive statistiky a ke své hrůze zjistil, že MMORPG už mu dávno nedominují. Když se podíváte sem http://www.xfire.com/games můžete vidět že v top10 není kromě WoW už žádná. SWTOR a Neverwinter jsou až za Battlefieldem a dá se čekat že půjdou ještě níž. Můj názor je ten, že tohle zpoždění je taky trošku úmyslné, prostě Blizz vidí, že teď radši ne tak vyčkává co se bude dít.
Ovšem zřejmě si dost dlouho počkáme i na Blizzard Allstars. Tenhle rok určitě nevyjde jak ukázala annual zpráva o plánech společnosti. A vzhledem k tomu že i po těch dvou letech na Blizzardích stránkách náboru neustále svítí v čelní pozici "Lead Designer for Blizzard All-Stars", tak je ve hvězdách jestli to bude i ten rok příští. Věřím ale tomu že se momentálně většina z těch lidí co pracovali na Titanu přemístila sem. Z ekonomického hlediska je to nejzajímavější projekt. -
a Diablo III pro PS3
-
Z hlediska MMO jsem takovy model snad jeste nevidel, aby z tebe tahal prachy pouze pres esteticke veci. Pokud mluvis napr. o League of Legends tak ten F2P model je fajn, ale neni to MMO.
Napr. i Lord of the Rings nema spatny system, ale pokud nechces hrat 2-3 postavy zaroven, aby jsi ziskal dostatek turbine bodu, tak i tam je potreba nejaka investice. Vzdycky jsem na konci zjistil, znacna omezeni, ktera ti svym zpusoben srazi hratelnost nebo minimalne snizuje prijemny zazitek ze hry. -
Je to jasne, Titan je kryci nazov pre MMO Stracraft a s odlozenim datadisku prichadza logicky i odklad Titanu aka Starcraft....Blizzard nie je firma, ktora pri takto velkom projekte opustila svoje univerzum.....
-
Blizzard.. :) jednou lidi hromadně nabírá, a pak se jich zase hromadně zbavuje....
-
A stejně tolik jich získal.. dnešní hráčská komunita z velký většiny neocení půl hodinový dobíhání k dungu.
-
ta zaleží jenom na tom jak je ten f2p model udelaný, neda se to takhle zobecnit. Treba nekde mužeš nakupovat jen veci ktere ti vylepší postavu jen esteticky a pod. Možna mate jen vy spatne zkušenosti s f2p hrami.
-
Blbost *5*
-
Souhlasim, a bohuzel kolikrat musis u F2P modelu hrat opravdu hodne, aby jsi hral "pseudozadarmo" a nebo zaplatis mnohem vic nez pri nejakem mesicnim pausalu. Ale na druhou stranu, tam je jedna vec, ktera lidem pomaha v rozhodovani. Nikdo na vas netlaci, jak casto musite hrat, aby se ti to vyplatilo.
A k tomu "pseudozadarmo". Kazdy si svuj cas ceni jinak a to proto, ze kazdy clovek ma jiny uzitek za 1 hodinu hrani/prace/odpocinku atd. Kazdy si musi rozhodnout, co je pro koho dobre. Pokud jsi bohac tak nema smysl, se snazit si neco koupit a kdyz nejsi prachac tak si musis rozmyslet, zda je to pro tebe jeste zabava a nebo by jsi si radeji nezahral neco jineho.
Pro me MMO neznamena hru samotnou ale lidi se kterymi ji hraju a pokud ta, bude dostatek lidi a bude s nimi sranda, jsem ochoten za ni zaplatit. Dyt v dnesni dobe, kdyz jdete do hospody tak vas vyjde klidne vecer na 200-5000 Kč podle toho jak moc je divokej :) (měsíční poplatky byvají 250-350, měsíční poplatek za kabelovou televizi 200+, připojení k internetu 100-400+ atd.) -
omyl
-
Kdyby jim ten neskutecny, z wowka porad plynouci (i z $/€ diablo aukci si neco berou) budget kryl zada u finance mene potencionalne ziskovych, ale nejak inovativnich, kreativinich a zajimavych her, tak s tim nelze mit problem. Ale co vidime ted, je jen uspesny rejzovani a aplikovani stale stejnych principu jimz propadaji slabsi jedinci herniho publika. Duchodci maji svoje vylety za hrnci. Nudici se, lepsi cas zabijejici cinnost nechazejici hraci zase wowko.
-
Blizzard Activisions ma par dojicu nez jim to vyjde.
World of Warcraft - subscriptions, pet shop, transfers, race changes etc
Call of Duty - ktere litaj ven jeden za druhym - ma taky svoji subscription co ja vim
Diablo 3 Auction House - Ano lidi to porad hraji a i NAKUPUJI
Starcraft 2 datadisk
Heart Stone TCG - lidi budou kupovat karticky (vyjde i na iPad)
Diablo 3 Datadisc - (nemuzu se dockat co to udela) -
Musim povedat ,ze klobuk dole pred Blizzardom. To by mozno spravili iba niektore studia. Zistia ,ze hra ma zly koncept a spravia restart. Niektore by v takom projekte urcite pokracovali urobili by z toho "sragorinu" a potom by sa tvarili aka "revolucna" P2W hra a islo by sa dalej.
-
Podle prodeju je to megahit, tu hru stale denne hraje 2 miliony hracu / botu...
Takze megafail je to dost tezko. To ze je s nim cast komunity nespokojena, je fakt, problem ale je, ze se ta stejna komunita nikdy neshodne na tom, jak by to prave D3 melo vypadat. -
Osobně bych nejvíc uvítal cokoli s pořádně temnou atmosférou. Nějakou hru která se nesnaží být komixová, ale naopak vážná, tvrdá až skoro hororová. V SC1 se jim to povedlo perfektně, i ve WC3 i přes tu grafiku tam bylo dost skutečně vážných momentů. Ale od těch dob nic. A přitom to kluci uměli perfektně.
-
FTP= cim vic hrajes, tim vic penez z tebe vytahnout, pokud tedy nechces grindovat jak ozivot, ale to uz pak neni hrani. Vsechyn FTP MMO (a i ty s hybridnim modelem) hry maji velmi v oblibe prodavat prave ty veci, ktere ke kvalitnimu hrani potrebujes...
Takze doufam, ze WOW nikdy FTP nebude. -
Muj skromny a svet neovlivnujici nazor je,ze Blizzard doplatil na uspech World of Warcraftu.
Kluci ziskali nevidane penize, zleniveli, ztloustli a ted maji problem udelat dalsi suprovou hru.
Treba Diablo 3 je, podle mne, totalni megafail a to se s tim srali prez 10 let (pravda,asi ne kontinualne).
Nezbyva nez doufat,ze trosku shodi v pase a ten Titan nekdy dodelaji a bude stat za to.