Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Překvapuje mě, že zrovna Dan vávra, píše co napsal. Podívejte se na Mafii 2, která je sprzněná obsahově i graficky, právě kvuli konzolím. A děkuji pánům z DICE, že nový Battlefield 3 je primárně vyvíjen na pc a osobně mi uniká proč Crytek nepřistoupil k věci podobným způsobem. A že se pc hry vyplácí jen u "online" titulech? Větší hloupost jsem v článku nečetl, podívejte se například na serii Total War, která je předně o single kapmani a daří se ji.
  • Chápu co tím myslíš ale.... když mám tu možnost a nejsem vázán jen na PC tak proč toho nevyužít? Pokud si hru nekoupím (např. L.A.Noir), co tím dokážu? Nic. Konzole jsou už tak silný trh, že s nimi v brzké době jen tak něco nezamává. Naopak když si hru koupím, dávám najevo můj zájem a třeba se dočkám i pokračování a třeba to pokračování bude i na PC.

Je mi jasný, že můj pohled na danou situaci je značně zjednodušenej, ale prostě zastávám názor, že kombo PC/Konzole je to nejlepší pro hráče. Co není na PC hraju na konzoli a co je na PC, tak to si užiju ve fullhd s max. detaily. Jednoduchá politika, ale funkční.
  • Za pirátění můžou hlavně vysoké ceny her. Např. v Anglii stojí hry max do 30 eur, většinou 25 eur(např. zaklínač II) takže nějakých 625/750 kč. No a vemte si kolik se vydělává v ČR a kolik ve Velké Británii. Nesrovnatelné. Dokud budou čeští distributoři krabicových her zloději a hry budou mít SP kratští a kratší, tak se bude stále více a více pirátit. Můžou si za to sami.
  • mmrrxx
    ty uz si druha vlna, lebo ak chces nieco hrat, tak musis mat konzolu ;)
  • Cajk
    Promiň ale když lidem kolem Mafie 2 vadilo za kolik se hra prodávala na Steamu, proč ji tam teda odlifrovali? Nebo vám (jim) někdo přiložil hlaveň ke spánku a řekl že to musíte dát do distribuce Steamu? Proč se pořád vymlouváš na někoho kolem.. piráti, Steam..prostě všichni jsou zlí jenom já jsem letadlo? Proboha proč pořád opakuješ ty čísla v prodejnosti, když dobře víš, že PC prodeje nejsou a nikdy nebyly dokonale zmapovaný a i ty čísla co máš v podkladech jsou naprosto od oka. Stejně tak nikdy nebudeš vědět kolik lidí si M2 stáhlo, protože to neví nikdo. A s tím že ti piráti ukradli auto - co já vim tak klucí z ID Softu si svýho času kupovali sporťáky i když si Wolfa určitě každej nekoupil a třeba takovej pan Newell taky asi nejezdí Škodou 120.. Ale už asi chápu v jakym se zrovna nacházíš období takže z lidskýho hlediska ti rozumim. Jen to nedává hlavu a patu
  • Smí se ti jedna retardovaná opice nahlásit? PC je pro mě hlavní platforma (často ještě s ještě hraju klanově CoD4) ale když si semtam dám třeba Halo 3 na xku tak s ovládáním nemám sebemenší problém. Víš, že něco neumíš ty neznamená to, že všichni ostatní co to umí jsou retardované opice.
  • Mas sice pravdu v tom co je pitomost...ale tim, ze si koupim hru na konzoli ji asi moc na PC nedostanu... A ne kazdej se bude chovat tak jak mu trh diktuje! To je jako poslouchat justina biebra kvuli tomu ze nirvana uz nevydava...
  • Z anglie je mozne si temer jakoukoli hru v den vydani poridit i za polovinu toho, co se prodava u nas. Krom toho se ted objevuje cela rada uzivatelu na aukru, kteri prodavaji za petikilo kody ke stazeni novinek. Napriklad Crysis 2 je tam prave za takovou cenu. Nevim do jake miry to je ci neni legalni, ale vzhledem k tomu, ze uz to nejakou dobu funguje a nikdo s tim zjevne nic nedela, neco na tom nejspis bude. A jak sam rikas, petikilo je velmi slusna cena za hru, zvlaste kdyz k tomu dostanes i plnohodnotny multiplayer.
  • alias full cool mládež *2*
  • Nemáš pravdu. Už nějakou dobu nejsem v tebou tzv. "cool generaci" a co se PC her týče pamatuji hodně starý kousky. Nicméně vedle PC, na kterém píši tento příspěvek, mám konzoli na, které si semtam zahraju. Není to pro mne primární platforma, ale pořídil jsem si jí z prostého důvodu a to abych si nemusel už říkat "jéé to je škoda, že to není na PC". Kapišto? Rozdělovat lidi na PCčkáře a Konzolisty je pitomost a ještě větší pitomost je přiřazovat skupiny lidí k nějaké platformě podle jejich věku.
  • Pokud jsou ty tebou uváděné ceny k PC tak ->
    Hry se skoro za tu cenu sehnat dají.Otázka zní jestli chceš krabici nebo ti stačí kod.
    V anglii se hry prodávají hry do 3o liber.( Witcher 2 premium predobědnávka 25 liber například ) a pokud ti stačí kod tak se u nás dá sehnat i do 500,- czk.
    Těch 1100,- stojí hry jen u nás resp. není hra nebo novinka, která by se u na prodavála za stejnou cenu jako v zahraničí.
    Třeba ten Witcher 2 se v Polsku prodavá za 100zl, což je v přepočtu nějakých 620,-.To je docela zajímavá cena vzhledem k tomu, že u nás stojí 999,-
  • A ještě ty 3 miliony jsou jen spekulace jak jsem k nim přišel jsou v mém příspěvku.
  • Pane Vávra přečetl jsem si článek znovu a skutečne v něm říkáte že se Mafie 2 rodalo zhruba 300 tisíc kopií ovšem na závěr v něm říkáte toto: "Pro mě z toho všeho plyne zjištění, že si moji hru nejspíš zahrálo krásných 8 milionů lidí. Šest a půl z nich za to ovšem nezaplatili." Můžete mi tedy vysvětlit jak ste to myslel? Právě toto jsem si z článku zapamatoval a vycházel jsem z toho.
  • Tohle moze platit len pre bohatsiu vrstvu IMO cili stale mensinu *2*, ostatny budu mat prave PC namiesto Macu a nebudu mat led tv ani hifi system len nejake creative speakre a budu jak hrat tak poterat filmy a pocuvat mp3-ky :))
  • Zalez zpátky do nory Krakene a nepruď.
  • SMRT Konzolím ! Porad nechapu jaka retardovana opice si muze koupit na konzoli FPS akci hrat to na gamepadu WTF?! OMG LOL .... PS3 zacala byt trapna a uz ma i mys... proc asi...
  • lol nice. To si vystihol. like :D
  • mmrrxx
    zbytocny rozruch, PC ma doma na hranie len generacia ktora si to odkrutila od 386 cez pentium az po dnesne PC, dnesna mladez si uz na hranie nekupi PC ale konzolu, lebo ma vsetko cool, iphone, ipad, kvanta aplikacii, LED TV, PS3 , XBOX a k comu by mu bolo PC ? na pracu ma predsa MacPro, PC je pre nerdov a staru generaciu
  • Hádate se o blbostech ...
    Proč se hádat s dementama kteří si budou stát pořád za svým ? kvuli dementům je Rytmus ČS singstar kvuli nim jsou tkz *lepší* konzole .Na pc můžete dělat 3x funkcí co na konzolích , a hry vychází jen proto že již zmiňovaní de*ílci jim to baští a radši dají za kdejaký šunt o víc jak tři sta korun víc než za verzi pc a jediná výhoda ? že si nemusí dokupovat novou grafiku atd ? pokrok neustále roste a v současné technologii už není třeba si každý 3x měsíc kupovat nové součastky aby vám jeli všechny hry . A jak už tu někdo psal pirátství není žádný důvod pokud se hra prodává za nekřesťanské peníze tak si alespoň můžu stahnout téměř zadarmo (a nikoho nijak neokradu - krom peněz za špatný vývoj dané hry který stojí za vysokou prodejní částkou) Klidně si kupujte Xboxy a PS3 uplně k h**nu , doufám že pak budete nadávat jak nemáte na žrádlo jak je všechno drahé apod. hlavně když budete utrácet naprosto zbytečně , hlavně si musíte uvědomit že právě vy můžete rozhodnout o tom jestli bude L.A.noire a podobné značky vycházet čistě (a zbytečně) na konzole , nebo vydavatelům dojde že ne všichni jsou hloupé ovce
  • Ale jede to tu pekne :) Myslim taky, ze zadnej jinej vyznam ten clanek taky nemel.. Takze i kdyz je plnej sracek , tak svuj ucel splnil a lidi tu jsou... Jo jo.. to je jako s tema hrama :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit