Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
Problem je v tech cislech ohledne piratstvi. Zatimco u konzoli je to zlomek a tituly generuji desitky milionu, PC verze velmi casto sotva vydelaji na vyvoj (AC1 napr). Nemyslim si, ze by nemel Vavra pravdu, i kdyz bych do toho vlivu zahrnul i tlak a jeho oslabeni ze strany vyrobcu hardwaru.
-
Vracia ale s minimalnymi nakladmy na port, len tak aby bolo ako bonus co je presne ako uvadzane v clanku. Autori GoW sami oficialne uvidly dovod ako piratstvo, preco by nechceli portnut 2-ku keby sa im to vyplatilo, hlavne ked 1-ka uz vysla. Oni najlepsie musia vediet kde sa im co oplati.
-
Geniální článek a 100% pravda pravdoucí. Musím říct, že za ty léta co se bavíme hraním her, jsem zjistil jednu zajímavou věc, cena kterou jsou ochotní hráči zaplatit za dobrou hru a dát přednost před jejím stáhnutím je okolo 400,-, tak možná by měl někdo z vyrobců risknout začít prodávat hru rovnou za cenu , kterou jsou ochotní hráči hned zaplatit. Jinak mám doma PS3 i PC a na PC už jsem nehrál hry ani nepamatuju .
-
Aspon uz tu vime.. kvuli kterejm sracum jsou ty hry ted takovy, jaky jsou!!!
-
pc pouzivam prevazne na uzitecnejsi veci nez je hrani konzolovych portu.. :)
-
no třeba ONI by jsem si koupil ale zatím jsem neobjevil kde :-(
-
mě hlavně přijde že takovýhle články sou na netu pořád dokola už pár let a že pár her se takhle přestalo? třeba GoW se na PC portovalo až půl roku po konzolový verzi což už se jim s dalším dílem asi nevyplatí a Fable se teď na PC vrací - sice asi neuspěje (stejný den jak Zaklínač 2 a půlrok po konzoli) ale vrací
-
To psalo nějaký děcko z 6-tý třídy ne. To je dobrej šit. Asi dostalo konzoli pod stromek bo co. *5*
-
dle tvych znalosti asi nebudes zadny hrac zacatecnik, cili hrajes 6 her co sis koupil uz 10let, protoze sis nikdy nedovolil hru stahnout. Vic lidi jako ty. Ave mp3
-
Presne tak... ono totiz v clanku neni uvedeno vubec nic, jen nejaky domnenky pana autora. Skutecne statistiky prodejnosti her mluvi v prospech pc (vetsinou neni zahrnutej steam atd.), ale samozrejme by byla skoda nevyuzit i ty zbyle 2/3. No a je to jasný .........
-
Diky .)
-
nikdo tu nemluvi o fps ty kokot, fps jsou jednoduchy hricky pro deti..
-
Diky diky.. :) Jasne.. chapu.. pro nekoho gamepad lepsi...ale o efektivite se asi hadat nemusime.. nebo spis ja nebudu :D
-
Mafii I jsem napřed hrál pirátsky, byl jsem student nižšího gymplu a o placení her jsem neměl páru. To se před několika lety rapidně spravilo (stačilo pár projektů do programování na VŠ) a už mám doma hezkou řádku originálek; vyjma dvou velmi starých titulů (ONI a IJET) jsem zpětně koupil všechny dříve warezlé tituly.
Mafii I jsem si tedy zpětně koupil a veřejně se Vám i firmě Illusion Softworks omlouvám za mladickou chybu.
Mafii II jsem už pořizoval po "procitnutí", tudíž warez se nekonal, jenom demo a o Vánocích Special Extended Edition. Váš rukopis je v ní znát, stejně jako rukopis 2K. Kdybyste někde měl development kit k Illusion Engine, věděl bych, co s ním... -
No ono je možné že si prostě noob. A nám profíkům to příde jednoduché. *1*
-
to jen tak neuvidíš - digitální ditributoři svý čísla neudávají a všíchni co démonizují pirátsví (dělaj zněj větší hrůzu než je) uvádějí jen krabicový prodej který je dnes na ústupu (což mě celkem pobavilo u CoD-BO kdy se psalo jak se prodalo málo PC verze ale nebyla započteny prodeje Steamu a jelikož má hra Steamworks tak se podle mě ani nevyplatí kupovat krabicovku)
-
Spis Ty si sedni nekdy k PC a muzes zacit hrou jak nastartovat PC.. Myslim, ze Ti to par let zabare :D ( Ne konzolisti... vtipek .. to jen pro tohodle vocaska .)
-
treba na ps3 se prodava sikovna klavesnice ale ja ji mam na psani a na net.mys jsem nevidel a v hrach jsem si taky nevsiml nejakyho nastaveny.hlavne ze delaji debilni move a kinect,ta mys by stacila :-) ale jak jsem rekl,ja nemam problem s gamepadem,pro me je to pohodlnejsi nez se krcit u klavesnice s mysi.ted si vybavuju ze na psx jsem hral duke nukem s mysi,tam ta podpora byla
-
Ved uz mnohy i prestali. Gears of War 2? Fable 2? Navyse i ked sa o tom kecalo uz od davna, len teraz to zacinaju riadne citit koli rozsirujucemu sa netu a zvysenym nakladom.
-
Ano konzole sou lepší, sice sou málo výkoné a kromě hraní se na nich nic jiného nedá dělat, vychází na ně samé nehratelné sračky na které bych ani klackem nesáhnul ale opravdu sou lepší.