Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
ty vole nestraš..
-
porad je ale pravda ze za vse si muzou hraci PC,prestante stahovat a pak muzete remcat.BOZE MUJ
-
"Fotorealističnost" v rámci grafiky znamená hlavne priblížiť sa tomu čo môžeš vidieť normálnym okom . V praxi ide o to že v hrách od crytecu majú všetky objekty realistické proporcie atd. ( žiadna umelecká štilizácia ) a vysokú úroveň detailov. Dá sa povedať že fotorealistické hry zatial z tebou uvedených dôvodov proste byť nemôžu , takže ide skvor o snahu sa jej čo najviac priblížiť . Každopádne to nič nemení na tom že z tvojej strany to je slovíčkarenie a " hnidopišstvo " *4*
-
A jeste jedna mensi vec - postavicky ve Farcry 1 meli schvalne pozmenene proporce, take byli rucne malovane. Stejne tak jejich Hmmwv nemel s realitou so delat. S Crysis to bylo o trochu lepsi, ale fotorealisticke to opravdu nebylo. To je jako rikat, ze Bay toci dokumentarnim stylem.
-
Článek mluví pravdu. Ale jen z úzkého úhlu pohledu čili herní scéna. Když byste to vzali globálně se všemi problémy (úplatky, hospodářská krize, ničení životního prostředí, vraždy, terorizmus, války, lidská demence, nemoci ...). Došly byste k závěru, který by vám přerazil nohy, že byste se už nikdy nepostavili.
-
Vývoj dnes stojí o hodně víc než kdysy, protože hodnota peněz se každým dnem zmenšuje. To je fakt, který je nevyvratitelný. Nikde jsem ovšem nečetl, kolik vývoj stojí v reálných (a ne nominálních) cenách. To by byla o hodně zajímavější informace.
-
Bylo to v Levelu o vývoji her a jednalo se v té době konkrétně o PSX
-
a zase všechno svedeme na pirátství, jak trapné...stejně jako v Jámě Pekel obvinil Vávra piráty z toho, že mu ukradli Mercedes, za to ale nemůžou piráti, ale Vávra sám protože prostě udělal blbou hru, ale na někoho se vlastní neuspěch hodit musí, že?!?!
kdo potom může za úspěch Call of duty?? asi taky piráti, ale zde naopak tím, že si ji nestáhli, ale koupili, protože je prostě super:-) -
Osobně mi přijde zajímavý, že Crytek jež vydal 3 PC exkluzivní hry za posledních 10 let, se za ta léta rozrostl z několika desítek lidí na firmu s šesti studii o celkovém počtu snad 600 lidí. Tak asi snad ty prodeje nebyly na PC tak mizerné, ne? Každá jejich hra nějaký ten milion prodala. Navíc s digitální distribucí stačí na PC prodat o dost méně kopií, protože každá kopie nese větší podíl pro distributora, ne? Nehledě na to že se zatím digitální distribuce snad nikde nereportuje. Osobně bych to nijak černě neviděl.
A Crysis 2 je skutečně vynikající hra, štvou mě na ní dvě věci, jedna méně a druhá mnohem více. Méně že některé textury jsou tak lowres až to bije do očí (a to je asi leností Cryteku, že tam nepřidali textury v highres, jež přitom dávno mají). Mnohem více mě ale vadí neuvěřitelně špatný a špatně vyprávěný příběh s němým idiotem v hlavní roli. To Crytek podělal mnohem víc než nějaký textury *4* . -
Nevim proč, ale při čtení tohoto článku mi v hlavě pořád lítel pokřik: Český fotbal fanouškům :D. Jinak co se týče samotnýho článku tak na to řikám: ehm ehm, Pane Vávro, Co máme dělat, aby se hry nekradly? Já osobně si většinu her kupuji a to je tak všechno co můžu udělat. To s tím měnícím se hardwarem je taky pěkně na víte co. Nevím jistě na kolik dnes vyjde zánovní xbox, ne žádná jetá chcíplotina se 100 GB... Ale myslim že místo koupě konzole, DVD přehrávače a externího disku se celkem vyplatí tato dokonalá víceúčelová mašinka (PC). Tak asi takhle no... Za dob NESu by nikoho nenapadlo, že by ty paštikální Písíčka rozjely tyhle fajnový hry. Konzole i PC tu byli vždycky, ale teď se to moc hrotí... Já si konzoli nekoupim dokavaď k tomu nepude připojit klávesnice a myš :D
-
Jo. Ten Fallout si pamatuji dodnes. Ale to byli stejny zvasty. Pamatuji si, ze tam resil takovy veci, jako ze ve vaultu pod vodou je funkcni kompl *1*
-
Hele troubo. Ta stylizace opravdu nema s fotorealisticnosti nic spolecneho. To mel napr. cesky flashpoint, ne Farcry. Syte barvy, spousta libivych efektu... Nevim jak si predstavujete kdo fotorealisticnost, ale realita je seda a nezabavna. Pokud to tak nevidite, doporucuji vyjit jednou za uherskej rok i ven. *2*
-
Mohl bys prosím nějak konkretizovat, kde a jak jsem před deseti lety nadával na konzole jak jsou stupidní? Opravdu bych byl rád kdybys mi osvěžil paměť, na nic takového si jakožto majitel většiny konzolí (PSX, PS2, GC, Dreamcast, PS3, XBox) a osobních počítačů (ZX, C64, Amiga 500, PC) za posledních 15 let zpátky totiž nevzpomínám.
-
kdyz se nad tim vsim zamyslime a neni to JEN herni scena ale TOTALNE!!! VE VSEM dnes je VSECHNO o penezich a KDE JE KVALITA?! ta dnes poradne nikoho nezajima KAZDEJ chce jen hrabat!!! A vuubec nejsmutnejsi je ze za dobre odvedenou praci TEN clovek dostane jen tak malo z toho CELKOVYHO VEJVARU paac NEJDRIV jsou na rade TY LIDI co umej MLYT HUBOU,,,,, neco je spatne ale proc to tak je a co stim delat?? tot otazka ,,,,kazdopadne FUCKING MONEY!
-
super clanek,souhlas.pro me je lepsi crysis2 protoze to ma lepsi spad,akci,NY kde je jedna lepsi lokalita nez druha a je porad na co koukat,hudba,proste mazec a dohral jsem to uz 2x a urcite si dam dalsi kolo.jednicku jsem dohral jen jednou a priznam se ze to bylo hlavne diky grafice,ale je to sama jungle,jungle a jungle a hodne nepresny kalach.warhead jsem ani nezkousel.crysis je dobra hra ale manhatan je manhatan,rozhodne vyborny tah ze strany cryteku.good game,good job
-
Peníze jsou médium směny, a bez možnosti směny bychom všichni žili v jeskyni. Možná by to chtělo otevřít nějakou tu knihu o ekonomii (např. Ekonomie v jedné lekci od pana Hazlitta).
-
Ono celkově pan Vávra otočil, pamatuju jak cca před 10 lety nadával na konzole (komunitu) jak jsou stupidní, a rázem je konzole modla
-
Myslím že článok ma byť hlavne o Flameware ohladom " zblbnutia hier kvôli konzolám " a nie o morálnej ospravedlnitelnosti pirátstva ale dobre. Osobne mi príde trochu divná predstava že na PC sa každá dobrá originálna a kvalitná hra predá a piráti si zmlsnú len zlých hrách od zlých korporácií. Pravda ale je taká že sa predá len to čo je dostatočne vyhypované a to bez rozdielu kvality. Skvelích titulov ktoré úplne na PC prepadli je dosť a dosť . Krásne sa to odzrkladuje aj na tom že podla teba hroznej Mafie 2 sa rozhodne nepredalo nijak málo.
A pokial ide o odskúšanie hry a jej následnú kúpu/ nekúpu tak to je podla mňa vporiadku ale na druhú stranu , dovolím si tvrdiť že v porovnaní s tými čo si stiahnu hru , zabavia sa u nej a prejdu ju a potom hneď sŤahujú ďalšiu ste v minorite. A o to ide. Tie údajne zblbnuté hry z konzolí by sa vyrábali a robili aj na PC keby je vačším trhom , skrátka preto že také hry sa zpravidla predávajú najlepšie a je jedno kde , hlavne že idú peniaze. Ale na PC sa to nedeje z jednoduchého dôvodu , tie masy "dementov" čo si užívajú " dementné hry" na konzoliach sú na PC tiež v hojnom počte ale narozdiel od konzolí si tý naši "dementi " odmietajú hry kupovať *4*
Inak ak je tvoj príspevok nejaká narážka , dovolím si tvrdiť že práve Vávra za konečný stav Mafie 2 nemôže -
A ještě by si nám mohl sdělit, jestli jsi zaplatil aspoň za tu 10x lepčí Mafii I.
-
Pokud to NIKDO NECHCE, tak to nemá hrát. Jestliže to UKRADNU a následně DOHRAJU, tak nemám co kecat, že to NECHCI. A jen tak pro zajímavost, na M2 i C2 byla dema k dispozici, stejně jako recenze. Obě hry byly ukradené a vypuštěné na warez ještě před vydáním. Každý si mohl udělt obrázek a rozhodnout se jestli koupí nebo ne. Vaše konstrukty, kterými chcete ospravedlnit to, že kradete jsou úplně mimo mísu. Pokud něco nechci, tak to přece zákonitě nebudu krást!