Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
no ona kdyby ta realita byla tak špatná pro PC jak se píše - tak už se dávno hry na PC nedělají. O tom že pirátsví ničí PC trh čtu už minimálně 10 let a pořád se na PC hry dělají. Ono to asi až tak špatný nebude! Pirátsví bylo je a bude a už to co jsem napsal výše říká že pirátsví určitě nemůže za všechno zlý na PC!
-
To, že hraješ FPS na gamepadu neznamená, že je těžká. Jen má debilní ovládání.. :)
-
Niektore podporuju i klavesnicu i mys, dokonca i prve PS1 malo mys, len nebola skoro nikdy vyuzivana hrami.
-
Jestli někdo okrádá vývojáře ve velkém tak je to VYDAVATEL, to samé v hudebním průmyslu. Jinak bych chtěl vidět graf prodeje her na PC a na konzole, obraty a zisky.
-
me se libi jak tu zaslepeni picari melou neco o jednoduchosti konz. her.. to je tim ze zadnou poradnou nehrali.. :)
-
Ono to porad nejde?? Vzdyt me vsichni konzolisti vzdycky plivnou do ksichtu : My si to tam muzeme klidne pripojit taky ! ( Proto jsem zasl nad demenci,ze nekdo muze hrat strilecky na gamepadu) Vazne to porad nejde??
-
I když všichni co stahují přestanou stahovat tak ty hry budou pořád stejné. Já třeba už ani hry nestahuju, pomalu přestávám hrát AAA tituli a hraju indie scénu. To že se nebude stahovat konzolové porty nezlepší, podle mě je potřeba napřet zlepšit a potom třeba lidi přestanou stahovat.
-
"Jak vidíte, tak konzole jsou v tom všem naprosto nevinně. Proto až se budete příště rozčilovat...".
Touto vetou si zakoncil cely bullshit. Jak vidite... to akoze ty nieco povies a hned je to tak?:) Neviem co to ma znamenat, najskor som si tvoje clanky uzival, ale cim novsi clanok das, tym viac v mojich ociach klesas.
Ta vacsia cast clanku je proste picovina. Z PC sceny robis diabla a z konzoly zachrancu. Piratstvo je na PC, piratstvo je na Xboxe, piratstvo je PS3 (aj ked iba chvilu). Drtiva vacsina mojich znamych co su PC-ckari maju zakupene PC hry. niektori len ..5, ini 30. Ja napr okolo 6. A ti ostatni co maju konzole, maju aj PC a bud si nekupuju hry ani tam ani tam, alebo aj tam aj tam.
Je mi jasne ze moji znami su mala vzorka a netvrdim ze na PC nie je piratstvo vacsie ako inde. Ale nie je to az taky obrovsky rozdiel. Urcite nie taky ako ho ty prezentujes. Lebo tak ako si to ty napisal mily Dan, tak to vyzera ze na PC sa preda 1milion hier s 9+ hodnotenim a na konzoliach 5 milionov.
A to je prosim pekne picovina. Ak to tak naozaj je, tak len v pripadoch kedy uz su to konzolove porty. A tie pre naozajstnych gamerov, teda pre PC hracov nie su dostacujuce. Preco by si teda mali kupovat nejaku dementnu konzolovu chujovinu. To ze to ma od recenzentov 9/10 nic neznamena. Cim dalej tym viac recenzentov je osprostelych masovych konzumentov, ktori maju radi prave tie jednoduche tupoty.
Co sa tyka upadku kvality hier tak v tom mas samozrejme pravdu. Nejde o konzoly, ide o trh. Kedze z video herneho priemyslu sa stala masova zalezitost, tak hry sa robia pre masy, aby viacej zarabali. A kedze vacsina casual masy ma konzole, tak sa tie jednoduche tupe hry robia primarne na konzole. Preto to vyzera ze hry upadavaju kvoli konzoliam. Aj ked upadavaju kvoli masam. Masy sa chcu hrat, ale masy sa nevedia hrat normalne, potrebuju tupotky, tak sa robia tupotky.
To je aj dovod preco je WoW najhranejsie MMO na svete. Nie je to preto ze je najlepsie, ze by bolo najlepsie navrhnute, s najkrajsou grafikou, najlepsim systemom bojov, najlepsim PVE, najlepsim PVP, najlepsimi questami, najlepsim obsahom... (mozno je v niektorom z tychto bodov naj, ale ak ano, tak len v mensine), WoW je take uspesne lebo je jednoduche. Max level date do mesiaca. Moc neskapinate. Ludia z opacnej frakcie vas nemozu flameovat. Nemusite kempit pred dungami. Atd. Proste je to hra pre male deticky co nechcu mat problemi a pre dospelych ktori nemaju cas travit pri mmo vela casu, ale chcu ho hrat a samozrejme hrat s tym ze mozu byt na spici.
- In conclusion, tvoj clanok je dost zly. Prezentujes to ako neodpieratelny fakt. Pricom je to sprostost. A sice je pravda ze sa najnovsie takyto flame rozhorel kvoli Crysis 2, ale neviem preco si to tu pouzil, kedze to nie je zrovna najlepsi priklad ktory by podtrhol tvoje tvrdenie. Kedze Crysis 2 naozaj osprostel a naozaj je dimenzovany pre tupe deti co sa hraju na konzoliach a nie pre PC hracov. -
U nás se kvůli bolševikům uchytilo PC, protože tady konzole dlouho nebyly k mání a na PC se dá snadno pirátit. To máme společné s Ruskem, Německem a dalšími postkomunistickými státy. Je proto logické, že když je hardwarová základna velká, bude i oficiální prodej větší. Nic to nemění na faktu, že na PC je mnohonásobně větší pirátství než na konzole a JEDINÝ DŮVOD PROČ SE DĚLÁ MÉNĚ HER NA PC JE, ŽE SE ŠPATNĚ PRODÁVAJÍ. VYDAVATELÉ BY BYLI IDIOTI, KDYBY NECHTĚLI VYDÁVAT HRY NA PLATFORMU, KDE SE DOBŘE PRODÁVAJÍ!
-
Ja som bol ten, co si stiahol demo a predobjendla mafiu 2 - a doteraz TO TRPKO LUTUJEM! To bol kolosalny oj*b na hracoch! A vdaka tomu uz v ZIVOTE nekupim okrem GTA serie od T2 a 2K Czech ani makke F!
VY vravite, ze MY sme svine, co kradnu a nemate cim nakrmit rodinu. Tak ako vysvetlite mne, studentovi, s mesacnym prijmom 180 eur z brigad, preco som bol OKLAMANY a OKRADNUTY o 50 eur na NEDOROBENEJ HRE? -
konzole jsou super.uz od PSX na ne vychazeji lepsi AAA only tituly,zacal bych resident evil remake a byl by to hodne dlouhy seznam,zakoncil bych to L.A.noire *3*
-
Harolde, vobec nic si z toho nepochopil.. ale vobec. To ze si ty utratil tolko neznamena ze i ostatni, su tu nejake ciselne fakty o ktore sa pan Vavra opiera, ktore sa daju z netu a od vyvojarov zistit a tie tvrdia o inom. Ja sam som kupil nieco naposledy... eh, ..uz dost davno *11*. Nie som na to hrdy ani to nepropagujem ale je to fakt.
To ze sa narocnost na hardware spomalila ma aj dobre stranky. Nebolo to tak davno ked vsetci nadavaly ako musia kazdych par mesiacov upgrade koli novej hre, vtedy mnoho ludi preslo na konzole prave koli tomu. Aspon mi moja gtx260 stale staci. Uz asi mnoho ludi zabudlo...
Ten clanok je naprosto povedeny a uplne vystihuje realitu. Daj mi 1 priklad v nom ktory ti pride ako loz. Preco by sakra nemohly dnes robit hry ako BG v nadupanom 3d kabate? Myslis ze sa im nechce?!? To ze nadaval na Oblivion nic neznamena, stale je to relativne otvorena rozlahla hra oproti napr CoD a to naznacuje. Co to ma teraz s tym ze ho inde kritizoval?
Jak presne dokazal ze je konzolacky hrac? Ze napisal pravdu? Ake konkretne fakty si mu vyvratil TY o ktorych on pise s nejakym podkladom? Som i ja podla teba konzolovy hrac? Vazne si to myslis? Stavim sa ze patris k tym co este tvrdia ze piratstvo zvysuje predajnost. Je jedno co si ty a tebe podobny myslia, clanok naprosto presne vystihuje realitu, vsetko o com pise dava zmysel. A to hovorim ja - co piratim, tebe co si kupujes hry.
Nicmene je tu par veci. Za prve, mnoho ludi co pirati by sio aj tak nikdy hru nekupilo, bud koli tomu ze ziju v rozvojovych krajinach alebo proste si to nemozu dovolit(su mladi studenti bez zarobkovej cinnosti). Dalsia vec je ze zopar tych cisiel mozu byt potencionalni kupci ktori si hru najskor vyskusaju. Dema nie su na kazdu hru a na tie co su ich casto neukazuju tak ake doopravdy su. Niekolko titulov a vydavatelov v minulosti hracov sklamalo(rozumej vy**balo s nimy) a ti uz nechcu podporovat danu spolocnost. Tohle sa mohlo stat uz v dobe ked zisk este nebol tak tazko dosiahnutelny bez ohladu na piratstvo. A v konecnom dosledku, ochrana. Oni sa proste nepoucia ze nema zmysel a odpalia si este i potencionalnych kupcov. V zivote nemienim platit za nieco co neni kompletne, potrebujem k tomu net a su s tym iba obmedzenia a problemy. Takze jak i fakty ktore uviedol autor clanku, tak i tieto veci prispievaju k slabej predajnosti. A koli slabej predajnosti su i vydavatelia(nie vyvojari) retardi, nahanaju dobu vydania na co najskor a kopec ineho... -
Já souhlasím že vypustit hru na internet před vydáním je prasárna a že to může poškodit hru kvůli tomu že je nedodělaná, ale ono to tu hru většinou poškodí proto že nesplnila to co o ní nakecali.... pokud vím tak Half life 2 taky utekl na internet před vydáním .... a určitě to nebyl propadák prodali možná něco kolem 7M kopií ... možná kdyby potom co ty hry unikli na internet poslouchali co lidi říkají, hru odložili a dodělali tak by jim to pomohlo a né uškodilo.
-
to je rec,proc uz davno neni podpora u vsech her mys+klavesnice na konzole.s gamepadem problem nemam,parim na nem uz od PSX ale sposta lidi by si to urcite poridila
-
Jo Mafii mám doma .... sice už dneska leží nekde pod hromadou bordelu a když si ji chci zahrát tak stejně musím stáhnout protože už sem zrušil CD mechaniku ale někde bude ....
-
A Crysis se vyvijelo jen tri roky. Ne kazdej ma tak po***any workflow, jako v cechach.
-
Ja jo. O M2 jsi tvrdil že bude lepší a vychvaloval ji do aleluja. Lhal jsi. A lží jsi se snažil propagovat a dontutit nás ten zmetek koupit. Tudíž nás okrást. Ono platí lidové pořekadlo, kdo lže ten krade. Navíc, když něco stáhnu, nic neukradu, tobě ani nikomu jinému nic nechybí.
-
Jasne ze prodej crysis vubec spatny nebyl. *3*
http://tinyurl.com/2483zs
Naopak predcil ocekavani. Jenze autor si mysli, ze to delalo snad 300 lidi... -
Kam to tiscali spěje *9* Mít radši konzole než PC *9* Je mi z tebe na blití Dane. A z těch pirátů taky. A taky z rockstaru protože sem chtěl L.A. Noire *9* A vůbec ze všech...
-
Němej idiot je opravdu demence. Stejně asi tak jako, že se pořád nachází spusta her, kde si nevydíš vlastní tělo (nohy).