Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Plácáš... Design a plány ať si chrání patentem a za svoje prachy. Kdežto autorství privilegovaných hlídá prolobbovaný zákon a za prachy nás všech.
  • Co třeba žalář nebo peklo?
  • dokud Amíci z Valve nebudou chápat kurzový rozdíl mezi USD a EUR tak si přes steam nemá cenu nic kupovat
  • Cajk
    Pan Vávra by nechtěl, pro něj už je 760,- budgetová cena pro kterou se vývojář ani neshejbne.
  • Spousta lidí tu argumentuje přemrštěností cen u nás. Až doteď jsem tomuto argumentu moc nevěnoval pozornost ale po zjištění že Brotherhood, který jsem nedávno zakoupil, stojí na www.game.co.uk v přepočtu něco kolem 760 Kč i s poštovným (!!!) se mi celkem udělalo špatně... Proč je český Game o tolik dražší? Nechtěl by pan Vávra napsat nějaký článek i o tom? Protože osobně si myslím, že 1/4 ceny už je opravdu velký rozdíl a pro spoustu lidí by to byl argument k nákupu.
    Jinak obecně mi nepřijde cena kolem 1000 Kč zase tak přemrštěná za hru u které strávím desítky hodin zábavy když to srovnám třeba s kinem, kde strávím 2 hodiny, ale myslím si že vetšina lidí co umí anglicky si radši hru objedná jinde. Já to alespoň od teď plánuji.
    Také nechápu proč již zmíněná hra stojí na steamu 1225 Kč... Digitální distribuce mi obecně přijde jako skvělý nápad, kdy by další procento lidí snad za hru zaplatila, nicméně pokud hra v přepočtu vyjde dráž i než u českého game v kamenném obchodě?! Proč... Kde jsou ty ušetřené náklady za krabice a dovoz? Tohle opravdu nechápu.
  • stáhnu vše a proto nemám rád hmotné věci nedají se totiž stáhnout!
  • mmrrxx
    keby to s hrami fungovalo aspon takto ! ale nefunguje
  • To je podobné jako v restauracích. Když sníš jen pár soust z jídla, můžeš ho vrátit s tím, že je hnusné. Ale když ho sníš celé, tak málokde berou na reklamace nějaký ohled.
  • Cajk
    to nedělej no.. Radši.
  • Víte pane "Jméno" ten můj blábol jsem napsal po dvanáctiletých zkušenostech jako developer her, kterých se prodalo přes pět milionů kusů a jako člověk, který se tak nějak zná s většinou vývojářů i distributorů v ČR a zná i jejich situaci a taky s celou řadou lidí z zbranže v zahraničí. Čísla, pokud se nepublikují, tak si to někdo nepřeje a proto to nebudu dělat, ale vězte, že mi nejsou neznámá. Vaše kalkulace jsou NAPROSTO MIMO REALITU. O tom, kolik studií ročně zkrachuje si můžete něco najít na webu a ne vždy jsou to studia co dělala sračky. Stejně tak počet vydavatelů se za posledních pár let značně zmenšil a pokud se podíváte na jejich hospodářské výsledky, zjistíte, že řada z nich se opravdu netopí v penězích a to včetně těch největších.
  • Tak se musím omluvit za mystifikaci - v par. 53 odst. 8 OZ je tahle výjimka skutečně uvedená. No hlavně nikdo nepište do Alzy:-) Né vážně, ještě jednou se omlouvám. Radši už se v tom spotřebitelském právu nebudu vrtat.
  • Opravdu ti vyhoveli v tom scenari, ktery jsem popsal nahore? (Otevrena krabice, dvd obal) V dnesni dobe u mnoha her staci pouze zaregistrovat CD klic (viz. Blizzard), takze ja si koupim hru, zaregistruju jeji klic, vratim ji a nekdo kdo si ji koupi po me bude mit nefunkcni hru? Tohle mi pripada spis jako uplne nova forma piractvi, ted uz to nemusite ani tahat, obchod vam to stahne sam.
  • ucho
    tak to buď rád, že měli dobrou vůli, protože ze zákona v tomto případě odstoupení od smlouvy uplatnit nelze, pokud porušíš obal, tedy logicky, když si to už nainstaluješ...
  • Mozes mat napr. hru ktora je celkom dobra a bavi ta, ale niektore faktory jej momentalnu hodnotu za ktoru sa predava podkopavaju. Jeden takovy hlavny moze byt napr herna doba, hlavne pokial niesi moc online typ. Potom byt inak skvelu hru si 2x rozmyslis davat zo vyse litra za nu ak ju mas hotovu za 5-6hod, mozno i hlboko pod liter by ti prislo luto.
  • Mám vyzkoušeno (na alza.cz) s původním Assassins Creed.
  • ucho
    Abel: četl sis to? uvědomuješ si, že u softwaru (tedy i her) je tam jedna nepatrná výjimka a to taková, že to nesmíš rozbalit (porušit obal). proč myslíš, že se nové hry posílají zabalené ještě v tom plastovém obalu... každopádně to schválně u někoho zkus, jsem zvědav na reakci obchodu...
  • Stává a dost často, ale spiš ji ani nedohraju.Nebo pak sou tady ty případy kdy to člověk dohraje za 5 hodin, má pak smysl za to utrácet prachy?
  • Takže nějakou hru dohraješ, strávíš u ní čas, ale řekneš si "To za ty peníze nestojí"? Stává se to?
  • Tohle právo je zaručené ve všech zemích EU. Obchodu stačí hru prostě poslat zpět, žádné dohadování tak nenastane. Tohle je běžná praxe a těžko obchodník bude riskovat trable s ČOI.
  • kdyz jsem, byval mlady hoch s kapesnym od rodicu, tak jsem piratil sec se dalo. nyni kdyz uz jsem vydelecne cinny jinoch , tak kvalitni hry nakupuji pouze originaly, hlavne simulatory. kdyby prizpusobili cenu her kupni sile obyvatelstvam tak si mylsim , ze by se ani piratit nemuselo. BTW levneji si nakoupim hry v anglii a to vcetne postovneho nez od nasich nenazranych distributoru. at zije game.co.uk

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit