-
,,Ne vždy jsme připraveni na to porozumět tomu co jsme si v životě prožili! Právě jen to (tu skutečnost) jak to každý z nás už osobně vnímá,cítí a prožívá ap... lze teprve i skutečně považovat jediné za to objektyvní! Není to vubec o tom,kolik máš toho v životě za sebou!,ale naopak je to spíše jen o tom nakolik a jestli vubec svým osobním prožitkum,zkušenostem životě porozumíš!"
-
Možná ze mě bude z poloviny Rogerián :-( viz. Carl Ransom Rogers,stejně tak mě něčím nepopsatelně mnohem více oslovila Gestalt Terapie,kterou pravydelně procházím. O psychologii nic nevím,jediné co s jistotou vím je,že mě mnohem více podněcujou otázky po smyslu života. A pokud mám nějaké osobní prožitky,zkušenosti,pak to jsou především filmy-krimi dramata a milostná dramata-a v poslední době text písní rockové hudby (Die Toten Hosen,TV Smith,okrajově Korol i Shut,Metallica,něco málo od U2 a zvukař a hudební producent a muzikant Daniel Lanois,ale po Toten Hosen to je v poslední době především Nick Cave s bandem Bad Seeds...,a samozřejmě nesmím opomenout cestování,které je u mě vysoko v žebříčku hodnot,které je u mě prioritou č.1,které naopak právě dnes tolik preferuji!
-
Léčím se ze schizofrenie, a doufám v to že se jednoho dne uzdravím, zatím střídám antidepresiva, a moderní léčba schizofrenie je finančně velmi nákladná, rád tu zmíním že se léčím zodpovědně a zatím, tedy prozatím ten nejmodernější lék k léčbě schizofrenie aripiprazol stojí mou všeobecnou zdravotní pojišťovnu 8000,-kč, serotoninuju, dopaminuju, ale noradrenalin (aripiprazol nijak neřeší), za jehož (deficitem) nedostatkem či snížením je prý udajně právě bohužel apatie a anhedonie, které mám prostě diagnostikované. Bez dostatku noradrenalinu se však nikdy zcela plně neuzdravím. I to řeší antidepresiva, ty však dle všeho nejsou hrazené všeobecnou zdravotní pojišťovnou. To je problém a dilema... na ukor mého duševního zdraví. Jen antidepresivum Cipralex na 3 měsíce stojí všeobecnou zdravotní pojišťovnu 700,-kč.
-
Prossssíííím když už konečně jednou za čas píšu k tématu Die Toten Hosen tohoto diskusního fora (zapomente na chvili na předcházející mé příspěvky,pokud to jde),prossssíííím reagujte tu ve foru odpovědí anebo alespoň svým hodnocením mého příspěvku k Die Toten Hosen. A vůbec...vím že svými příspěvky vás tu odrazuju jsem k Die Toten Hosen vubec psát,dejte mě tu poslední šanci,možnost se s nimi (s mímy příspěvky) nějak vypořádat,uvítal bych každý argument,a vubec že vás to baví číst po mě mé příspěvky a když nebaví,pište jsem své vlastní příspěvky.Je to jednodduché. Prossssííím moc Pomocte mě odpovědět na některé mé příspěvky (výběr příspěvku nechám na vás),dejte mě šanci psát jen k Die Toten Hosen. Zdravím Pařánka a Kuddela64,jsi přítel,týká se to přece i tebe. Zkus druhým lidem alespoň jednou pomoci.
-
Cypralex spadá do skupiny antidepresiv SSRI, zvyšuje totiž jen serotonin. Noradrenalinové antidepresivum již není plně hrazené všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Ps. hledám sponzora, chci se uzdravit, jiné východisko není (to byl vtip, i když...)
-
,,Ale jak zaznělo ve snímku Wimma Wenderse "Land of Plenty" z ust Michaelle Williams: ,Proč se snažit změnit něco ve společnosti psaním, když mužete napsat něco tak že se o to v budoucnu pokusí stovka lidí!' Myslím, že to přesně vystihuje to o čem píšu a proč jsem píšu!, tím je řečeno vše! Mějte se všichni fajn a skvěle, mám rád každého návštěvníka tohoto fora a každému ze srdce přeji aby našel své životní štěstí v nějaké spřízněné duši, mohl bych to být i já doufám, ale mě jistá nezávyslost na partnerském vztahu do určité, do jisté míry vyhovuje, tak nevím, zdaleka nemám odpověd na vše a tak dlouho a marně hledám ty správná slova! Prominte mě jestli jsem se někoho dotknul v tomto foru... já krom Die Toten Hosen, pokud by to někoho zajímalo poslouchám nejvíce TV Smith a ruské Korol I Shut - Martin Dyntar, 31 let, Solnice, 604 891 787" (nedopsáno)
-
,,Já jsem smysl života ztratil! Tím si člověk teprve vytrpí nejvíce! Hledám ve svých myšlenkách opěrný bod, takový ten výchozí bod k diskusi o tom s druhými lidmy a k tomu jak nebýt uplně lhostejný, ale sám nevím kde přesně začít!... jenže...vlastně mužete být v tomto (ne)diskusním foru Die Toten Hosen přímo u toho a sledovat jak si někdy, prostě občas vybýjím zlost psaným slovem (a nicméně nemám z toho nijak velkou radost) a jak se doslova rvu se svými myšlenkamy, jak se rvu s tím aby mě všechno v životě nebylo jedno! Na apatii není lék, člověk musí umět přehodnotit uplně všechno. Uvědomil jsem si že když člověk ztrácí smysl života mění tím (přehodnotí tím) od základu své priority (své životní hodnoty). Ted mě došlo, že co jsem psal k sado-masochismu k lepšímu osobnímu poznání lidské povahy (osobnosti u lidí) k (mému) poslechu německých rammstein by z principu stejně tak dobře platilo o filmech, resp. o milostných dramatech jihokorejce Kim Ki-duka, kdo dobře zná jeho filmy jistě mě dá v lesčems doufám za pravdu (já jsem si nejvíce oblíbyl jeho filmový snímek "Čas"). Mě vlastně jde ted v životě jen o platný princip, možná o vyšší princip. Mě krom principu v životě nezajímá vubec nic, a myslím že je to tu skutečně citelně znát, a i z toho duvodu tu z principu (v uvozovkách řečeno jak Dostojevskij literárně pracuje) tu instinktivně rozmlouvám sám se sebou, čistě se svými vlastnímy osobnímy pocity. Spoléhám se čistě na své instinkty, rozvýjím tu svou vlastní intuici, své podvědomí o stavu věcí, o tom jak se věci mají. Myslím, alespon myslím že tomu tak je. Více k tomu ted říct nemohu."
-
,,Ahoj Vašku, jsem nesmírně rád za jakoukoliv tvou odpověd na mé malichernosti. Víš stále více nabývám dojmu toho že tu jen stále čeřím hladinu vody, která jak se říká břehy mele, ale pod její hladinou co by stálo za řeč vůbec nic není. (jako když se krásně řekne že každá bouře právě že už nejlépe pročistí vzduch,a lépe se dýchá) Nechci mluvyt v hádankách a také se nechci stále jen opakovat, ale nic jiného mě nejspíše ani nezbývá, což je samo o sobě klišé a malichernost z tolika nejruznějších banalit. Napsal jsem sem toho tolik neosobního (nějaká má nepředpojatost a vůbec zaujatost muže tady klidně jít k čertu) a vím přesně že kdybych to měl s kým osobně probrat tak pak teprve dokážu psát dvakrát tak lépe než ted dosud. To je ted jediné na čem mě záleží. Jenže 2 anebo 3 blízcí lidi co tu reagovali na mé příspěvky my skutečnou otevřenou a upřímnou domluvu s druhými co tu hodnotili mé příspěvky ani v nejmenším nenahradí. Je pro mě nepříjemné a bolestivé přímo u srdce se tu k mnoha mým většinovým příspěvkum vyjma (kromě) mích věcných a doufám že i také ještě srozumitelných filmových kritik (recenzí) vracet. Vůbec nerozumím tomu proč tu ještě k mému esejistickému malicherně monologickému utrpení ještě tu zustávají, já si to osobně nepřeji a nevím na koho se mám obrátit s prosbou o jejich smazání. Možná je to jen ryzí odstup nebo osobní (jak doufám v to že ještě stále nepředpojatý, nezaujatý) nadhled kterého se pevně držím a který mě pro změnu drží při střízlivém a správném usudku. Mužu se také v tom zatraceně zmýlit, protože mě chýbí nějaká ta zpětná vazba ze vzájemné domluvy s druhými lidmi, a nemusí to být vůbec cinefilové ani rockový fandové do Die Toten Hosen, jen obyčejný lidé se srdcem na správném místě co tolik rádi filozoficky uvažují a co rádi hluboce přemýšlí. Zní to jako bych narážel na moudrost že ano?...Naposledy zmíním že většina mích příspěvku je pro mě nepříjemná a skutečně bolestivá, a nemají tu co pohledávat mimo tématiku tohoto puvodně alespon ještě diskusního fora."
-
Pocházím z Rychnova nad Kněžnou, kde mě to nic neříká a to místo dnes nijak nemám rád, ale vyrustal jsem v Doudlebách nad Orlicí, kde jsem prožil krásné, ty nejlepší i nejhorší časi (u mě to bylo v rovnováze, přesto lítost nad starými časi v sobě nezapřu) kde tímto nediskusním forem zdravím všechny zdejší lidičky, u kterých jsm poznal že mají srdce na správném místě a proto jim toto nediskusní forum i věnuji, nebude tu věčně, tak mé příspěvky čtěte a odpovídejte na ně, vím vím, některé jsou Dostojevštinou krásně čtivé a jiné nestojí za nic, ty rozpory si časem otevřenou diskusí s druhými snad rychle vyřeším, jiné zustanou pohřbeny v srdci... jako u druhých lidí, všichni si ty své největší rozpory (třeba právě mezi vírou v pravdu a láskou, která je tou největší duševní krizí, je tím největším trápením-přičemž muj závěr je ve shodě s prvním listem Korintským Svatého Pavla) celí život řešíme jen sami v sobě, aby jsme byli schopny jim porozumět u druhých lidí, čím, jakou těžkou krizí si sami v životě prochází. Psal jsem o tom že jsem smysl života ztratil, pro někoho, a nejspíše pro většinu lidí je smyslem života mit zázemí, domov, být schopný se konečně někde usadit! (takový byl po návratu z USA závěr německého fotografa a road-movie filmaře Wimma Wenderse). Až toho budu schopný, možná budu s druhými lidmi spokojený a štastný, ale nemyslím si že dnešní lidé jsou v současném stavu (nejen české) společnosti, jaký je spokojený a štastný! Jsou stejně tak nespokojený a neštastný stejně jako v uvozovkách řečeno dejme tomu schizofrenici. Mím oblíbeným spisovatelem je Dostojevskij, a jestli jsem si něco vzal z jeho (ze své četby jeho románu) četby, pak to byl především princip a nic než princip, dle mých slov není nad správný princip, a z četby "Zločinu a Trestu" (z jeho románu je jediný, který skutečně dobře znám) je ponaučení v tom že člověk je schopný se obětovat pro druhé bez rozdílu ke své uctě k sobě samému (ke své sebeuctě) jen pro nesobeckou a nežárlivou lásku, nikoliv z žádného ustrnulého z ideologického náboženského donucení. Vlastně Dostojevskij je vyjímečný v tom, že klade (mnohdy ty správné otázky) otázky, ale mnohdy je nezodpovídá, nechává tomu v uvozovkách řečeno otevřený konec, a chce po druhých lidech aby na ně sami hledali (tu správnou) odpověd, protože jedině tak to donutí druhé lidí začít o tom z jiného uhlu přemýšlet a otevřeně diskutovat (právě o věcech, o kterých se ve společnosti nepřemýšlí a otevřeně nemluvý!). Kéž bych psal jako rakušan Peter Handke nebo právě jako Dostojevskij, byl bych o něco smířlivější a spokojenější.
-
,,Ale jak zaznělo ve snímku Wimma Wenderse "Land of Plenty" z ust Michaelle Williams: ,Proč se snažit změnit něco ve společnosti psaním, když mužete napsat něco tak že se o to v budoucnu pokusí stovka lidí!' Myslím, že to přesně vystihuje to o čem píšu a proč jsem píšu!, tím je řečeno vše! Mějte se všichni fajn a skvěle, mám rád každého návštěvníka tohoto fora a každému ze srdce přeji aby našel své životní štěstí v nějaké spřízněné duši, mohl bych to být i já doufám, ale mě jistá nezávyslost na partnerském vztahu do určité, do jisté míry vyhovuje, tak nevím, zdaleka nemám odpověd na vše a tak dlouho a marně hledám ty správná slova! Prominte mě jestli jsem se někoho dotknul v tomto foru... já krom Die Toten Hosen, pokud by to někoho zajímalo poslouchám nejvíce TV Smith a ruské Korol I Shut - Martin Dyntar, 31 let, Solnice, 604 891 787" (nedopsáno)