Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • už tu pro mě není co více tu o sobě napsat,vracím se k tématu Die Toten Hosen,a nechci se přitom opakovat,to bude to nejtěžší...to bude hodně těžké,ale zkusím to. Nakonec jsem dospěl k přesvědčení že album "Ballast der Republic" je až na některé písně jakou mě oslovila vyjímečná "Europa" či "Oberhausen" prostě pruměrné a podbýzivě popové (možná by se dalo mluvyt o téměř tvurčí hudební krizi),aspon tak mě to přijde. Ovšem,tedy ačkoliv tyhle písně dokážou skutečně hluboce dojmout,jako album všechny písně nedrží tak dobře,tak skvěle pohromadě jako na albu "In Aller Stille",kterému dávám skutečně dobré hodnocení jaké si právem zaslouží (80%),když posuzuju písně,tím spíše kvalitu písní jako "Alles Was War" či dojemnou,a snad i nejmelodičtější překrásnou písen z celého alba "Tauschen Gegen Dich",ve srovnání s albem "In Aller Stile" a vůbec s předchozímy alby je jasné že "Ballast der Republic" u rockových fanoušku prostě neobstojí,a je zajímavé že prozměnu právě album "In Aller Stile" zase neobstojí s předchozím albem "Curruck Zum Gluck" (dávám hodnotím 90%) a z tohoto alba mě nejvíce oslovyli a zaujali písně "Alles Wird Voruburgehen" a "Freunde",ovšem nejvyšší a do dnešního dne nepřekonatelnou hudební metou,na níž se jistě shodnu s většiny fanoušku do Die Toten Hosen,kdy prostě nejlepším obdobím kapeli bylo v 90.letech album "Kauf Mich!" (dávám100%) je dnes "Auswartsspiell (100%). Který fanoušek do Die Toten Hosen by neznal a nemiloval z alba "Kauf Mich!" písně "Niemals Einer Meinung Sein","Alles Aus Liebe" a "Wunsch Dir Was" (mě ovšem již srdceryvně k slzám dojme písen "Willkomen in Deutschland"),nejsou to standartní hity kapeli,ale jedny z jejich nejlepších písní. A skutečně z tolik výjimečného a neopakovatelného jedinečného alba "Auswartsspiell" (na kterém vedle "Kauf Mich!" zažili ty nejlepší časi),hodnocení je jasné a není třeba šetřit slovy,nabýzí tolik uspěšných písní,kdy nejznámější z nich je "Steh Auf,Wen Du Am Boden Bist" a k slzám dojemná "Nur zu Besuch". Ohlédnu li se zpět,špatně si nevedlo,tim spíše velmi dobře si vedlo i album "Unsterblich",nabízející písně "Helden und Diebe" a "Bayern FC." Uspšné bylo v 90.letech i album "Auf Dem kreuzz ins Gluck" s písněmi "All Die Ganze Jahre" apod... apod.,to dle mého nebyli rovněž standartní písně,ale skutečně skvělé písně,které vyzněli ještě optimisticky ve srovnání s albem "Opium furs Volk". Jsem osobně zastáncem toho přesvědčení,že němčina je krásný melodický jazyk,který (svou intonací-svým zabarvením hlasu a svým slovním durazem) vyjadřuje emoce daleko lépe než čeština nebo dnes tolik rozšířená a preferovaná angličtina,snad i právě proto (dnes tolik) odmítám poslech pruměrné kompilace "CrashLanding" nebo opět kompilace "Love,Peace and Money" posbírané z jejich největších hitu nazpívané v jejich rodném,mateřském jazyce,vlastně až na výjimky je skvělé "Learning English-Lesson One" (dávám hodnocení 70%). přiznám se tu,že mám všechny alba Die Toten Hosen krom všech živáku ("Rock Am Ring","Heimspiel"...) velice dobře naposlouchané,proto kde si nejsem jisty raději album vůbec nehodnotím. Alb Die Toten Hosen nahráli vice,já jsem se snažil uvest a zmínit jen ty zásadní a jen ty nejduležitější,prosssííím zhodnotte sami jak se mě to vlastně povedlo. Na to že si rád poslechnu skutečnou alternativu rockové hudby (solová alba Daniela Lanoise,Nicka Cavea s Bad Seeds,Pixies,TV Smith a ruské Korol i Shut) hlavně folkovou! tak si chci zapamatovat Die Toten Hosen přesně tak jak je mám osobně nejradši,nejraději-s tím nejlepším co kdy nahráli! Protože bez tak jsou mou srdeční záležitostí,pamatuju když mě prvně hluboce dojmula k slzam písen "Paradies" a dnes to je písen "Nur Zu Besuch","Fallen" anebo "Das Wort Zum Sonntag" a slzi jsou tu na místě,dáváte tomu poslechu Die Toten Hosen i něco ze sebe.
  • Už jsem z toho unavený jsem stále psát,už mě to krom jiného vubec nebaví a nic nepřináší sem psát,je to marný,zbytečný,a už mě to je uplně jedno jestli tohle forum někdo navštíví nebo nikoliv,skončil jsem,alespon dle mého v tom nejlepším. Kašlu na příspěvky,k nimž se nikdo stejně nevyjádří ani je nijak neohodnotí,prostě končím. Už jsem dál psát nebudu, nemá to smysl,nic mě to nepřináší,nenaplnuje mě to,a nerad se ke svým,k některým příspěvkám vracím,a je to venku...ted už to víte jak se věci mají.Prostě tady končím! Nechme se tedy alespon překvapit jak dlouho mě to předsevzetí vydrží.Už ani ten smysl pro humor nemám co dříve,a slovíčkařit,hrát si s pojmy,když mě cestováním chybí tolik inspirace,tolik podnícení k novému usudku,k novým nápadum....vyděl bych to (u sebe) na příznak vyhoření!!,a to už vůbec není vtip. Tak se mějte a pro ty co mají kuráže na rozdávání at nezapomenou na 604 891 787,a třeba mě něčím motivují anebo rozptýlí. Mějte se všichni fajn,tohle je konec!!!
  • Od Fregeho nechci vydět ani 1 euro, a fakt že jsou dnes z členu Die Toten Hosen milionáři mě nijak osobně nebrání v tom abych je poslouchal dál (protože do posledního eura si ty prachy Frege zaslouží!)... i když takové hudební sračk. v "Palermo Shooting" (dle mého se skutečně kvalitní rockovou hudbou nemají nic moc společného) mě ohledně výsledné kvality filmu vubec neva... něco za něco, sám poslouchám lecos, ale tohle mě fakt překvapilo nakolik se Frege podřizuje hudební supervizi wendersova film. natáčejícího štábu je laciné a komerčně podbýzivé. Celí film bych osobně neukončil jinak, takže asi tak... jenže ke konci filmu nudné, ale probouzet se každý den vedle krásné sympatické/empatické lištičky by pro všechno z lásky stálo za to jako nic jiného. Frege pěkně ukázal co člověka zlomí... ne pravda, LASKA, a pak teprve PRAVDA. Poslední celkem objektyvní má kritická recenze alb DIE TOTEN HOSEN: (živáky z principu neposuzuji či snad raději vubec nehodnotím) "Opel Gang" (70%), "Unter Falscher Flage" (40%), "Damenwahl" (50%), "Eine Kleine Bisschen Horrorschau" (60%) "Die Roten Rosen-Wir Warten Aus Christkind" (70%), "Kauf Mich!" (100%), "Opium furs Volk" (70%), "Unsterblich" (90%), "Auswartsspiel" (100%), "Curruck Zum Gluck" (90%), "In Aller Stile" (60%), "Ballast der Republik" (70%) a mé nej písně: "Das Wort zum Sonntag", "Nur zu Besuch" (jsem kdysi celkem vzato němčinou dobře odrecitoval, jenže pak mě došlo že v písních kde Frege zrychlí němčinu nepoberu, lépe se to říct/vyjádřit nedá), "20 Kleine Jagermaister", "Paradies", "Das Madchein aus Rottwail", "Niemals Einer Meinung Sein", "Falen", "Meine Stadt", "Weihnachtsman Von Dach" (vím, komolím), "Tauschen Gegen Dich", "Freunde"...
  • Sám jsem překvapený z toho kolik toho snesu -takový koktejl vám žádný barman nenamíchá - 10 prothazinu, 6 rivotrilu a 1 amundsenku k tomu a na chvíli je líp než po extázi! Ják to tak vydím tady už se s nikýmm neseznámím, já vubec nevím proč tu mé příspěvky vubec jsou? K čemu zatraceně tu vubec jsou? Mám se druhým lidem chlubit tím na co nejsem ani trochu vubec hrdý? já musím mit ruskou povahu která jak doufám snese a vydrží vše...nevěříte tomu? Dostojevskij byl odstrašující případ,ten skutečně snesl a vydržel v životě vše, skutečně jsem rád že už ho nečtu!! Jak jsem za to vděčný. Jděte s prominutím do ...... s mými příspěvky, když je nechcete číst a hodnotit ani se k nim vyjádřit anebo diskutovat s někým o Die Toten Hosen jsou tu uplně zbytečně!! Tohle není nějaké citové vydírání,jen hledám hranici kam až mužu si sáhnout, kam až mužu zajít...díky tomu mě je lépe. Vlastně i ty Rammstein si ted rád poslouchnu (čistě z nostalgie). Možná máte na všechno času dost, mě už tolik času nezbývá. Já už nerozumím vubec nikomu a ničemu, to mě skutečně mrzí. Tady není o čem dál diskutovat!!! Mám snad se doprošovat a prosit na kolena abyjste mé příspěvky tu smazali!!? Já se k nim už nechci nikdy vracet, jedinou radost bych měl z toho kdyby tu někdo s kýmkoliv rád diskutoval o Die Toten Hosen!!!! Klidně to dejte za vinu mě že tu diskuse o Die Toten hosen neprobýhá, já si ten kříž rád hodím na záda a mužete mě na něj přitlouci. To by se mě skutečně ulevilo. kdo stigmatizuje schizofrenii svými předsudky máte pravdu, at trpí za tzv. zdravé lidi, který do hlavy stejně tak nevydíte!!
  • 2 čínský přistěhovalci s uděleným s doslova vynuceným politickým azylem v USA (protože v Číně se zučastnili studentských protestu na náměstí Tchien an Men, které skončilo nechvalným masakrem), 2 ruzné povahy/charaktery - jeden z nich gangster (Chi Muoi-lo), který naději na lepší život v cizí zemi (v USA) ztrácí (vzdal) ze svého (...jak milostného, tak i z...) rozčarování svých předešlích očekávání od demokraticky vyspělé země jakou USA mají být. 2 z nich nadaný houslista (Russell Wong) s nesmírnou uctou ke svobodě, která se jim v jejich rodné zemi (v Číně) nedostávala a shodou okolností je na utěku před policií kvuli dodržení 1 slibu svému otci, který jim nedlouho poté, po udělení politického azylu v USA zemřel. 1 je spojuje - přísná (neo)konfuciánská výchova v jejich rodné zemi (v Číně), v cizí zemi (v USA) je všude na každém kroku doprovází jen a nic než jen rasismus, chudoba a bída, a rozčarování svých předešlích očekávání mají společné - Arash T.Riahi řeší podobné dilema v "Ein Augenblick Freihait" ("Na Chvíli Svobodní"). To nutí k zamyšlení a k přemýšlení, to v nás zanechá hlubokou stopu... 1 z nich (Russell Wong) je na utěku před policií, protože je donucený svědčit proti svému bratrovy, který se dal v USA ke gangsterum jako jejich osobní strážce/bodyguard (který jsou ve střetu s čínskou mafií - s Triádami...), a svému otci před jeho smrtí slíbyl že se v USA o svého mladšího bratra finančně postará navzdory tomu (či navzdory všemu) jakou má k němu (Chi Muoi-lo) zášt a výčitky... navzdory rasismu, chudobě a bídě v USA (Russell Wong) s neokonfuciánskou etikou (kodexem své osobní cti) mezilidského jednání si jako potulný houslista na své cestě za prací s ubytováním si nehledá nic než svuj duševní klid, mír a svou duševní vyrovnanost na své cestě po USA "Vanishing Son" (melodrama, ze kterého by bylo upřímně skvělé road movie, které je podtextem celého filmového děje, kde člověk čelí jak násilí tak mnoha výčitkám a zášti svých nejbližších a je nucený -násilí- ho řešit). Nakolik mě tohle osobně ovlivnilo je pro mě do dnes nezodpovězenou otázkou! Každopádně jsem to tu opomenul, tak se k tomu po mnoha letech ted rád vracím!
  • rád cestuji,a rád se z okolí Rychnova nad Kněžnou s fandou do Die Toten Hosen a vubec s někým kdo má skutečně blízko k téhle hudbě (TV Smith,Korol i Shut...) seznámím. A nejlépe s fanynkou. Dokážu pomoci druhým lidem,ale rád bych kdyby a aby to bylo vzájemné,pak je řeč o skutečném přátelstvý. Die Toten Hosen jsou prostě výjímečný,miluji je celým srdcem,a proto i tohle opuštěné forum by mělo být něčím vyjímečné...a myslím že je. Nevím proč stigmatizovat lidi se schyzofrenií, sám se snažím být ke druhým lidem bez předsudku a nedělat závěry dokud druhé lidi sám osobně nepoznám,o tom to je. Jsem fakt zoufalí 604 891 787
  • Zmíním tu český překlad textu písně "Ja Svoboden" od ruských Kipelov, stejně jako četba textu písní Die Toten Hosen mě teprve ted v poslední době otevřela depresí zahořklé srdce i oči, i tohle mě oslovilo: ,,Nade mnou je tišina, nebe je plné deště, déšt protéká skrze mě, ale bolest není větší, Pod šepotem hvězd spálili jsme poslední most a všechno se zmařilo, volným se stanu já, od zla i od dobra, má duše byla na ostří nože, já bych mohl s tebou být, mohl na vše zapomenout, mohl bych tě milovat, ale to je jenom hra v šumu větru za zády, já uslyším tvuj hlas, i té lásce pozemské, co nás spálila v prach a já přišel o rozum... v mé duši už není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný, jako ptáci na nebi, Jsem volný, zapoměl co je to strach, Jsem volný - s divokým větrem zároven, Jsem volný, bdící a ne ve snu. Nadfe mnou je tišina, nebe je plné ohně, svit prochází skrze mě, a já jsem svobodný, Já jsem volný od lásky, od nenávysti i od předsudku (od fámy) a polopravd, od předpovědí osudu i od zemských pout, od zla i od dobra, v mé duši není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný... (ruští Kipelov a text překrásné písně "Ja Svoboden"). Tento text písně je věnovaný všem co mají dobré, otevřené srdce i oči a co jsou bez jakkýchkoliv předsudku!!
  • Martin Dyntar, narozen v Rychnově nad Kněžnou-Rozpad rodiny rozvodem a poté domácím násilím, matka alkoholička a nevlastní otec ji mlátil, vždy tomu neštěstí přítomen neschopný porozumět této situaci a bránit se této situaci včas namísto toho řešené nedostatkem komunikace v rodině se svými sourozenci, matka především později přepracovaná zemřela v roce 2008 na rakovinu plic, s nevlastním otcem jsem celí život nekomunikoval, muj vlastní otec mě nevěnoval příliš mnoho času (se mnou nežil), ztratil jsem domov i blízké přátelé...otec byl však jediný kdo mě v životě skutečně nesčetněkrát (nejen již finančně) pomohl a jsem mu do dnes zavázán! Ztráta domova i v depresi blízkých přátel, nevzali mě se špatným prospěchem ze ZS na fotografa jak jsem nesmírně téhdy chtěl, což bylo další životní zklamání a fatální neštěstí...nadále jsem zkoušel štěstí jako nevyučený truhlář v Rychnově nad Kněžnou, kuchař nepamatuji se, pečovatel nepamatuji se, prodavač v Hradci Králové, chovatel koní v Kroměříži, pak již dlouhodobá několikaletá evidence na UP, několikrát ve správním řízení vyřazen z Uřadu Práce kolikrát již nesčetněkrát nepamatuji se, prostě flákač a socka a zpoloviny bezdák po nařízeném soudním vystěhování v Doudlebách nad Orlicí, kde jsem od roku 1995 vyrustal, namísto komunikace (kterou jsem vzdal) v rozvrácené v neuplné rodině krásné a nezapomenutelné, neopakovatelné, jedinečné osamělé procházky se psem, pak nějakou dobu strávenou v Domě na Puli Cesty v Náchodě a v Zamberku, nakonec vyhozen z DpC v Náchodě a v Zamberku, krátký čas strávený po 2 Azylákách a několika ubytovnách v Hradci Králové, pak hmotná nouze 2000,-kč měsíčně s donucením na veřejně prospěšné práce (veřejnou službu) komplikované pod podmínkou vykonávané pouze v místě trvalého bydliště (dojíždění do Doudleb nad Orlicí z Hradce králové), a přišla finanční krize řešená pak neumyslným a nezamýšleným hazardem se zdravím nadměrnou konzumací (tj.32 litru za měsíc) energetického nápoje Crazy Wolf, nespavost, mánie, vyčerpání, bludy (domníval jsem se že se mě někdo na ubytovně snaží otrávit a druhé lidi mě neustále sledují) a halucinace (chutové, sluchové a zrakové) a v roce 2010 pouze naštěstí jen 3 měsiční hospitalizace (soudně nařízená ochraná léčba) na psychiatrii ve FN v HK a v Havlíčkově Brodě, diagnostikovaná paranoidní schizofrenie v roce 2010, dle zákona přiznán invalidní duchod 3. stupně, který mě do dnešního dne není vyplácen z duvodu již nezaplacených odpracovaných let, nadále dnes pobýrání dávek hmotné nouze a příspěvku na bydlení... tot muj život... dnes outsider, kdysi rockový fanda do Rammstein, pak (dnes) do Die Toten Hosen, vášnivý kinoartový cinefil a v dusledku ni touha cestovat a stát se filmovým kritikem (což v nejmenším není vtip), -ano podcenil jsem negativní příznaky schizofrenie, jakou je deprese a nejen deprese, bez jakýchkoliv pozitivních příznaku (tj. bludu a halucinací), se kterou jsem se v dospívání prostě léčit nechtěl... Pozitivní příznaky schizofrenie se u mě projevily až po narušení metabolismu nadměrnou konzumací polských energetických nápoju Crazy Wolf-spotřeba 30 litru, krásná mánie při nadbytku plný sil, ale... (nedopsáno)
  • Martin Dyntar,31 let,Solnice,vyjdu velkoryse vstříc možnosti poznat skutečného rockového fandu do DIE TOTEN HOSEN osobně,co třeba se sejít a navzájem si pokecat i pomoci? tel. 604 891 787
  • Martin Dyntar, 31 let, Solnice...na rozdíl od jiných schizofreniku co si nepřipouští svou nemoc a neberou léky - ano těch je dnes bohužel většina, statistiky mluvý za své, já jsem ještě nejspíše výjimka. U mě příčinou schizofrenie je dlouhodobě neléčená deprese v dospívání, dnes se vlastně ví že schizofrenie je uzce spojena s depresí a že ve většině případu příčinou schizofrenie je právě deprese, tedy i v mém případě, je to zákeřná nemoc, schizofrenici nemají nijak narušený intelekt a díky tomu tuto zákeřnou nemoc bohužel častěji podcení. V mém případě věřím že schizofrenici dosahují vysokého intelektu, ale navzdory tomu slovy psychiatra jsou ve svém osobním životě krajně neštastný (slovní obměnou proto je emoční oploštělost). Ztratil jsem osobně smysl života, ale drží mě při životě druhý lidi, trocha zázemí, možná kousek domova, možná příslib domova, který je tak pomíjivý a křehký. Taky bych tu mohl psát svůj vlastní umrtní list, ale potkal jsem hodně blízkých i cizích lidí co do mě vkládali svou naději a já měl v sobě pocit že jsem je zklamal, dávali mě a ten pocit když do vás někdo vkládá své sympatie, svou důvěru mě dává sílu a jistotu ještě žít s tak zákeřnou nemocí, a děkuji každým dnem za to že takové lidi v životě jsem potkal a ještě občas i potkávám. To jediné mě dává touhu ještě žít a jelikož málokdo si prožil těžkou depresi a nemá představu o tom co to pro druhé lidi vlastně znamená ztratit smysl života, ale vydí jasně jaké to má dusledky - ztráta rodiny, domova, přátel, školi, zaměstnání, i partnerského vztahu - říká se že deprese je pasivní agresivita často obrácená proti sobě samému, od toho mám gestalt terapeutku (abych se s tím porval, tuhle skutečnost nebudu nijak blíže komentovat, zvlášt potom všem co jsem tu psal o sado-masochismu to mluvý jasně za vše), která se více než jakákoliv jiná terapie ze všeho nejvíce zaměřuje právě na prožívání a na práci s narušenými emocemi, což sám nesmírně vítám...... nejsem lékař, ale ptám se správně, abych tomu dal nakonec závěr, kdo si osobně neprožije a nevytrpí rozpad osobnosti muže o rozpadu osobnosti skutečně něco vědět? A správně to posuzovat? Mě osobně teprve zajímá, kde se v lidech bere agresivita a sklony k sado-masochismu, nikoliv psychologie jako taková samotná. Jsem hodně nesmlouvavý, nekomfortní a neformální, prostě nemám rád zaběhlou slepou rutinnu lékařu, takže nahlížím do své zákeřné nemoci-do schizofrenie sám se všemi klady i zápory. Já se zodpovědně léčím ze schizofrenie, a doufám že se jednou zcela plně uzdravím. Spoléhám se na antidepresiva v plné míře jak jen to jde-bud anebo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší