Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ,,Jsem soustředěně vnímavý (ke všemu v okolí,jako kdybych vnímal uplně všechno v okolí do detailu a nic mě neuniklo,je to příjemné),nejde moji pozornost odvést ani jakkoliv rozptýlit jiným směrem (tenhle prožitek se nedá verbálně nijak sdělit,ale budu se tu o to snažit,vynasnažím se ho tu popsat),vnímám všechno kolem sebe tak nenuceně a uvolněně,bez unavy...o podobných,ne li shodných,stejných pocitech psal již dříve Wim Wenders ve své eseji "Americký Sen" či se ke shodným pocitum dostával již Peter Handke...co k tomu více dodat sám nevím,u nich to hodně podnítilo cestování,aby se člověk dostal k takovým,ke stejným pocitum. Tím se snažím říct že jsem spíše vnímavější,a nemám už tu potřebu nad věcma tolik přemýšlet jako tomu bylo dříve,a myslím že už je to tu konečně znát.
  • ,,I když jsem jsem psal kritiky a recenze na filmy bezvýznamných filmařu, jakým je Phillip Kaufman (režisér "Nesnesitelné Lehkosti Bytí") a Alexe Proyase (režisér filmu "The Crow") a bezvýznamných hercu, jakými je Russell Wong a Chi Muoi-lo (seriálu a filmu "Vanishing Son"), když mě bylo díky telefonnímu kontaktu, který jsem tu na sebe nechal sděleno že mé filmové kritiky jsou (o něco) lepší než tyto filmy samotné! Pak je tu Arash.T. Riahi se snímkem "Ein Augenblick Freihait", který bezesporu patří k nejlepším evropským filmum poslední doby! A má filmová kritika to vystihuje jasně a nejlépe jak jsem ted osobně přesvědčený jak jen to jde. Uvědomil jsem si, že i schíza a její léčba má či muže mit své klady (a samozřejmě zápory!) díky tomu, že díky ní nejsem zaujatý svými emocemi (a tím ani emocemi druhých lidí), které vubec už neprožívám anebo je prožívám v nízké či ve vysoké intenzitě, díky čemuž (tomu) dokážu mít pronikavý místy až objektyvní usudek aniž bych měl potřebu dělat tu jednoznačné závěry! Ano, uznám že mě zajímá gestalt psychologie, která se zaměřuje na ,narušené' prožívání a na práci s emocemy. Ano zájímá mě psychologie tam, kde je podnícená otázkami po smyslu života, který člověk ztrácí když už neprožívá lásku a uznání a má jen v sobě naléhavou potřebu a silnou touhu po PRAVDĚ, která samotná je filozofickým problémem. Věřím v to, že každý z nás se muže a dokáže změnit, pokud se je schopný obětovat z lásky pro druhého člověka, obětovat pro něj vše - tak si představuji LASKU, která vede k uznání sebe sama že jsme ve společnosti duležití a potřební druhým lidem! Někde tam začíná pocit zodpovědnosti za mezilidské vztahy a pocit povinnosti! A já v triku s potiskem Che Guevarovy mě v nejmenším nezajímá politika ani dnešní konzumní společnost, která je stále více ovládaná masovými medii, a lidé se hodnotí a odsuzují bez jakkéhokoliv soucitu a potřeby vzájemného porozumění a uznání. Konzumní společnost je krizí společnosti, v níž se tolik hodnotí a odsuzují druhý lidé dle toho jací jsou aniž by jsme je znali osobně, cituji Wimma Wenderse: ,Zlo není v lidech, ale ve vzdálenosti mezi nimy' tím je myšleno ve ztrátě a z nedostatku komunikace a domluvy s druhými lidmy! jsem jednoznačně pro solidaritu a přátelství (nikdo už neví co tyto hodnoty vlastně znamenají), a loajalitu, oddanost druhým lidem, at jsou jakkýkoliv, protože hodnotit by se měla především jen a pouze životní situace v jakké se ocitneme, pak není potřeba odsuzovat druhý lidi tam kde je dostatek komunikace mezi lidmi. V konzumní společnosti to bohužel nahrazují masová média, když roste xenofobie a antisemitismus, rasismus...." (nedopsáno)
  • ,,Chci-li někoho naučit soucitu,pozornosti ke společenským problémum,přátelství a trpělivosti,nebudu ho odrazovat západoevropskou (matematickou) logikou,ale pokusím se vyprávět mu,jak to bylo v životě osobně se mnou,pokusím se vzpomenout si..." (Peter Handke)
  • ,,Co se týká dnes už současného amerického filmu přijde mě že dnes už je zvykem že se zobrazují natolik (stále jen a jen) prázdné situace už bez skutečného prožitku (jejich) hercu,ze kterého zbyl jen narcismus,egoismus a najivyta u takových právě už současných amerických hercu jakým je Leonardo Dicaprio anebo Brad Pitt, (přesně to už nenáročný divák očekává od nejen už amerického filmu), který námět,scénář ve skutečnosti ani v nejmenším vubec nezajímá, tohle není evropský autorský nízkorozpočtový film, přijde mě diváckým dojmem jen že jsou už jen placeny za monotonní odříkání dialogu ve scénáři,prázdné řeči prázdných (neprožívaných) dialogu a situací,které už lze zkrášlovat jen vizuálně,obrazově,více (nic) jiného je nezajímá a přesně to je uměleckým kýčem,vlastně je to všechno celé okolo současného amerického drahého filmu dost nepochopitelné a neštastné a neuvěřitelné že přesně to chce evropský divák ve filmu dnes vydět. Dnešní americký film opět dokázal jedinné - že je prumyslovou výrobou filmu určený k rychlé a stále rychlejší konzumní zábavě dnešní nadměrně konzumní společnosti,a přesně to už jako evropský filmový divák odmítám,na tom se už jako zkušený a náročný evropský filmový divák odmítám divácky podílet! Nechci! Nechci!...aby se evropský film vyráběl prumyslově stejně jako se už sériově a zaměnitelně prumyslově vyrábý automobil!"(věnováno Wimmu wendersovy a jeho eseji "Americký Sen",Wimme,tady je má divácká vděčnost z tvých filmu,vše co jsem si dnes po přečtení tvého "Amerického snu" uvědomil)
  • ,,Své největší obavy mám už jen z toho co už si v životě neprožiju či nebudu moc si už prožít s druhými lidmy,které mám od srdce rád. Protože není většího strachu než je strachu z vlastního promarnění života,strachu že vše přichází vniveč a jsme druhým lidem jen na obtíž,že jim nedokážeme už pomoci - a bez víry v Ježíše z Nazaretu není a nemuže být už žádné naděje na lepší život,stejně tak možná jak správně předpokládám doufám že věděl nejlíp Ježíš Nazaretský že i když už uděláme ve svém životě pro druhé lidi,pro své nejbližší uplně vše co je v našich silách nikdy to nebude dostačující k tomu jim pomoci,protože každý z nás si musí do značné míry umět pomoci sám,protože jak Ježíš z Nazaretu nejlépe věděl o pokušení a o touze podlehnout zlu,avšak je natolik těžké ho tu přesně popsat,co je a co není zlem,hranice mezi dobrem a zlem se stírají (podle staré čínské filozofie Taoismu) že je skutečně těžké ho tu správně definovat - zlem je třeba. uplatnost,zkorumpovanost lidí,ty co by pro peníze událi vše,ztratili i své svědomí,ano ty co podléhají moci peněz,penězum a moci je i v nás vždy silnější a proč druhým lidem se snažit tedy pomoci? Protože o to více si budeme pak vážit a cenit si sebe sama - Ježíš Nazaretský nejlépe věděl,musel nejlépe vědět že to to je cena nacházení své sebeucty. Je třeba si uvědomit že není nikdy souhra náhod,že není nikdy nic v našem životě a v životě druhých lidí náhodné,že všechno má své opodstatnění a nic není v našem životě už zbytečné,přebytečné a přichází v našem životě vždy už jen to o co se sami přičiníme,přichází vždy jen to co už si sami ve svém životě zasloužíme - a tomu se říká láska,naděje a víra v Ježíše Nazaretského,která samotná je tou nadějí. Protože bez Ježíše z Nazaretu nic není dáno. Zatímco islám neuznává hodnotu jiného vyznání,křestanství je o proti islámu nenásilné. Vždyt každý z nás má umírat až téhdy když je na to připravený - tím myslel Lev Nikolajevič Tolstý dovětek že má člověk umírat jako pokácený strom (který už je starý a nepotřebný),protože když je (člověk) na smrt připravený až pak právě umírá s klidem,to je pokojně,dustojně,čestně k sobě samému (se ctí),a krásně... Bohužel s dnešním organizovaným terrorismem ve jménu islámu a tzv. Džihádismu ve prospěch stoupencu IS stále jen trpí nevinné oběti!,kteří nejsou na smrt,na umírání ještě zdaleka připraveni! To je nutné si uvědomit dříve než budeme druhé nesmyslně zabíjet!"
  • ,,Pochopil jsem že ke skutečně si prožitému životu potřebuji osobně jen 3 věci - a to vášen cestovat a vzpomínat,a navracet se stále na místo svého prožitého dětství a dospívání a prožívat si už jen radost a vděčnost Bohu z každého přítomného okamžiku,učit se žít už jen tady a ted,a mit za to vděčnost za každý přítomný si prožitý okamžik při setkávání se s lidmi,s přáteli z daleka,mit v sobě jak já říkám cit pro rockovou hudbu,která tyto osobní prožitky potom už přesvědčivě vyjádří a následný cit pro poezii A.S. Puškina anebo Rainera Maria Rilka (či Rilkeho) (upřímně oproti Puškinovy mě nepřijde natolik srozumitelný), protože pochopíš-li některé duvěrné myšlenky N.L. Tolstého anebo už právě myšlenky jak už tu bylo zmíněno a řečeno z poezie zejména a především A.S. Puškina, pochopíš pak následně i lépe sám sebe,svoji touhu a víru,své potřeby,mezi které patří to že v sobě díky myšlenkám A.S. Puškina anebo N.L. Tolstého najdeš soucit s druhými,nebudeš druhé odsuzovat,budeš je upřímně milovat a to znamená obětovat se pro ně,ano obětovat se pro druhé,pro toho koho již jen a jen upřímně miluji...patří k naši Slovanské povaze,která má své kořeny v Rusku (T.G. Masaryk)..." (nedopsáno, part 3.)
  • Se mnou budete m.t dojem že všechno co mělo být řečeno už tu řečeno bylo... takže berte to nediskusní forum z té lepší stránky... se mnou tu budete m.t brzo dojem že všechno co mělo či mohlo být řečeno už tu řečeno bylo či brzo bude... to byl vtip. Já už tu nemám co říct... takže to řečeno bylo.... to byl vtip. Řečeno bude, ale v jiném nediskusním foru. Oh! To byl vtip... proto všechny nápady a případné připomínky na další nediskusní forum uvítám na telefonním čísle vašeho diskusního ježíška s pořadovým číslem 6O4 891 787.
  • Přeju si a prosím správce tohoto diskusního fora o to, aby mé příspěvky tu byli všechny smazány!!, krom mích příspěvku k hodnocení alb (k recenzi alb) Die Toten Hosen, které jediné tu považuji za věcné a důležité!! Já se ke svým příspěvkum tu nerad vracím a stejně nikdy je tu po sobě nehodnotím a nečtu. ve srovnání s mou četbou textu písní Die Toten Hosen (k písním "Freunde","Das Madchein aus Rottwail","Luge","Am Ende","Nur zu Besuch","Alles Wird Voruburgehen","Fallen","Willkomen in Deutschland"...) tu považuji u mě mé tolik silné a skutečně intenzivní filozofické myšlení k touze po pravdě ohledně otázek po smyslu života za naprosto nevěcné, neduležité v životě a zbytečné, myšlení mám silné, ale vuli oslabenou!! Pak je tu potřeba se svým filozofickým esejistickým psaním osvobodit od všech negativních emocí, které v sobě prožívám - ano měla to být pro mě ze začátku puvodně terapie!! Ale nedaří se, ale tohle psaní mích od skutečnosti odtažitých a velmi neosobních příspěvku mě nijak v nejmenším nenaplnuje a vubec neuspokojuje!!. Ke sdílení jiných, jak pozitivních tak i depresivních myšlenek z četby z českého překladu textu písní Die Toten Hosen k výše uvedeným tu písním jsem v poslední době schopný mé myšlení tu věcně a užitečně usměrnit. Co jiného zbyde když už si neprožívám a nesdílím s druhými lidmi lásku (smysl života) a uznání - 2 nejduležitější životní hodnoty - ano zbyde jen ta touha po pravdě si vyjasnit jak se věci v mém životě mají. Ale bez domluvy s druhými lidmi to není možné. A samozřejmě tu u mě byla touha a potřeba svým esejistickým psaním se snažit až být schopný rozlišit své osobní povahové rysi od své nemoci, což je téměř nemožné.!!"
  • ,,Víš jsem raději sám, než abych byl (než být) druhým lidem přítěž!"
  • 604 891 787

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší